Och ännu mer strul ..

Jag vet att jag alltid gnäller men vad som händer i mitt liv och de motgånger som jag måste kämpa mot är verkligen för mycket. Idag kom det bara mer som jag måste oroa mig för. Jag undrar när mitt huvud kommer att explodera. Jag åkte till universitetet för att hämta några böcker och kopiera några artiklar för min uppsats. Jag kommer nog inte jobba så mycket med dessa under de närmaste dagarna men tänkte att det ju inte är fel att redan har dem hemma.

Men först gick jag till littvet-institutionen för att fråga hur det hela med registreringen kommer att fungera. De har bytt människan i studentexpeditionen! Vad glad jag blev! Hon som jobbade där något år sedan var den vidrigaste människan man kan föreställa sig. Jag tror jag betitlade henne med "pisskvinna" någon gång. En väldigt otrevlig person som definitivt hade valt fel jobb. Hur som helst, den nya kvinnan var hur trevligt som helst. Men tyvärr hade hon inga trevliga meddelanden för mig. Jag får inte plugga de kurserna jag har blivit antagen till eftersom jag saknar behörighet. De har ändrat på reglerna och nu får man endast ta kurser på avancerad nivå om man har hämtat ut sin kandidatexamen. Så var det inte ett år sedan, då fick man läsa kurser men för att ta masterexamen behövde man ha en kandidatexamen. Jag har ingen kandidatexamen eftersom jag inte har avslutat min utbildning, jag saknar de poäng som praktiken hade gett mig. Och jag får inte heller läsa några andra poäng utan måste avsluta just min utbildning. Fan! Jag kan ju inte göra praktiken, det kommer jag aldrig klara av, jag har ju inte fått någon hjälp än (efter ett helt år!!!!). Men den snälla kvinnan ville kolla upp om jag får läsa några läskurser istället och pratar med någon om det. Hon kommer att ringa mig nog nästa vecka.

Jag blev jätteledsen efter jag hade fått det där beskedet. Jag var helt övertygad om att jag aldrig skulle kunna plugga vidare på grund av den där praktiken som jag inte har avslutat. Efter tre eller fyra cigg hade jag bestämt mig att kolla om jag skulle få tag i studievägledaren för min utbildning. Som tur var, så var han inne i sitt rum. Han var som alltid väldigt sympatisk och vi kom fram till en lösning. Jag hade ju börjat med praktiken och har faktiskt bidragit till utställningen och allt sådant. Så jag ska försöka få tag i min handledare från praktiken så hon intygar att jag har deltagit i något. Vilket jag ju har gjort. Sedan ska jag skriva en rapport. Förhoppningsvis räcker det för att få min examen så jag under våren kan plugga på avancerad nivå (på andra universitet fungerar det förresten att plugga på avancerad nivå utan kandidatexamen, det räcker om man har skrivit en kandidatuppsats). Så vi ska se om det hela kommer att lösa sig. Förstår ni vad jag menar med motgånger nu? Allting strular!!

Jag har i alla fall hittat alla böcker jag behövde och kopierat artiklarna (efter att ha varit i bråk med kopieringsmaskinen i 15 minuter ..). Men det finns fortfarande en hel del böcker som jag måste hitta. Men jag har börjat med uppsatsen på allvar nu. Der var fint att fika på universitetsområdet. Det var länge sedan.

De senaste 30 minuterna har jag tillbringat med att skriva ut en aslång föreläsning och andra papper för kursen. Jag ska nu försöka göra upp ett litet schema för mig själv så jag inte glömma något jag måste göra. 670 sidor sekundärlitteratur, en hel roman och tre filmer väntar på mig. Sedan måste jag göra en inlämningsuppgift .. och sedan också jobba med uppsatsen. Men just nu dricker jag kaffe och väntar på att pojkvännen ska komma hem. Jag har dessutom min mens, värk och ångesten är rejäl. Någon som vill slå mig med en klubba på huvudet? Det vore verkligen uppskattad!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0