Smärta och Hurts

Jag borde egentligen vara på en föreläsning just nu men jag sitter hemma och har ont. Jag har gjort någonting väldigt dumt igår. Jag började vaxa mina ben två månader sedan och det fungerar hur bra som helst. Så jag tänkte att det skulle väl gå bra på andra ställen på min kropp också. Men nej! Jag vaxade mitt bikini-område igår kväll och det gör så ont, är rött och svullet just nu. Jag kan knäppt röra mig. Så jag är vaken sedan 7.30 och försöker sitta still. Jag är en idiot, verkligen!

Dessutom mår jag inte så bra just nu. Jag hade en stressfylld dag igår, så där stressfylld att mitt hjärta fortfarande bultar. Jag behöver semester från livet. Kanske åka någonstans i tre månader och bara ta det lugnt. Om jag hade pengarna för det skulle jag definitivt göra det. Men nej, jag är pank och jag har en massa uppgifter som väntar på att bli gjort. Jag har varit utanför lägenheten en hel del på sistone eftersom jag vart irriterad på att endast sitta hemma. Förra vecka torsdag var Anders och jag på en slags teater/ performance art föreställning. Det var på ett ställe som jag kanske ska göra praktik hos. Det var intressant men verkligen inte min grej. Och så ringde de igår och frågade om jag inte kan redan börja nu. Allt de sa kändes väldigt mycket som om de vill endast utnyttja min arbetskraft, det är ju gratis för dem. Men studievägledaren sa att jag inte skulle göra något som jag inte vill. Ska se.
Jag har också varit på några promenader, ensam och med Anders. Jag har varit vilsen i skogen. Letade efter älg. Plockade upp fina höstfärgade blad.

Igår hade jag en massa med saker att fixa. Jag pratade med studievägledaren i litteraturvetenskap 4 gånger (!!!) på telefonen. Han ringde mig dock. Jag tror att jag har fattat hur jag ska göra nästa termin. Imorgon ska jag träffa Roland Lysell för att första gången tala om mitt ämne i masteruppsatsen. Det känns lite tidigt men studievägledaren sa att det är bäst att få en handledare så snabbt som möjligt. Jag har ju egentligen inget ämne än, vet endast vagt vilken teoribakgrund jag vill använda mig av. Ah well, Roland har alltid något att säga. Jag kommer inte börja med masterprogrammet förrän nästa års hösttermin ändå eftersom programmet endast börjar på hösten. Men jag ska läsa några kurser på avancerad nivå och en läskurs. Kanske dags att ringa CSN snart också, bara för att vara på den säkra sidan.

Sedan pratade med studievägledaren för kulturvetarlinjen i en timme igår. Han har alltid mycket att komma med. Som sagt, han sa att jag skall följa min magkänsla när det gäller praktiken. Min magkänsla sägr "Jag vill inte göra praktiken, jag kommer att få panikattacker hela tiden och kommer att göra bort mig". Men har jag ett val? Nope, jag behöver poängen för att senare kunna komma in på masterprogrammet. Dessutom vill jag ju avsluta min utbildning. Fan.

Igår hade jag också ett slags jobbintervju på Mångkulturellt Centrum i Fittja. Jag fick självklart en panikattack under intervjun och ville egentligen endast springa därifrån. Men terapin har i alla redan hjälpt mig så långt att jag vet att det inte är något farligt och att det kommer att gå över. Bara svårt att förstå under en attack. Det var den första helt utvecklade attacken jag har haft på två veckor. Alla andra var bara små anfall. Därför kändes den extrajobbig. Hur som helst, intervjun gick rätt bra. Jag kom bra överens med hon som jag träffade, vi hade mycket att prata om och hon sa att hon vill ha mig där men att hon först måsta tala med några andra eftersom hon inte själv kan bestämma det. Så jag väntar på ett svar från henne just nu. Jag uppdaterar min hotmail var andra minut. Jag vill veta!! Det vore så lättnande om jag hade en praktikplats så nära där jag bor. Det skulle ge mig i alla fall trygghet. Jag har svår ångest idag .. dagen igår var lite för jobbigt för mig. Hoppas verkligen att jag klarar av att träffa Roland imorgon. Jag måste fan ta mig samman!!!

Jag har inte träffat en enda kompis eller vän sedan .. ehm .. slutet av september. Trist det. Kanske jag har avskräckt dem eftersom jag inte mår så bra? För ärlighetens skull vet jag inte ens om jag skulle kunna klara av att fika just nu .. jag har ju ändå nästan slutat dricka kaffe. Folk ska komma och besöka mig tycker jag.

Jag lyssnar på Hurts idag. Kände mig för det. Kommersiellt melankolisk synthpop. Från Manchester. Fint att lyssna på som bakgrundsmusik.

Jag vill att mitt hjärta sluta slår så hårt. Det gör mig galet! Baaaaaaaaaaaaaah!


Tagen på promenad i söndags




...

Jag lyssnar på Peter Murphys album "Unshattered" från 2004. Albumet känns fortfarande som en kopia av David Bowies musik. Det är helt okej men lite oinspirerat. Men jag behövde lyssna på något annat än Deine Lakaiens nya album "Indicator" som jag har haft på repeat i flera veckor och som är fantastiskt bra.

Jag har börjat en terapi för paniksyndrom och kommer förmodligen inom en snart framtid också börja en terapi för social fobi. Jag hoppas verkligen att det hela hjälper. Jag måste ju kunna fungera som människa. Så terapin är det som jag har jobbat med hela veckan. Det har varit intressant och jag har redan lärt mig mycket.

Annars så var det tenta-vecka så jag skrev en hemtenta som jag skickade in på onsdag. Ingen aning hur det gick. Jag var inte särskilt motiverat och skrev om ett tema som var helt löjligt. Vampyrer i litteraturen. Godkänt kommer jag väl bli och eftersom jag inte bryr mig om betyg den här terminen är jag inte för orolig. Om två dagar börjar nästa delkurs som verkar vara intressant. Kultur, demokrati och 68-rörelse. Jag har försökt förstå hur jag ska göra nästa termin och studievägledaren i litteraturvetenskap var trevlig och allt men jag är fortfarande förrvirrad. Ska väl skriva till honom igen och fråga. Men det blir defintivt någonting med masterkurs/masterprogram i litteraturvetenskap. En praktikplats har jag fortfarande inte hittat än. Jag är nära att ge upp. Jag undrar vad det handlar om .. alltså varför jag inte får en. Jag har bra betyg och mitt cv är okej, jag har har ju också jobbat en hel del i Tyskland. Kanske det är mitt efternamn? Bläh.

Jag har varit ute i naturen en del under de sista få dagar. Egentligen hatar jag promenader och naturen inspirerar mig sällan. Men sedan jag har behövt varva ner och ta hand om mig själv kan jag även tycka om lugnet. Och vi har ju en stor sjö alldeles utanför huset så jag satt några gånger på en bänk och bara tittade på vattnet. Ny och bra känsla.

Igår spenderade jag alltför mycket pengar i Skärholmen. Jag hade tre saker på min lista och kom hem med en massa fyllda plastpåsar. Dessutom vet jag nu att jag inte har någon aning om vilken behå-storlek jag har 0.o Konstigt problem. Jag ska väl mäta mig och sedan jamför mig med en lista. Inte lätt att vara kvinna. Vi tittade på filmen "Avatar" igår och jag tyckte att storyn hade flera fel och konstigheter. Jag hade gärna sett den i 3D så jag hade mer koncentrerat mig på de visuella effekterna istället för själva innehållet.

Vid sjön igår (Anders var med och tog kortet)




RSS 2.0