Decay of the mind (getting sexy back)

Alll innocent

The wide open sea

Change - the naked truth

Absinthe makes the heart grow fonder

Being all naughty with a lollipop while Frodo is looking damn scared (have you ever been able to say that!?!)

Planning evil ventures with Wenka, you know, we goths are evil

(På allvar, jag tror att det är den snyggaste bilden av ming någonsin!!)

What I told you about the Absinthe also goes for wine and beer btw

Muhahahahaha

Say my name bitch

Almost lost it ...

Really, I'm almost there ...

There you go: I totally lost my mind. Not much more to say than: Congratulations!

 


In der Sonne des Lebens

Jag är i Tyskland och är trött. Det spelar väl ingen roll var jag är, jag är alltid trött. Solen skiner och det är fortfarande ljust ute. Jag är på vägen att fixa mig för ikväll. Jag ska åka till min vän Anette och dricka lite vin och sedan ska vi kanske till någon klubb också. Undrar dock hur jag kommer dit, kanske mutar min bror med bensinpengar.

Jag måste skriva på svenska. Jag sitter här och funderar hur det kommer att funka. När det gäller självförtroendet med detta språk har det väl ökat men att skriva något på riktigt? Jag har ju också tappat mitt anteckningshäfte några veckor sedan på Stefans fest och har precis påbörjat ett nytt. Så det finns inte mycket på svenska nerskriven. Häromdagen (fredag natt) var jag rätt full och då skrev jag något helt utan mening haha. Vänta, ni får något på svenska nu (meningslöshet ... yay) och något på tyska som jag skrev igår på flygplanet. Jag är ju rätt produktiv ändå på sistone.

Fyllo - dikt

Ingenting är någonting,
nämligen ingenting.
Men det är också motsatsen,
till någonting.
Finns det i verkligheten,
eller endast som tanke?




Böser Beischlaf

Teufel oder Engel,
eigentlich keine mystischen Gestalten
sondern abstrakte Begriffe,
die etwas beschreiben,
das uns unser Leben lang begleitet.

Gut oder Böse,
einsam stehen
können sie nicht.
Und doch muss man sich
für eine Seite entscheiden.

Beide sind in mir,
beide bilden meine Menschlichkeit;
ich habe diese Erkenntnis gewonnen
und gebe zu, ein komplexes Wesen zu sein.

Ihr lügt euer ganzes Leben lang!
Der Engel, den ihr angebt zu sein,
wird in Wirklichkeit täglich vom Teufel gefickt.





Ist Liebe vielleicht nur eine Vorstellung, die unser menschlicher Verstand erfunden hat?

Jag är förvirrad. Och stressad. Och tom. Samtidigt omgiven av mycket rus. Jag ska åka till Tyskland imorgon. Fyra dagar av ensamhet. Det kanske hjälper.

Varför kan jag egentligen inte växa upp och varför måste jag alltid sträva efter det som är ouppnåligt? Någon gång måste man ju acceptera sina begränsingar.

Hush hush darling.

Vi hörs!

Tystnad

Det har varit väldigt tyst i mitt liv på sistone, på flera sätt. Jag har inte varit ute och träffat andra människor i drygt tre veckor. Jag gick så klart till seminarierna men det anser jag inte som att "träffa" andra människor. Jag har inte haft ork eller lust för att göra något. Ibland är det bara så. Dessutom har jag haft mycket att göra för mina studier så det fanns ändå inte mycket fritid. Jag har dock varit ute och handlat kläder och annat gott. Det är  mitt sätt att kompensera ensamheten. Jag har väl några kvinnliga drag ändå.

Studierna går bra. Jag fick ett "B" i Teori och Metod tentan på kandidatnivå hos Roland Lysell. Det är verkligen någonting att vara stolt över. Det går dock så där med svensk litteratur - kursen. Jag tycker inte särskilt mycket om svensk litteratur och det börjar jag att förstå. Det är trist att svenskarna egentligen aldrig har kommit fram till något själv utan har stulit alla möjliga tekniker från författarna från Medeleuropa och Nordamerika. Men de kvinnliga författarna överraskade mig. De fem unga är dryga. Pär Lagerkvists "Bödeln" överraskade mig i slutet, plötsligt blev det en hel annan nivå. Men jag kommer att överleva. Jag är klart med att läsa om Lukács. Det finns självklart ungefär 1 million uppsatser till av honom som jag kunde arbeta med men jag tror jag har de viktigaste utgångspunkter som passar min undersökning. Just nu håller jag på med att läsa genom "Kallocain" igen och att göra anteckningar, skriva ner viktiga citat och så vidare. Jag har ingen sammanhängande bild i mitt huvud än men jag vet vart vägen ska leda.

Jag har en öroninflammation! *gnäll* Det är egentligen inte så jobbigt, det gör väl ont men man vänjer sig. Det värsta är örondropparna. Det äckligaste någonsin! Jag är nästan döv, de dumma dropparna stänger ingången till mitt öra. Så irriterande!!


Feberboken

Det är jätteskönt att ha börjat med litteraturvetenskap igen eftersom jag läser böcker jag under normala omständigheter inte hade hörts om. "Feberboken" av Stina Aronson är en sådan bok. Boken publicerades 1931, Aronson använde sig då av pseudonymet Mimmi Palm. Romanen är väldigt modernistisk genom sin blanding av prosa och poetiskt språk, speciellt dagboksformen påminner mig mycket om Marguerite Duras' "Älskaren", likadant temat, kärleken. Mimmi, en gift 32-årig små författare, blir bekant med Hugo, en 23-åring som är nyskapande. De börjar få brevkontakt (många av breven får man läsa) och Mimmi blir förälskat i den unge skalden, men inte på ett sexuellt sätt utan på ett intellektuellt. Hon blir sjuk av sin kärlek, passionen styr hennes dagar och hon vet varken in eller ut. Hugo å andra sidan beter sig nedlåtande mot den skrivande kvinnan och kritiserar mycket av hennes verk. Han vill en erotisk kärlek, han kan inte föreställa sig ett annat sätt att älska eller omgås med en kvinna. Mimmi vill dock lära sig av honom, vill utbyta tankar och erfarenheter. Historien får en vändning när hon beslutar sig för att resa till Paris där han vistas för att skriva ...

 

Boken är på ett sätt självbiografisk. Stina Aronson skrev brev under många år med Artur Lundkvist. De kom varandra väldigt nära och Lundkvist sa vid något tillfälle att det kunde ha blivit en kärlekshistoria mellan de två om inte Stina hade brutit kontakten. De breven som man kan läsa i romanen sägs vara autentiska, även själva Paris-historien förekom i verkligheten. En intressant sak är att Stina Aronson endast använde sig av en modernistisk stil i sina verk under den tiden hon hade kontakt med Lundkvist. Innan och efteråt var hennes böcker mer traditionella och senare blev hon känt för att vara en av de stora Norrlands-skildrarna.

 

Jag tyckte vädligt mycket om romanen. Man känner sig igen som kvinna och som "författare". Temat med den intellektuella kärleken gav mig mycket att tänka på. Visst vore det skönt att ha någon som inspirerar, som man kan lära sig av lika mycket som man kan delar av sina erfarenheter? Jag älskade stilen och formen av romanen, det var lätt att läsa och följa och det ibland poetiska språket och sedan igen psykologiska, inre utläggningar gjorde det hela till en spännande läsning. Rekommenderas!!!


Alice in Wonderland

Jag såg Tim Burtons "Alice in Wonderland" häromdagen och jag vart positivt överraskad. Jag förväntade mig inte så mycket eftersom den är en Disney-produktion (jag hatar de flesta Disney-produktioner). För det mesta ville jag se filmen på grund av Johnny Depp som, som de flesta ju vet, är min favorit-skådespelare. För det första var filmen i 3D som jag tyckte var spännande eftersom jag aldrig har sett en film med 3D-brillor på. Effekterna var inte så spektakulära men fint var det. Johnny Depp var som vanligt fantastisk! Han är verkligen gjort för de udda rollerna som Tim Burton skapar. Helena Bonham-Carter övertygade mig också. Positiv: make-up och kläderna, underlandet med sina underliga saker, Alan Rickmans röst hos den blåa masken. Negativ: själva storyn var inte för kreativ utan det fanns endast några små förändringar, början och slutet var definitivt Disney-inspirerade och Alice, jo, det kunde ha varit Miley Cyrus som spelade henne. Men som sagt, Johnny Depp leverar och några scener är verkligen vackra.

 

Sexiga i 3D-glasögon :D


Ibland är det kanske bra att vara spontant

Jag har bokat flyg till Tyskland idag. Min mormor fyller 80 den 28:e i Mars och jag har bestämt mig för att gå till hennes kalas. Man vet ju aldrig om det är hennes sista runda födelsedag. Jag har bråkat lite med mig själv om jag ska åka på grund av plugget och eftersom Anders inte kan följa med. Jag hatar att resa ensamt, jag är ju en pratsam person och dessutom blyg. Men efter att ha pratat med Anette idag på telefonen började jag sakna henne fruktansvärt. Så jag kan förbinda resan med att träffa mina vänner också. Dessutom skulle jag annars ångrat om jag inte hade åkt, man vill ju egentligen inte tänka på det men min mormor kan ju dö när som helst, inte många fyller 80. Jag behöver också lite ledig från plugget och jag har inga seminarier mellan den 24:e i Mars och den 7:e i April. Jag måste skriva på en hemtenta och jobba på min kandidatuppsats men fyra dagar i Tyskland kommer inte skada för mycket. Så jag är i Tyskland mellan den 27:e och den 31:e i Mars. Tadadada.

(och tur och retur har jag endast betalt 220 kronor för. Det är billigare att åka till Tyskland och tillbaka än att ta tåget till Norrköping och tillbaka. Haha.)

 

 


Kläder

Alltså på sistone har jag köpt många nya kläder och det är egentligen inte likt mig. Jag har alltid hatat köpa kläder eftersom det inte fanns något snyggt i min storlek. Jag sprang runt i samma kläder (som av allt tvättande hade blivt gråa). Men nuförtiden är det nästan en fröjd att gå in i klädbutiker. Fast att jag har stött på ett nytt problem: Jag är för kort. Korta kjolar går mig över knäna, byxor kan jag inte ens köpa. Jag har väl också en liten konstig kroppsform, min mage består ju nästa endast av hud :( och är på grund av detta fortfarande stor, om man den då jämför med resten av min kropp. Men men .. det här inlägget skulle inte vara gnälligt utan glad .. jag har nämligen fått tre band-shirts som jag hade beställt några veckor sedan. Det glädde mig oerhört mycket eftersom det inte går att hitta bra sådana i Sverige och jag suger på DIY. Så jag kör på min happy dance och letar mer efter kläder! (någon som vet var jag kan köpa en snygg kavaj? Jag vill ha en som jag kan sy patches och sådant på. Den ska vara lite figursydd, svart och i storlek M (eller L). Det bästa vore second hand. Någon som vill gå och leta efter en med mig? jag behöver hjälp! Jag vet ju inte mycket om små affärer i Stockholm. Oh, och den får inte vara för dyrt. Ni vet, jag är student och praktiskt alltid pank. HJÄLP MIG!!).

Siouxsie and the Banshees, Bloody Dead and Sexy och Cinema Strange


Böcker

Häromdagen var jag på Myrorna för att leta efter en jacka men hittade ingen. Så jag köpte böcker istället. Tyvärr är de flesta böcker de har på svenska men för 20 kronor bryr jag mig inte om det. Jag har egentligen ingen tid för att läsa något just nu på grund av allt plugg men men .. . Jag har köpt:

Toni Morrison - Paradise

D.H. Lawrence: Lady Chatterley och kvinnor som älskar

Julia Kristeva - Samurajerna

Selma Lagerlöf - Gösta Berling Saga

Dostojevskij - Brott och Straff

Allende - Den oändliga planen

Stephen Fry - Lögnaren

Henry James - Porträtt av en dam

 

*happiness*


Amor Intellectualis

If you know what you don't want
do you automatically know why you desire?
Make up your mind

It's clear what I need, at least to me
But is it clear to you?
Fucking understand

Hints are everywhere, desire exposed
you don't want to react, do you?
Piss off then

You seem to live without passion
how can that be the right choice?
Stop pretending

Minds are completed by bodies
don't you see the evidence?
Be human

Jean-Paul had Simone
Artur had Mimmie
Body and mind, mind and body

Whom do you have to enjoy your mind to the fullest with?
You see obstacles but they are imaginery
Let me be your body and be my mind

RSS 2.0