Träning, vikt .. hat

Jag ville ju updatera min blogg lite. Jag orkar bara inte så mycket sistone. Jag är lite nere, jag fattar inte varför. Det beror väl på att jag är ensam 99% av tiden. Boredom.
Okej, men det här inlägget ska ju vara om träning och min vikt. Jag har köpt hantlar, det känns nu som jag nästan har en hem-gym hemma .. jag har en träningscykel, en yogamatta och hantlar. Och det är allt för mig som avskyr sport. Väldigt bra.
Jag har förstått att jag alltid kommer att behöva träna annars går jag upp i vikt. Jag har en sådan sjukdom som gör att jag hat der väldigt svårt att förlora vikt och går upp jättesnabbt. Så för att kontrollera min vikt behöver jag alltid träna. Sjukdomen gör också att jag har det svårt att få barn. Jag kommer inte ihåg vad sjukdomen heter .. min läkare sa det bara en gång. Någonting med oval .. och med min livemoder tror jag. Grrr, allt det där händer mig som hatar att träna!
Var var jag? Hantlar, precis. Så jag har köpt sådana 2kg-hantlar på Rusta, inte bästa kvaliteten men de väger 2 kg och man kan ha dem i handen så det är väl det vad de skulle göra, eller hur? :P
Just nu tränar jag varje morgon mellan 50 och 60 minuter. Först cyklar jag 40-45 minuter (beror på om jag känner mig särskilt fet eller inte :p), sedan blir det 110 sit-ups för övre magen och två andra mage-övningar, 100 av dem också. På kvällen gör jag 40 situps för undre magen och 60 av en övning för rumpan. Och sedan kör jag med hantlarna. Jag har ju inte så mycket aning om hur man gör med dem men Anders visade mig några övningar som verkar vettiga. En för skuldrana, en för uppdelen av upperarmen och en för den undre delen. Det gör ont  när jag gör dem så jag gör dem väl rätt haha.
När det gäller vikten så är jag lite besviken. Jag gick ju up typ 1,5-2 kg i Tyskland eftersom jag åt mer och fel och tränade inte. Jag förlorade vikten inom en vecka men jag fick den på igen, jag fattar inte det :( Nu är den borta igen och jag hoppas att det stannar så där. Jag har räknat ur att jag äter omkring omkring 1200 kalorier varje dag, är det för mycket? Jag äter ju bara frukost, middag och kvällsmat. Det blir två skivor mörkt bröd med skinka eller kvarg, lite frukt och en varm måltid. Jag äter ingenting i mellan. Är det för mycket?
Så .. jag väger 26 kg mindre än förra årets Augusti när jag började. Jag är glad att der går lite långsammare .. så börjar huden inte hänga och sådana äkliga saker. Men jag har 29 kg mer som måste ner :( Min BMI är fortfarande 31,1 .. men snart är jag bara överviktig och inte fet längre. Det är ju bra. Kanske.

Kommentarer
Postat av: mana

du är så jävla duktig! <3

2008-07-22 @ 22:35:45
URL: http://manamonroe.blogg.se/
Postat av: E

1200 kalorier är på tok för lite när man ska gå ner i vikt.

En bra måttstock är att lägga sig MAX 400 kalorier under dagsbehovet.

Sen så behövs en bättre, mer varierad kost + fett, även om kalori-intaget är lågt så resulterar en lågkalori diet utan fett att man knappt går ner något i vikt.

2008-07-29 @ 13:46:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0