Jag är sjuk :(

Jag har feber. Halsont. Ont i hela kroppen. Huvudvärk. Orkade inte ens till universitetet idag. Jag är efter med att läsa kurslitteraturen. Jag var hos läkaren idag. Det är en virus och hon kan inte göra något. Great. Nu sitter jag här och måste vänta tills det är över. Jag kan inte träna. Och kan inte koncentrera mig på plugget. Skit. Men Anders är också hemma och sjuk så vi kan lida och gnälla tillsammans.

Zombie Disco igen

På fredag var det dags för Zombie Disco igen. Jag hade funderat länge om jag skulle åka dit på grund av tentan nästa dagen men jag behövde verkligen att komma ut. Jag hade ju bara suttit in hela veckan och hade pluggat. Det var trevligt som vanligt fast att jag tyckte att musiken var inte den bästa. Vet inte. För mycket konstig post-punk och psychobilly for min smak. Men jag dansade några gånger och lärde känna nya människor.

Micke var där

Desirée och Daniel hade kul

Anders och jag

Och som avslutning en bild som Sophie tog av mig


Alex <3

Alex får sitt helt eget inlägg nu. Jag glömde ju att posta en bild av honom från festen förra helgen. Så här får ni nu en bild av Alex. Killen är en av de smartaste människor jag känner och jag är helt säkert på att han kommer nå högst på livets stege. Förhoppningsvis får jag sola mig lite i hans kändisskap då :D
Dessutom är han väldigt atletiskt som ni kan se på den här bilden:

 

Här ser ni Alex och mig. Han ser ut som en modell medan jag fattar inte hur man ska göra på en bild. :D


Tenta - ångest adjö



Jag har skrivit första tentan i Idéhistoria idag. Jag var lite trött efter gårdagens utgång och det kändes inte som jag kunde tillräckligt mycket. Det gick okej. Jag visste inte ett enda årtal så jag gissade, alltså vem vet egentligen när islams tidsräkning började? En enda fråga kunde jag inte svara alls på men det var en halv-poäng fråga så det spelar ingen större roll. De resonerande frågor gick bra .. Aristoteles, Sokrates, nyplatonism, ibn Rushd och Thomas ab Aquino hade jag pluggat mycket. Jag försökte mig till och med på den lilla uppsatsen om försokraterna. Många gick redan efter en timme så det gick väl inte så bra för dem, ingen skulle ha kunnat svara på alla frågor i en sådan kort tid. Så förhoppningsvis blir jag godkänd. Jag tror att imorgon ska jag ha en pluggfri dag, det har jag inte haft sedan Augusti. Men som jag känner mig kommer jag att känna mig skyldig och börjar läsa ändå. Nästa delkurs börjar ju redan på måndag klockan 9. Vad glad jag är att jag inte behöver oroa mig för tentan mer. Jag ska försöka relaxa framför TV:n nu. Ush, jag är så trött!

Lite roligt och mycket tråkigt

Skit. Jag har inte glömt att blogga, jag ville göra det varje dag men jag har varit så upptagen hela veckan så jag hann med ingenting annat än att plugga och förberedda festen. På onsdag fyllde jag 28. Det känns rätt okej eftersom jag ser inte ut som 28 och jag beter mig inte som 28. Det känns som jag fortfarande är jag och inte någon tråkig, gnällig vuxen. Haha. Själva födelsedagen var rätt lugnt. Anders och jag åt glass och jag fick några presenter från honom och min mamma. Dessutom ringde massor med folk. Jag spenderade faktiskt kvällen med att plugga.
På lördag hade vi då fest hos oss. Jag lagade lite tilltugg och hela fredagen spenderade jag med att städa lägenheten. Festen blev en succé. Mycket folk kom och det verkade som alla hade roligt. Folk spydde, däckade och dansade. Kan ju inte bli bättre haha. Nej, men, det var verkligen roligt. Nästa dagen satt jag i en timme med Dessan och Jimmy som hade sovit hos oss och efter de hade gått städade vi det sista och jag pluggade resten av dagen.
Jag börjar få pluggångest igen. Det är bara så mycket .. på lördag eftermiddagen ska jag skriva första tentan i Idéhistoria och alla teorier blandas i mitt huvud och jag har fortfarande så mycket att plugga. Imorgon har jag föreläsningen, på torsdag har jag ett seminar och allt "ledig" tid ska spenderas med plugg. Känns inte så bra. Jag har bestämt mig för att gå ut på fredag kväll, det är ju Zombie Disco. Jag ska inte dricka någon sprit och åka hem tidigt. Jag tror det blir bra med att få några andra tankar kvällen innan tentan.
Dags för att sova nu. Jag har sovit 9 timmar sedan lördag. Ush.

Dessan, Sophie, Christian och Per

jag

Emelie, Sébastien och Kim

 

Dessan och Jimmy

Jimmy och jag

jag igen

(mer bilder finns på min bilddagbok)

Happy Birthday to meeeeeeeeeeeeee!

It's my birthday! I'ts my birthday! Wooohoooooo! :D

Mörka tider

Jag mår inte så bra just nu. Jag har mått sämre men ändå kan jag beskriva mitt tillstånd som instabilt och mörkt. Jag har en självhat som jag länge inte ha haft. Jag orkar inte ens titta i spegeln på riktigt. Jag tycker att jag har gått upp i vikt och ser fet ut igen, fast att jag vet inte att jag inte har gått upp något (tror jag i alla fall inte, vår våg behöver nya batterier). Jag har för höga ambitioner och klarar inte av dem. Jag pluggar som galen men ändå verkar det som det inte räcker till. Jag har insomnia. Jag har ångestattacker. Jag känner mig för att spy upp all mat jag har ätit. Jag känner mig för att gömma mig i sängen hela dagarna. Jag känner mig obildad och inte kapabel för att klara av något språk över huvud taget. Det är så jag känner mig just nu. Förhoppningsvis kan jag ta mig ut detta tillstånd snart.


(Jag orkar inte uppdatera min blogg med några bilder eller "det hör har jag gjort"-inlägg. Jag har fikat med Adam. Jag har varit på Klubb Control, jag har firat Mickes födelsedag)

R.I.P. Solglasögon

Lagom till sommarens slut hände det. Mina solglasögon gick sönder. jag blev skitarg först men sedan behövde jag ta en rolig bild på det haha. Inte flattering för min del men vem bryr sig? Jag har inte sett bra ut under en längre tid, tröttheten gör mig ... att se trött ut.

Jag har redan haft två föreläsningar och en seminar den här veckan. Ingenting var givande, läraren är flummig och säger ingenting nytt. Dessutom känns det lite mycket med en sådan stor överblick, det finns hur mycket som helst att plugga för tentan. Men jag ska klara av det här! Jag är bara trött just nu.

Om tio dagar är min fest, jag börjar bli nervös. Jag hatar att ha fest hos mig, jag är alltid rädd för att ingen kommer och jag sitter där helt ensamt och icke-omtyckt. Blergh. Det hände till min 12:e födelsedagen. Vi hade precis flyttat och jag bjöd in massor med folk från min gamla skola. Och INGEN kom. Jag satt där med min tårta och gråt. Det är inte bra med gamla traumatiska händelser.

Min bästa vännens styvpappa dog idag :( Och hennes make lämnade henne ju .. och nu sa han till henne att han vill gärna försöka det igen. Han tycker att han ska försöka få en ny flickvän för att se om han saknar min vän. Vad arg jag är på honom! Och hon säger att hon vill inte ge upp än, hon älskar honom ju. Så trist :(

Om precis en vecka fyller jag 28, två år till och jag blir 30. Så långsåmt kommer åldersångesten! Jag har i alla fall redan fått lite presenter av mina brevvänner/vänner från andra länder. Det gjorde mig glad i vardagens tristess.

Jag ska läsa lite nu. "Twilight". Jag klara inte av Mann just nu, den är för svår min slö hjärna. Men jag är nästan på sidan 500 i den. Egentligen hatar jag att läsa två böcker samtidig men "Twilight" verkar lättläst och det är någonting jag behöver idag.

 

Mina presenter :)


Bubbelvatten vid midnatt

Jag dricker bubblevatten. Med citronsmak. Jag tycker om bubbelvatten. Det här blir ett bra inlägg.
Jag har haft en rätt lugn helg med mycket sömn. Egentligen var sömnet och frånvaron av festandet det enda som var lugnt. Jag har pluggat en hel del. Jag har inte kommit like långt som jag ville men jag har börjat att planera min dagar bättre. Jag går upp tidigare, om jag gör det så vinner jag mycket med tid. Det blir 8.30, oavsett om jag har en sen föreläsning eller ingen föreläsning alls. Då hinner jag att börja plugga klockan 10, alltså efter träningen. Nu hoppas jag bara på att jag orkar med det. Jag får väl inte gå och lägga mig efter 1. Jag har ju stjärtecknet jungfru så jag behöver struktur. Och ordning. Det är min kosmos, min harmoni, som de grekiska naturfilosofer förmodligen hade sagt.
Jag har i alla fall lärt mig lite under helgen. Platon är flummig och elitist. Aristoteles är mycket bättre och dessutom är hans påstående vettigare. Arkimedes målade kvadrat i cirklar. Det fanns redan nihilister jättetidigt (kallades dock kyniker). Jag känner mig nästan som en bildad människa.
Jag ska läsa lite nu och sedan beger mig till sängen. Toodles.


Vacker regnbåge över Alby-sjön idag

 

Vi har pimpad vårt sovrum


Vad? Är det redan torsdag?



Vad har hänt med den här veckan? Den har ju bara flugit förbi! Allting flyter (nej, vänta, det har jag stulit någonstans haha). Jag har haft en stressig vecka (så länge) som hade bara med plugg att göra. På måndag hade jag en hel dag med föreläsningar men som tur hann jag också lite med mitt socialt liv, det blev lunch med Sophie. På tisdag var det bara plugg som gällde, jag hade så mycket att läsa och att ta anteckningar från. Igår, på onsdag hade jag en föreläsning, tidigt på morgonen. Så efter jag hade kommit hem, sov jag typ 3 timmar. Det där med tidiga föreläsningar suger!

En av mina bästa vänner, Marina, har haft mycket trubbel sistone så jag pratade med henne i telefonen i tre timmar ikväll. Hon är gift och har ett barn och två dagar sedan lämnade hennes make henne. Och det är inte allt. Hennes styvpappa ligger för döden, han har cancer i sista stadiet och kan inte äta eller prata mer. Och jag är här i Sverige medan hon sitter i Tyskland och behöver stöd. Gah, jag känner mig så dålig för det. Vi har varit vänner i 16 år och har alltid varit där för varann och nu kan jag inte hjälpa henne. :(

Jag tror att jag är sjuk. Jag tror dock att det är bara en förkylning och inte svininfluensan. Jag har i alla fall ingen feber än och känner mig bara lite svag och har halsont och lite snuva. Alla verkar ju vara sjuka just nu så det vore ingen överraskning om jag blev det också. Mycket stress, lite sömn .. det kan inte vara bra för immunsystemet.

Vi har förresten några nya saker för lägenheten. Vi har ett bord med fyra stolar för köket. Det är allt begagnad så klart och det måste slippas och målas om. Och sedan har vi köpt en sänghuvud, låter konstigt men det blev snyggt! Jag hittar inte kameran just nu så det blir inga bilder av de sakerna. Men jag tänkte berätta ändå.

Jag ska försöka och sova nu. Jag har en hel del att göra imorgon så jag ska försöka kliva upp innan 9. Snart är det ju helg och då blir det mycket sömn. Jag har till och med bestämt mig för att stanna hemma den här helgen. Min kropp behöver lite vila. Yeah. Toodles.

RSS 2.0