Hemresan och Berlin

Då var det dags att åka hem igen. Vi var inte så glada för det, festivalen gick över alltför snabbt. Men det fanns ingenting man kunde göra. Vi tog tåget från Leipzig till Berlin. Eftersom flyget inte skulle gå innan kvällen bestämde vi oss för att göra en sightseeing-tour. Det är kanske lite töntigt men Anders hade aldrig varit i Berlin förr och vi hade inte hunnit att se allt på egen hand. Så vi satt oss på en buss, betalde 15 Euro och åkde genom Berlin i tre timmar. Det var faktiskt rätt trevligt. Vädret var fint och vi såg det mesta som är sevärt i staden. Jag menar, självklart hann vi inte med muséer och sådant men det tar vi en annan gång (dessutom har jag ju varit i Berlin så många gånger att jag egentligen och verkligen har sett allt). Jag vart helt fan girl mässigt när vi stannade framför Humboldt-universitetet. Jag tänkte på alla de stora män som har jobbat där. Hur som helst, det var fina tre timmar och nästa gång ska jag visa Anders stan på egen hand.

Vi åkde till flygplatsen där typ alla från säkerhetspersonalen till Duty Free shop personalen frågade efter festivalen. Lite roligt faktiskt. Andra svenskar kom senare också och några sov på golvet och andra såg bara allmänt sura ut. Roligt roligt. Resan gick bra och vi var hemma runt klockan 1 på natten. Allt var över.

Leipzig Hauptbahnhof



I Berlin



Framför Brandenburger Tor



Framför Reichstag



Starbucks Coffee <3




Wave Gotik Treffen 2010 - Dag 4

Och då var det redan sista dagen av festivalen. Vad snabbt det gick. I vanlig ordning sprang Anders runt i stan medan jag sov ut och senare började styla mig. Han kom hem med en jättemumsig salat och vi käkade medan vi tittade på Futurama på tyska. Jag saknar Futurama!! Hur som helst, när vi ville gå ut började det plötsligt ösregna och åska så vi väntade ett tag till. Det gjorde att vi missade Zeraphine-konserten :(

Vi åkde till Agran för att en sista gång kolla runt på marknaden (och jag köpte någonting igen .. grrrr). Jag blev fotad många gånger igen. I am pretty. Haha.  Vi träffade på det svenska gänget och hängde med dem lite innan vi bestämde oss för att åka därifrån. Vi visste dock inte vart vi skulle åka .. antigen var det psychobilly eller deathrock och gammal goth. Vi träffade australierna på spårvagnet och vi följde med dem, det blev deathrock. När vi kom fram vid Parkbühne hörde vi de sista tonerna av Zeraphine, vi var lite besvikna, hade varit kul att se dem live igen. Vi träffade i alla fall massor med människor igen och hängde lite utanför innan Kommunity FK började spela. De var rätt okej men jag hade förväntat mig lite mer av dem. I alla fall kan jag säga nu att jag har sett dem live. Sven Friedrich, sångaren av Zeraphine, sprang runt bland folk och Michael (österriken) tyckte att det var roligt hur jag och Therese spånade efter honom hela tiden. Så han gick fram till honom och frågade om vi kunde ta ett kort med honom. Vad pinsamt!!! Men jag har ett till kort med Sven nu, haha. Sista artist som spelade var Gitane Demone. Hon var fantastisk bra! Vilken artist alltså. Det var den bästa avslutning på festivalen som man kunde få. Yeah. Vi åkde hem och började packa eftersom nästa dagen var det dags för hemresan ...

*pose*



Sophie och jag



Anders och några av det svenska gänget



På marknaden



Vid matställena



On the runway



Spårvagnsstation



Jag, Sven Friedrich och Therese



Anders och jag



Kommunity FK



*pose*



Jag hade ont i fötterna ..



Framför dörren av det stället vi bodde


Wave Gotik Treffen 2010 - Dag 3

Jag var bakis och trött. Men efter fyra kopp kaffe orkade jag börja styla mig. Det var jättevackert väder och dessutom var det ju dagen då Alien Sex Fiend skulle spela. Anders var in i stan för att hämta en autograf av Veljanov för mig .. det var en officiell signeringstimme. Vad glad jag blev när jag höll autgrafen i handen! Vi hängde lite med Sabine och Markus och kom inte iväg förrän klockan 5 på eftermiddagen. Men det var lugnt, alla band vi ville se spelade på kvällen.

Vi åkde till Agra. När man kommer på festivalområdet står det alltid en rad av kanske 30 professionella fotografer. Och plöstligt sa det klick klick klick. Alla av dem stod kring mig och fotade loss. Jag var helt förvirrad. Men det kändes också kul. Lite vain får man ju vara. Vi träffade på Micke och Markus och åt onyttig snabbmat. Jag träffade också Sebastian igen och vi bestämde oss för att supa tillsammans senare. Svenskarna hängde på samma plats som vanligt och många andra som jag känner satt också där så vi begav oss dit. Jag var också på marknaden en snabbis och köpte en ankh-hänge. Vi såg Faith and the Muse som var fantastisk. Det var en spännande show och sångerskan har en oerhört vacker röst. Där träffade jag också på några tyska vänner och min italiensk kompis Alessandra. Sedan hängde vi ute igen. Jag satt en stund hos Emi från England och Anders kollade på marknaden igen. Sebastian och jag träffades igen och vi drack Met och pratade om förflutna tider. Vi bestämde oss för att kolla lite på LaCrimosa och vi hade faktiskt rätt kul på denna konsert eftersom många låtar känner man ju igen från 90-talet. Folk fotade mig och Seppi rätt mycket, jag kommer inte ihåg hur många gånger vi stod där och posade. Sedan gick han till Fetish-partyn medan jag och Anders väntade på att Alien Sex Fiend skulle börja. Jag gick fram mot scenen medan Anders stod bak någonstans. Konserten var så bra! Hela atmosfären var fantastisk! Jag hamnade till och med i första raden ett tag men trycket började bli för mycket för mig så jag letade efter Anders istället och dansade i bak. Jag träffade på mina australienska vänner och vi dansade och hade väldigt kul (dock var fotograferna rätt irriterande .. de frågade inte ens om de skulle kunna fota oss .. de bara gjorde det. En var dock snäll och lät mig posa :P). Konserten gick till fyra på morgonen och vi tog en taxi hem till Markus och Sabine och somnade på en gång. Det var tredje dagen.

Veljanov signerar min autograf :D



Och så jag igen innan vi gick ut



Med Markus och Sabine



Med Sebastian



Anders och Micke



Markus och jag



Igen



Folk



Med Marrek och Kottla



Med Alessandra



LaCrimosa konsert med Sebastian



Scenen vid Alien Sex Fiend konserten



Alien Sex Fiend <3


Wave Gotik Treffen 2010 - Dag 2

Andra dagen. Jag var trött och bakis. Men jag gick upp rätt tidigt (klockan 11 haha) för att fixa mitt hår. Det tog rätt lång tid eftersom jag inte hade den rätta spegeln men jag lyckades slutligen. Anders var i stan och promenerade lite medan jag fixade mitt smink och min outfit. Han hatar att vänta och jag förstår honom. Han är ju klart inom en halv timme medan jag behöver flera timmar tills jag är nöjd med hur jag ser ut.

Den dagen spenderade vi på Felsenkeller, en location som ligger jättenära där vi bodde så det tog oss inte ens 10 minuter att promenera dit. Vi gick in en snabbis och på en gång träffade jag på min engelska vän Emi. Jag känner henne från internet i flera år så det var väldigt kul att träffa henne. Vi sprang runt lite och såg bandet Christ vs. Warhol som var jättebra. Jag blev verkligen en beundrare av dem. Vi blev hungriga och satt oss ner utanför stället och hängde lite med svenskarna. Dessutom träffade jag Melli som känner från Kiel och som gav mig alltför mycket av sin sprit. Haha. Inne i klubben igen träffade vi på Micke och Viktoria och vi småpratade lite tills någon tjej började komma fram till oss. Det var Rachel, en kompis från Australien. Hur stor är chansen att träffa sina vänner från Australien? Hennes pojkvän Lyle var också där så vi hängde med dem medan vi tittade på Ghost och Twisted Nerve. Efteråt träffade jag flera av mina kompisar från Kiel och vi drack lite öl tillsammans och blev fotade jättemycket. Jag kände mig nästan som en kändis haha. Nick, Michael och en kompis från Holland (Menph) kom senare också så vi var en rolig skara från hela världen. Vi såg Bloody Dead and Sexy som jag ju älskar. Jag var så glad att kunna se dem i konsert. Sist spelade Sex Gang Children. De var tyvärr rätt tråkiga. Jag vet inte, det finns några låtar av dem som jag tycker om att lyssna på men live är de inte alls så bra. Dessutom känns sångaren Andi som en snuskig gubbe. Vi ville egentligen till Gothic Pogo Party efteråt men eftersom vi var fulla och våra fötter gjorde ont gick vi hem istället. Det var andra dagen.

Innan vi gick ut

Anders äter

Med Sophie och Adina




Med Emi



Med Micke, Rachel och Viktoria



Med Knut, Jana och österriken Michael



Med Bine, Stefan och Wenka



Med Menph



Jag posar



Med Markus



Med Kottla och Viktoria



Bloody, Dead and Sexy



Sex Gang Children


Wave Gotik Treffen 2010 - Dag 1

På fredag spelade inte ett enda band som vi ville under dagen se så vi bestämde oss för att endast hänga på Agra. Det är där campingplatsen, marknaden, många matställen och den största konserthallen ligger. Så efter att vi hade handlat på morgonen (man behöver ju mat också) gjorde vi oss klara för att åka. Först behövde vi dock våra festivalband som vi hämtade vid Moritzbastei. Där träffade vi (av slump och igen) på Marc-Antoine och hans flickvän Christine. Vi fyra åkde då till Agran och promenerade lite över marknaden. Jag köpte en hatt, en solfjäder (det var så varmt under de dagarna!!) och Anders köpte ett par skor. Sedan gick vi ut igen och skaffade oss lite mat, det blev Döner självklart! Vi träffade mina vänner Chrissy och Seppi och hängde med dem i flera timmar. Vi undvek lite svenskarna som var jättefulla, skrek och betedde sig illa. Alltså inte alla av dem. Men några. Vi hörde också några tyskar prata dåligt om svenskarna. Ush. Hur som helst. Vi träffade också på vår vän Nick från London och min brevvän Kerstin.

Vi åkde hem till Sabine och Markus' lägenhet en snabbis runt klockan 21 och sedan begav vi oss till Gothic Pogo Party. Den befann sig i det värsta kvarteret. Det var mörkt, det var bara övergivna fabriker och det tog oss lite tills vi hittade stället. Då hade vi missat alla tre band som skulle spela. Great. Så vi orkade inte betala 10 Euro för endast några dj:ar och stod endast utanför. Där träffade jag på en kille från Wien, Michael. Han är så snygg! Jäklar alltså! Hur som helst, efter vi hade pratat i 15 minuter kom vi fram till att vi känner varandra från myspace och hade skrivit lite meddelanden med varandra också. Roligt det. Självklart kom Marc-Antoine och Christine senare också. haha. Men det blev lite tråkigt att endast stå utanför så Anders och jag bestämde oss för att åka hem. På vägen till spårvagnsstationen träffade vi på min kompis Marcus från Hamburg. Så kul att träffa så många människor man känner! Spårvagnen gick inte längre så vi tog en taxi hem (efter ha druckit mycket för mycket öl!!). Jo, det var första dagen.

Anders innan vi åkde

Och här är jag

Marc-Antoine och Christine på spårvagnen

Jag och Anders på spårvagnen

Innan vi gick in på festival-området

På marknaden

Med Chrissy

 

Med Kerstin

Med Stefan och Wenka

Med Seppi

På vägen till Gothic Pogo Party


Aye - Tillbaka från Tyskland

Jag är i Sverige igen. Och jag vill egentligen bara åka tillbaka till Tyskland. Men det kan väl inte göras något åt det. Jag är i alla fall ledig några dagar till eftersom jag har lämnat in min kandidatuppsats i tid och uppsatsen jag ska opponera mot är inte klar än. Så jag kan vila. Och det behöver jag också. Fast att jag inte har varit full på WGT mer än en gång så känns sömnbristen och att man har gått flera hundra kilometer (kanske lite överdriven men mina fötter gjorde så ont!!). Jag har haft flera oförglömliga dagar i Leipzig och har sett flera bra konserter, har träffat massor med människor och har ätit alltför mycket skräpmat.

Resan dit gick i alla fall bra. Jag hade aldrig varit i Arlanda så det tog lite tid tills vi hittade allt men efter vi hade träffat flera till gothare så visste vi att vi hade hamnat rätt. När vi hade anlänt i Berlin letade vi efter bussen till Centralstationen och hittade hållplatsen typ tre kilometer bort från terminalen. Jobbigt sträcka att gå med 50 kilo baggage! Vi hade en timmes väntetid i Berlin så vi käkade något och spanade in folk. Hela Centralstationen var ju fullt med gothare. På tåget träffade vi på ett gäng brittiska gothare som endast pratade om olika outfits. De var så drygga!! I Leipzig hämtade mina vänner Sabine och Markus oss. Roligt nog träffade vi också på Marc-Antoine, en kompis från Paris. Vad liten världen är!! Hemma hos mina vänner fick vi god tysk mat, drack vin och pratade i flera timmar. Sedan var det sängdags. Det var ju mycket som väntade oss inom de kommande dagar ...

Vid Arlanda

Hos Sabine och Markus ..


1:a maj

Igår var jag ute och demonstrerade. Det låter kanske lite konstigt att en student demonsterar på arbetardagen. Men jag tycker att det är ett bra sätt att visa upp sin politiska inställning och visar empati med arbetarnas problem. De var kallt, det blåsde och jag var trött. Men jag hade det roligt. Jag träffade många jag känner och samtalade med intressant folk. Jag var med på Syndikalisternas tåg förresten. Mest därför att jag visste att många socialister skulle vara där. Vilket också var fallet. Det var en intressant och lärosamt förmiddag.

Annars har det inte hänt mycket. Jag har skrivit 23 av 25 sidor av min C-uppsats. Jag vill avsluta den idag. Sedan är det största arbetet gjort. Och jag kan skicka den till de människor som lovade läsa genom den *hint hint* Jag har en hel del att göra nästa vecka så det är rätt bra att det enda som kommer att behövas göra för plugget är ett seminarie och att kolla fotnoter och citat. Bra det.

Oh, har ni hört att Vänsterpartiet och den rödgröna koalitionen har lovat att bygga många fler hyresrätter? Finally I say! Jag är ledsen över att jag inte får rösta i riksdagsvalet :(

Jag vid Sergelstorg

Och då började tåget


RSS 2.0