Jag är duktig och kulturvetare

Jag vaknade med fruktansvärd ångest. Jag hade försovit mig och jag hade så mycket plugg framför mig. Hjärtat slog snabbt och jag skakade. Men sedan vände allting och dagen blev lyckad. Jag hann dock inte träna vilket gör mig arg. Jag måste träna. Förresten, visste ni att sorbet och isglass har nästan inga kalorier jamfört med gräddglass? Jag äter en isglass just nu och enligt förpackningen har den endast 89 kalorier. Dessutom har en portion gröt 172 kalorier. Nu vet ni det också.

Jag skickade in min praktikrapport igår kväll. Jag hann skriva klart det hela inom några timmar. 5 sidor svammel. Jag är bra på svammel. Jag fick ett svar från studievägledaren idag och min praktik har blivit godkänd. Vad glad jag blev! Nu har alltså avslutat min utbildning. Jag har ett yrke: kulturvetare. Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna avsluta en universitetsutbildning. På ett främmande språk dessutom. Det är nog något att vara stolt över. Sedan har jag också ansökt för att få mitt kandidatexamen. Eftersom Sveriges administrativa värld liknar Kafkas mardrömlika värld så kommer det ta ungefär 3 månader tills jag får mitt examen i handen. Jag har ett bachelor-examen! Woohoo! Jag har bestämt för att vänta med kurserna i Stockholm på avancerad nivå tills vårterminen. Jag ska försöka att avsluta kursen jag gör just nu, 15 hp på avancerad nivå. Det är ju inte dåligt det. Men som sagt: "försöka", ingen aning om jag klarar av det. Jag kan inte riktigt fatta, jag är färdigutbildad kulturvetare och jag kan fortsätta med mina studier. Woohooo!

Jag försökte att plugga idag men det fungerade inte så bra. Jag var upptagen med att hitta blankett och fylla ut dem. Jag läste en enda 30-sidig artikel för min uppsats. Och jag letade efter sekundärlitteratur för uppsaten i två timmar. Jag tycker om att skriva och särskilt att skriva vetenskapliga uppsatser. Men att leta efter sekundärlitteratur och att skaffa sig teoretisk kunskap är tråkigt och frustrerande.

Jimmy hörde av sig på eftermiddagen och kom förbi tidigt på kvällen. Han stannade i några timmar och vi drack kaffe och té och pratade. Jag pratade nog för mycket. Om jag inte har socialiserat på ett tag är jag som en vattenfall. Fast, jag pratar alltid för mycket. Hur som helst, det var trevligt att träffa Jimmy.

Vi har Stilnoct hemma. Kan någon berätta varifrån jag fick det? Det är en stor gåta för mig eftersom jag aldrig har fått det på recept. Kanske jag tänkte så hårt på benzo och så materialiserade sig mina tankar. Haha. Jag ska tänka hårdare, jag vill ju ha lugnande och inte sömntabletter. Haha. Jag ska lämna dem till apoteket eftersom jag har ingen aning varifrån de kommer och jag tycker att det hela är lite läskigt. Att hitta mediciner i sitt medicinskåp kan vara en intressant upplevelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0