Egentligen ...

ville jag uppdatera min blogg tidigare men jag var full eller bakis hela helgen. Hehe.
Okej, jag gör det nu lite tråkigt och bara berättar lite om vad hände sistone. Just to get it out of the system.
På tisdag förra veckan var jag hos Martina. Hennes bästa vän Jan från Schweiz var där. Det var supertrevligt att hänga med två intelligenta personer och diskuterar. Hon är ju designer och han är journalist. Vi åt god mat och drack för mycket vin! Självklart blev jag lite full. Jag är en sådan mes när det gäller sprit.

Jan


Martina


Jag


På fredag lämnade jag in hemtentan. Det kändes bra och jag är rätt säkert att jag blir godkänd. Det behöver ju inte vara det bästa betyget. Jag hade huvudvärk hela dagen men ändå gick jag ut under kvällen för att träffa några uni-kompisar för en tenta-öl. Vi träffades på "Spoon" (väldigt trevligt ställe) och satt där en stund. Sedan åkde David och Jonatan hem men Ville, Jakob och jag gick vidare till "Carmen" och efter det till någon hårdrocksgrej. Jag blev väldigt full och när Ville promenerade mig till tåget sa jag kanske några saker jag skulle inte ha sagt. Ni vet ju hur det är när man är full, man blir pinsamt, haha. Men kvällen var väldigt lyckad ändå. Tyvärr hade jag inte kameran med så jag har inga bilder :(

På lördag var vi på "Grottan", det var 80's kväll. Vi gick dit med Martina och Dominik och hade det roligt. Det var inte så mycket folk där men det var mysigt och jag träffade några nya människor. Tyvärr hade jag fortfarande rest-alkohol i blodet så efter två öl var jag helt lost. På vägen hem, här i Ösmo, förföljde tre killar oss. Det var väldigt läskigt!!! Men vi stannade vid en korsning så de behövde bestämmer vart de skall gå. Och eftersom det var lite annat folk där också kunde de inte överfalla oss där. Så de gick till höger och sedan hoppade in i buskarna! Fan. vi nästan sprang hem, jag var så himla rädd! Nu ska Anders köpa en sådan försvarssprej och en stav som kan vara högljud. Då kommer jag känner mig lite tryggare. Men här lite bilder från lördag på Grottan:


Anders, Dominik och Martina


Jag


På söndag var det bakis-dagen. Jag pluggade och sov mycket. Under kvällen fick jag en konstig depressionsgrej så jag bara satt på golvet och grät. Kooooooooooonstig :(
Idag hade jag en föreläsning som var helt okej. Men jag tycker inte om om vi får en lång handout .. då gör man inga anteckningar och därmed lyssnar man inte så bra heller. Efteråt gick jag in till stan med Ville och han köpte kängor. Han är en sådan trevlig kille .. jag kan inte ens föreställa mig att han kan säga ett elakt ord! Oh, och jag fick min verslära-tenta tillbaka och jag är godkänd! YAY!
Med min vikt går det så där just nu. Efter helgen och allt öl gick jag upp nästan ett helt kilo :( Men jag stannar under 80 och det är ju bra. Nu ska jag göra mina kvälls-övningar .. der Speck muss weg! Dessutom har jag läst allt till imorgon så jag kan skriva ett brev, woooo!
Toodles.

This is the new shit

Jag lyssnade precis på Marilyn Manson och jag tyckte det passar rätt bra som rubrik. Fast att jag tycker inte om albumet "The Golden Age of Grotesque", det är överproducerat och i nu-metal-stil som jag verkligen inte tycker om. "Antichrist Superstar" är mitt favoritalbum för alltid! Men jag ville ju posta bilder av mina nya affischer på väggen så here we go.

Den här hänger i vardagsrummet och omkring den placerade vi några vägg-tattueringar. Jag tycker att det blev rätt snyggt. (bilden blev lite mörk, sorry)


Den här hänger över sängen. Imorgon vill vi också placera några tattueringar omkring den.


Jag är klart med andra frågan av tentan och det gick okej. Temat var bara så tråkigt, körens roll i den grekiska tragedin. Men jag har skrivit en sida om det så det räcker. Imorgon ska jag ta frågan om isländska sagor.
Jag kollade lite på MTV medan jag tränade idag och det finns ett band som heter The Wombats som gjorde en låt som heter "Let's dance to Joy Division" 0.o Låten är väldigt konstig och inte särskild bra.
Jag tror på lördag ska jag till Grottan eftersom de har 80's kväll där med postpunk och sådant. Det blir kanske trevligt.
Nu ska jag fixa en sallad för mig. Jag ska äta hos Martina ikväll så det är bättre att jag inte äta för mycket förut. Jag är fortfarande lite oroad for att åka hem ensam med pendeltåget under natten, det finns ju så mycket skumt folk out there. Jag behöver en bodyguard :D
Anders har köpt en duk för TV-bordet, jag hoppas att den är snygg. Vi får se.
Förresten, jag läser en bok som heter "Tusen strålande solar". Den är väldigt bra!

Min mamma har åkt

Hej blogg!
Jag har gjort rätt mycket sistone. Jag skulle verkligen updatera det här oftare så att jag inte behöver alltid skriva så mycket. Men det säger jag väl i nästan varje inlägg haha.

På fredag hade jag gruppövning och sedan kurs. Det var helt okej och jag tyckte att det var intressant med att diskutera isländsk litteratur eftersom i Tyskland hör man ju aldrig om det. Jag tycker om isländska sagor, det är bara så intressant att förstå hur de levde under den tiden (800 till 1300-talet). Vi fick uppgifterna för hemtentan och jag tyckte då inte att det var så svårt. Man behöver bara skriva mellan 2000 och 3000 tecken per svar och det är bara tre frågor man måste besvara. Men nu har jag förstått att det är bara en sida och det är väldigt lite för sådana stora ämnen. Det blir jobbigt!
När jag kom hade min mamma och Anders precis kommit hem också så att vi lagade mat tillsammans. Det hade varit hos ÖoB för att köpa sådana förvaringslådor för mig. Och vi fick också lite köksredskap, som rivjärn och sådant. På vägen hem, när tåget stannade i Segersäng, kom plötsligt ett gäng sprayer som spajade på tåget, över fönstrarna. De bara hoppade ur av buskarna och började haha. En kille till och med filmade det. Varför är jag aldrig med på sådant? Hur som helst, det stod också någonting om det i tidningarna nästa dagen.

Lördag åkde min mamma och Anders till Drottningsholm och lämande mig ensam hemma så att jag kunde plugga. Det var skönt att ha det lite lugnt hemma och kunna plugga men när såg bilderna av Drottningholm senare blev jag lite avundsjuk :( Men det viktigaste är väl att jag fick något gjort för tentan. Bild som Anders tog:



Söndagmorgon åkde vi till IKEA. Jag var så trött, jag hade ju inte riktigt sovit ut i över en vecka. Men det var roligt hos IKEA .. som det alltid är. Vi köpte två svarta BILLYs, en lampa, stora bildramer och många smågrejer. Ni vet ju hur det är när man åker till IKEA. Man har en exakt plan av vad man vill och kommer ut med 1000 saker till som man faktiskt kanske inte behöver haha.
Anders kusin, Stefan, hämtade oss med bilen och körde hela vägen hit. Vi åt kladkaka och hade det trevligt. Vet ni, Anders ser sin familj inte så ofta så jag tror att det var viktigt för honom :) . På eftermiddagen byggde vi saker .. Anders tog han om de två Billys och jag tog hand om lampan och att dekorera allt senare.





Idag åkde min mamma hem :( Jag vart lite ledsen men nu är det okej igen. Jag vet ju att jag kommer att se henne någon gång snart igen. Efter hennes bus hade åkt från T-Centralen gick jag till Indiska för att leta för en röd eller snygg duk som vi kan ha ovanpå det där skåpet som Tv:n står på. Men fan vad dyra de är .. jag betalar inga 400 kronor för en duk (dessutom har jag inte så mycket pengar haha). Så jag åkde hem och började skriva på tentan istället. Jag är helt klart med första frågan nu men jag vet inte om är tillfredsställt, för mig är det aldrig tillräckligt bra :( Och 2000 till 3000 tecken är väldigt lite. Oh well.
Vi hängde upp affischerna idag också. Jag fick dem från min mamma till min födelsedag och vi köpte ramarna för dem på IKEA. En stor svart ros hänger i vardagsrummet nu och en Victoria Francis-affisch i sovrummet. Dessutom har jag klistrat några väggtattueringar omkring bilden i vardagsrummet (känner ni till sådana?). Jag ska kanske ta kort på dem imorgon.
Imorgon ska jag jobba på frågan 2 av tentan (körens funktion i den grekiska tragedin) och på kvällen ska jag åka till Martina. Jan, hennes bästa vän, är där just nu och han är så trevlig!! Jag känner mig lite obekväm inför resan hem .. jag tycker inte om att åka ensam med kollektivtraffiken mitt i natten :( Jag är kanske lite paranoid.
DEXTER!
That's my life.

Här är jag igen

Jag orkar inte plugga längre, jag bryr mig bara inte. Imorgon får vi ju tenta-frågorna och då ska jag plugga lite under helgen och hela nästa vecka så ikväll förtjänar jag väl en liten paus.
Min mamma kom hit på måndag kväll och tyvärr missade vi precis pendeltåget eftersom hennes buss var för sent. Busschauffören hittade inte vägen till Centralen. Det var ju konstigt. Så vi kom hem omkring halv 12 och bestämde oss då att vi ska fira in min födelsedag, det var ju bara en halv timme till dess. Så jag fick öppna mina presenter vid midnatt :D Jag fick massor med bra presenter och är fortfarande glada för alla :D



På min födelsedag hade jag föreläsningen och när jag kom hem då hade min mamma bakat en kaka. På kvällen gick vi till ett pizza-ställe här i Ösmo och hade det trevligt. Många av mina vänner ringde, jag fick massor med sms och har fortfarande inte svarat på alla önskningar jag fick. Jag menar, fan, 28 födelsedagskort?!? Uuuuuh!



Torsdag hände ingenting. Jag hade en föreläsning jättetidigt och när jag kom hem gick jag och sov genast haha.
Idag då var vi in i stan och shoppade lite. Jag köpte en höstjacka, nya skor, leggins och en klänning (oh, och några böcker för mina studier, blergh!!). Jag passar i storlek 44 nu, vilket jag tycker är roligt!! Annars så promenerade vi bara lite och hade en bra tid tillsammans (plus att min mamma åt massor med godis!).



Imorgon har jag gruppövning och kurs så det blir inte spännande alls. Men på söndag ska vi till IKEA och köper BILLY!! <3

Jo, så det är vad hände den här veckan.

It's my birthday

Yo, nu är jag 27. Bara tre år till och jag är 30. fan. Det är ju inte bra :(

Jag har inte dött

än i alla fall.
Jag hade en jobbig vecka med mycket plugg och helgen blir inte mer spännande heller. Men jag har skickat in min hemtenta idag så jag har det bakom mig. Jag hoppas att jag blir godkänd. Vi skulle undersöka en dikt och sedan skriva en dikt själv. Förresten, jag läsde "Tristan" idag och jag grät, det var så så unfair :( Men underbart språkbruk!
Jag ville först träffa Martina imorgon och festar men jag har så mycket plugg (jag ville ha läst nästan allt för nästa vecka eftersom min mamma kommer ju på måndag) och sedan måste jag verkligen städa som kommer att ta flera timmar. Det är inte smutsigt här men ni vet ju hur mödrar är. Jag lovar, om jag får barn någon gång så kommer jag aldrig bli jobbigt när det gäller städningen!
Jag väger 79 kg!!! Under 80! Fattar ni det? Fan, jag kan inte beskriva hur lyckligt jag faktist är! Men tyvärr har jag nästan inga kläder mer som passar och jag är som alltid pank. Anders köpt lite kläder åt mig igår <3 men ändå , jag behöver typ all nytt. Så jag kommer snart att se ut som jag har tält på mig. awesome. Men jag passar i storlek M-kjolar nu!! Ha! Och enligt min BMI är jag nu bara överviktig och har inte adiposis längre! Weeee!  Förra året vägde jag 31 kg mer, jag var verkligen fet. Nu är jag bara fet men inte äckligt fet längre. Framsteg.
Uh, ni får alla läsa den underbara dikten som jag har skrivit (versmåttet är Sapfisk strof .. hoppas jag i alla fall haha):

Nattens slöja nalkas med mörka tecken

Han som borde vara med kvinnan syns ej

Hennes ögon blöder i väntan på sin

Älskling med passion.

Flera dagar varar med dunkla tankar

Smärtan farlig nära det svarta hålet.

Handen leder kniven med styrka genom

Hjärtat och dödar.





Jag kan skriva något halvvägs okej på svenska. Ha. Jag har talang. Eller så är jag bara kär i mig själv just nu.
En halv timme mer plugg och sedan ska jag skriva vidare på ett brev.
Tisdag blir jag 27 .. gamling :(

Nu då?

Jag ska träna snart, har bara inte vaknat riktigt än. Jag älskar att sova ut, jag tycker inte om att gå upp förre 9 överhuvudtaget.
Idag blir lika spännande som igår, jag ska inte ens lämna lägenheten men ska plugga hela dagen. Jag har några kapitlar kvar av Dante, sedan blir det "Spelet om Envar" (någon medeltidshistoria) och sist ska jag göra övningar för verslära och läsa lite sekundärlitteratur. Uh uh, det händer ju så mycket i mitt liv haha.

Det regnar förresten, det känns som sommaren har verkligen förvsunnit nu. Hela Augustin kändes ju redan som September. Men jag tycker om höst, färgerna av löv, att allt är grå, att det luktar natur .. dessutom är det inte så varmt. Jag hatar hettan och jag är ju defintivt inte en sådan färgglad person. Hehe.

Förresten, kag skrev en kommentar på Blondinbellas blogg och plötsligt har jag typ över 50 besökare på min blogg. Jag hoppas att ingen hatar mig för vad jag skrev där .. men om hon presenterar en sådan grej på ett silverfa kan jag inte låta bli. :p

Anders ska ominstallera min dator idag, från scratch. Vi har redan sparat alla filar igår (alla mina mp3s). Vet ni, min dator är lite tokig och den gör  vad den vill så jag har inget val. Jag fick min dator i 2001 så jag är verkligen rätt glad att den förtfarande fungerar, nya datorer är ju så dyra, jag skulle aldrig ha råd med en ny.

Jag ska röka nu och sedan träna (haha, vilken ironi!)

Nu har jag blivit lugnt när det gäller träning

Alla sa till mig, till och med min läkare, att man borde bara träna sex dager i veckan eftersom kroppen behöver en vilo-dag. Men jag var så rädd att jag skulle gå upp i vikt igen så jag tränade sju dager ändå. Men redan förra vecka gjorde jag en vilo-dag och idag har jag inte tränat heller. Det känns verkligen bra eftersom jag ser det hela inte så mycket under tvång längre. Man kan ju inte gå upp mycket i vikt efter bara en dag.

Förresten, jag har nått mitt mål .. jag väger 30 kg mindre än precis ett år sedan!! Men jag känner mig ändå fortfarande riktigt fet när jag ser alla de smala tjejer. Normaltvis jämför jag min inte med andra eftersom jag är så annorlunda .. jag menar vilket mått skulle man använda för att jämföra en goth-student med en rik blond Paris Hilton-kopia. Det finns ju ingenting man har gemensamt utan att man är människa. Men joa, när det gäller vikt och kropp så kan man väl jämföra oss.
Var var jag? Right, jag känner mig fortfarande fet och när jag väger 300 gram mer än dagen innan får jag panik. Det är bara .. om en gång har vägt 110 kg så har man verkligen ingen lust att komma nära det igen, speciellt eftersom jag blev sjuk av det (diabetes osv).

Mitt nästa mål är att komma under 80 kg, just nu är det omkring 80,5. Jag tror jag hinner med det tills min födelsedag i 10 dager. Jag tror sista gången jag vägde under 80 kg var när var 15 eller 16.

Nu ska jag tillbaka till att läsa Dante Alighieris "Divina Kommedia". Jag är lite ledsen eftersom jag verkligen tycker om den historian men jag måste ju plugga med den så det förstör lite min läs-upplevelse. Hur han beskriver helvetet och allt lidande är underbart!


Grejer

Jag har inte bloggat under några dager igen fast att jag lovade att blogga mer. Det beror inte på att jag har inget att berätta eftersom mitt liv är tråkigt. Det är bara att jag är så upptagen.

De sista dagerna har varit okej. Jag hade kurser varje dag och när jag kom hem var det mycket läsande som gällde. Först hatade jag grekisk och romersk litteratur men jag börjar nu tycker om det. En lyriker som jag kan rekommenderar är Sapfos, hon är verkligen bra och hennes dikter är välldigt erotiska (mm, det finns bara tre dikter av henne som är bevarade men alla tre är bra!). När det gäller dramat så tycker jag om Sophokles, Antigone och Kungaren Oidipus! Ja, det till litteratur.

Igår var jag så förbannad! Jag behövde åka in till Stockholm och pendeltåget var en halv timme för sent!! En jävla halvtimme, så det blev inställt så att man behövde ta den nästa. Och allt på grund av ett signalfel! Då bygger dem om hela sträckan under hela sommaren och ändå är det strul. Det har hänt nu några gånger att tågen inte gick som de skulle, om det händer en gång till så skriver jag ett hat-mejl till SL! Jag säger ju hela tiden, Moderaterna är helt värdelösa .. allt som räknas är bara rika storstadsmänniskor. De kommer att se vad deras inställning kommer att bringa dem vid nästa valet.

Jag är också förbannad på Blondinbella. Hon har ju alltid irriterad mig men ändå läsde jag hennes blogg varje dag. Men hennes inställningar är bara så långt från mina. Allt hon gör är att spendera massor med pengar på skönhetsprodukter och kläder (hon köpte päls .. vad fan? Vilken medveten människa gör något så där nuförtiden?). Sedan ger hon tips och försöker låta smart. Vilken smart människa på den här jorden lyssnar på en rik  tonåring som tittar på livet från fel perspektivet? Hon har ju ingen aning hur 95% av den svenska befolkningen verkligen har det, hon vet inte hur det är vara sig själv, hon lever efter skönhetsidealer och önskningar som de flesta av oss inte ens våga tänka på. Jag är inte avundsjuk men hur mycket ska jag som en medveten människa lyssnar på tips från en 17-åring som är rik, bor på Östermalm och vet ingenting om livet än? Och idag då hackade hon på två personer, offentligt i sin blogg. Vem fan tror hon hon är? Hon är 17! Vilket helvete har vi hamnat i?

Jag behöver bandshirt av Bauhaus och Cinema Strange .. ge mig! :D

(Apropos helvete .. inte att popkulturen intresserar mig särskild mycket .. men Michael Jackson dejtar Pamela Anderson? Hahahahahahhaha!!!)

RSS 2.0