Jag fryser

Jag fattar inte hur det kan bli kallare inomhus när det blir varmare utomhus. Jag tror att bostadsföretaget drar ner på värmen för att spara pengar. Alla våra element är endast ljuma fast att vi har dem på full värme. Så irriterande! Men det är hur som helst skönt att det är plusgrader ute, det vore så klart bäst om solen sken också . Men man kan inte ha allt i livet. Jag hoppas att det inte kommer mer snö och vi kan snart njuta av vårvärmen. Jag är så trött på vintern! Ni har säkert alla lika mycket lidit under tunnelbana - och tågkaoset. Jag förstår fortfarande inte hur ett land som Sverige inte kan klara av vintern. Det är faktiskt skrämmande.

Den här veckan har jag varit upptagen hela tiden. Imorgon ska jag lämna in hemtentan i Teori och Metod-kursen. Vi hade 9 dagar för den och det behövdes också, vi hade 12 sidor att skriva. Jag blev klart igår och har inte tänkt på den igen. Jag har tendensen att tänka för mycket och sedan ändrar jag på allting och det blir bara fel. Tentan har i alla fall tagit nästan hela veckan ifrån mig och det blir skönt att lämna in den imorgon.

På tisdag åkde jag till universitetet för att träffa min handledare för kandidatuppsatsen. Jag åkde en timme tidigare och hej, jag hann fram i tid. Jag tog pendeltåget från Huddinge som var proppfullt men i alla fall kom jag fram. Temat för min kandidatuppsats är så gott som klart, jag måste endast specifiera mig lite och komma på en bra struktur. Per-Olof verkar snäll och det var trevligt att prata med honom. Jag blir gladare och gladare att jag inte har valt James Spens-kursen. Efter mötet åkde jag in till stan och köpte några nödvändigheter (plattång, hårfärg, lösögonfransar osv). Det var dock en bitch att ta sig hem igen, tog nästan 2 1/2 timmar.

På fredag var vi på Zombie Disco. Efter nästan en hel vecka hemmaplugg var det precis det jag behövde. Jag dansade och träffade som vanligt många snälla och roliga människor. Jag undrar dock hur full Jouni var eftersom han spelade minst 5 gånger The Crüxshadows, inte att jag gnäller om det, jag tycker ju om dem hehe. Jag träffade två killar som känner mig från internet och jag hade ingen aning vem de var. De visste mitt namn och visste att jag var tysk och allt sådant. Konstig. Dagen efter fick jag veta att min tyske kompis blev rånat på vägen hem :( Ush, jag börjar verkligen bli rädd!! Han hade väl blivit medvetslös eftersom han sa att allt han kom ihåg var att han vaknade vid T-Centralen med blod i munnen. De tog hans mobil. Han mår fortfarande inte så bra, hela ansiktet är svullet och han har ont. Vad fan händer med Sverige? Hat, hat, hat!!!

Idag har jag spenderat med att leta böcker online. Det jobbigaste med uppsatser är att hitta sekundärlitteratur, tycker jag i alla fall. Alla böcker jag behöver finns på olika bibliotek så det blir mycket runtåkande inom de nästa två veckor. Och sedan är jättesvårt att få tag i litteraturen för kursen som börjar på onsdag. Jag hade aldrig trott att man inte kan hitta Johnson, Moa Martinson och Pär Lagerkvist någonstans. De är ju kända! Jag får en bok av Alex imorgon (<3) och Lagerkvist har jag hittat på bokborsen.se. Nu saknas endast Johnson. Ooooorka!!

Okej. Nu ska jag verkligen vila en stund. Jag vill inte stressa mig för mycket med allt. Imorgon har jag fullt upp med att lämna in tentan, träffa Alex, leta efter några böcker på SUB och ett möte på kvällen om de nya balkongerna som vi kommer att få här snart.

Några ego-bilder från fredag:
Stefan och jag

Fredrik, Anders och Micke

Iman och jag

:D (jag ser ut som jag är 16 haha)

Visst ser jag kåt ut!?!

jag tycker om Per <3




Alla Hjärtans Dag

Jag tycker inte om kommersiella "festdagar" men eftersom jag har börjat att älska att laga mat (visst är det så att man äter mer och vill lagar mer mat när det är vinter?!?) så har jag lagat mat och bakat hela dagen på söndag. Det var faktiskt rätt bra för mig eftersom jag var så bakis och annars hade jag endast legat på soffan hela dagen och hade tyckt synd om mig själv. Så eftersom allting blev supergott tänkte jag visa er vad jag åstadkommit.

Frukost - American pancakes, rosinbröd (vad jobbigt det var att baka!) och mjölkbullar



Antipasti (inlagda grönsaker med marinad)



Tonfisk-pizza (med självgjord deg och sås)



Hallon-maräng-grädde efterrätt



Morotskaka och American Cookies




Jag är så duktig :D Förresten, mitt ämne för Kandidatuppsatsen blev godkänt. Det känns hur bra som helst. Jag ska skriva om "Kallocain" av Boye med metodbakgrund Lukasz (marxism ftw!!). Jag ska träffa min lärare nästa vecka för att diskutera det hela lite. Imorgon får vi uppgifterna för hemtentan i Metod och Analys kursen. Jag är lite orolig för det eftersom kursen var lite konstig och det känns inte som jag har mycket förkunskaper inför tentan. Jag har i alla fall läst allt.



Fest hos Stefan

På lördag var vi bjudna hos Stefan, Jouni och Matthias i Skärholmen. Det var en av de roligaste fester jag har någonsin varit på. Jag har träffat jättemånga nya och intressanta människor. Alltså jag tänkte göra en lista av alla roligheter.

  • Jag satt mig ner och på en gång satt sig en kille med namnet "Koffe" bredvid mig. Han pluggar kemi på universitetet och jag tyckte att det var rätt intressant men han försökte imponera mig med att han har varit soundguy hos några band som och hur kul det var att träffa dem. Det roligaste med honom var dock att han trodde att jag kommer från Danmark (han var dock inte den enda, det var tre personer till som inte kunde placera mig, jag fick höra Island och Norge också). Det gjorde mig ju lite stolt, min svenska verkar bli mindre tysk. yay me.
  • När Koffe hade gått på toan satt sig en kille som heter Isak bredvid mig. Han var snygg och dessutom hade vi mycket gemensamt. Eller jo, han tycker om St.Pauli (ett vänster/alternativ fotbollslag från Hamburg) och vi pratade mycket om Hamburg. Dessutom hade han Helmut Kohl-vin som smakade jättebra.
  • Någon gång satt jag bredvid två 17-åriga tjejer som gav mig komplimanger hela tiden och som kände sig för unga för festen. Den ena berättade att hon hade sex med en 31-åring dagen innan som jag tyckte var lite läskigt.
  • Jag hamnade i Stefans rum där de hade Marilyn Manson-party. Alltså det var mycket folk i min ålder som alla har haft samma obsession med bandet under 90-talet. Så vi lyssnade på Antichrist Superstar, sjöng med och pratade om hur vi alla ville ha sex med Marilyn Manson.
  • Jag träffade Dominik och vi pratade tyska. Vi var dock för fulla och kom fram till att vi hade glömt vårt modersmål. Inte så roligt.
  • Jag träffade en iransk kille, Foad, som var jättesnäll, vi pratade om Manson och litteratur. Han ska på skådespelare-utbildning under hösten och han skriver dikter. Vi pratade så klart också om den iranska kulturen (som slutade med att Per kom och började prata om att han älskar stora näsor hos tjejer, det var egentligen allt han pratade om den kvällen, jo, och att han har haft gruppsex)
  • Victoria, Stefan och Jonas har badat tillsammans. De kom ur badrummet, jättestolta. Jag undrar vad som har hänt där. Det var jättekul att prata med Jonas och Victoria, har träffat dem många gånger men har aldrig riktigt pratat med dem. Kul.
  • Okej, så omkring klockan 4 ville vi gå hem och jag trodde att jag hade hittat mina skor .. men det var två vänsterskor!! Jag blev helt psyked. Det fanns någon som hade precis samma skor som jag .. och i samma storlek. Så vi letade lite och hittade två höger skor. Nu vet jag inte om det är mina skor som jag har hemma, den ena känns inte riktigt anpassad till min fot. What are the odds? Konstigt
Så festen var rolig och skit, jag var så bakis på söndag, jag orkade ingenting. Jag och alkohol, vi är inte så tighta. Nu får ni också bilder till historien.

Jag och Koffe



Folk



Isak



Dominik och jag



Jonas och Viktoria



Marilyn Manson-fest



Allt blev suddig



Per och Foad diskturera näsor



The End


...

Det tog mig väl två veckor innan jag tänkte på att blogga igen. Jag har varit sjuk i en hel vecka och det var inte roligt alls. Jag missade föreläsningar och är mycket efter med pluggandet nu. Men jag ska försöka mitt bästa med att hinna ikapp innan vi får hemtentan på fredag. Så där 300 sidor kvar att läsa, fruktansvärda, tråkiga teoretiska avhandlingar om feminism. Men eftersom jag vet rätt mycket om feminism (och psykoanalys) kommer jag förmodligen klara det här. Jag har också fortfarande inte läsa klart Boyes roman. Det ska jag göra imorgon och på tisdag så att jag äntligen kan skriva till min handledare om mitt ämne för C-uppsatsen.

Första dagen jag var tillräckligt frisk för att gå ut igen var på fredag och då träffade jag Jimmy för att fika. Vi hade inte setts sedan September så vi hade mycket att prata om och han berättade om positiva utvecklingar i sitt liv så det gjorde mig glad. Anders kom senare också och vi satt i kafféet (som heter Blå Lotus tror jag) i flera timmar. Trevligt. Efteråt gick vi till Coop för att handla lite, jag försökte mig på en Crosstränare och det sa "knack" i mitt knä och sedan dess har jag riktigt svårt att stå upp och sträcka benet. Bra gjort, eller hur?

Idag var jag bakis från helvetet, på riktigt. Men anledningen för detta, om min alla hjärtans dag (haha, dumt egentligen att jag bryr mig om sådant) och mina tankar om världen idag får ni snart. Nu är det nämligen dags för mig att gå och lägga sig.

Jag och Jimmy




Life

Jag har gett upp för idag. Jag undrar hur jag ska hinna med anteckningar också. Texterna jag måste läsa är komplicerade och går egentligen inte att förstå inom den korta tiden  under vilken jag behöver läsa dem. Men jag har i alla fall hunnit med 100 sidor idag. 220 kvar tills fredag, plus att jag måste förbereda en presentation. Jag har dessutom förstått att jag inte har fattat Heideggers idéer. Och jag mår inte bra alls .. är trött, motivationslös och allmänt nere. När kommer våren egentligen?

På fredag var jag på UK Subs / Vibrators spelningen. Det var kul att träffa lite folk och att vara social. Stället (Hornstull Strand) var lite sunkig och så hade de vattenläcka så att det luktade toa överallt. Eeew. Folk som var där var lika sunkiga .. det var antigen gamla gubbar som försökte tafsa eller gav mig komplimanger eller så var det aggressiva Ska-killar som började slagsmål. Jag fick till och med ett glas på huvudet som någon hade kastat in i publiken. Men jag gissar att det är "punk" att göra så.  Själva spelningar var rätt bra dock. Vibrators kände jag inte förut men jag tyckte om dem och Uk Subs var roligt att se. Men vi lämnade platsen snabbt efter konserterna hade slutat .. det började ett slagsmål mellan några engelsmän och några svenska Ska-killar och jag tyckte att det var lite otäckt. Desirée och Daniel sov hos oss så vi avslutade kvällen med en intressant diskussion i vårt kök.

Sedan dess har jag inte gjort särskilt mycket. Jag har läst kompendier och började undra vad tentan egentligen kommer att handla om. Jag förstår inte vart det hela kommer att leda .. kanske dags att prata med Roland. Jag har läst hälften av Boye-boken. Ah, och jag fick betyget för sista Idéhistoria-tentan. Jag fick B. Hur bra som helst, jag är jättenöjd med min prestation under höstterminen. Nu hoppas jag bara att jag kommer att få A som slutbetyg.

Jag har inte planerat särskilt mycket den här veckan. Jag har mycket plugg, två föreläsningen och egentligen känner jag mig inte för att se andra människor. På onsdag ska jag träffa Per. Någon som vill tvinga mig att träffas? Snälla .. I need a kick in the butt.

Mina kamera-batterier dog så det här är den enda bilden från fredag. Jag, Dessan och Daniel.


RSS 2.0