Völlig losgelöst von der Erde

 
Mitt förra inlägg var nog lite förvirrande. Jag är förvirrad. Jag förstår mig inte på livets villkor och den egentliga betydelsen av mitt liv. Ibland måste jag stänga av min hjärna. Kanske jag hade blivit filosof om jag inte hade varit sjuk. Eller så jag hade skrivit självhjälpsböcker. Ush nej, det finns inget värre än självhjälpsböcker. På allvar, jag har ingen respekt alls för författare och läsare av sådana böcker. Det är bara att lura. Kom, ställ dig framför spegeln, le åt dig själv och säg att du älskar dig själv och att livet är bra. Bullcrap. Förresten, det finns studier som bevisar att optimister dör tidigare än pessimister och realister. Det har att göra med att optimister inte kan se svårigheter i vissa saker, de underskatter hot istället för att möta allting under verklighetens premisser. Jag är en pessimistisk realist. Jag kommer alltså leva längre än de där självhjälpsgurun. Ha! (Alltså om jag nu inte få cancer, ta livet av mig aller något sådant)
 
Jag har ingen psyk-kontakt just nu. Det är så otryggt som det låter. Jag är helt lämnat åt mig själv. I över en månad har jag inte haft samtal med en terapeut eller träffat en läkare. Den första veckan kändes det som semester, jag behövde inte gå ut eller lämna lägenheten! Det bästa som finns för folk med fobisk personlighetsstörning. Men sedan drogs jag ner i det svarta hålet på vilkets botten det finns endast meningslöshet. Jag existerar, jag distraherar mig, jag tränar, jag läser, jag lagar mat. Men jag jobbar inte på att må bättre, att kunna leva ett liv. Jag har träffat mitt boendestöd ett fåtal gånger men han är helt opålitlig. Han borde ha ringt till psyket för att kolla om jag verkligen är på någon väntelista och för att boka en läkare-tid åt mig. Jag ville göra det själv men han erbjöd sig. Och så ville han höra av sig. Och det har han inte gjort. Ovisshet. Han har nu semester i 10 dagar. Mina sömntabletter räcker 15 dagar till. Så vad jag utgår ifrån är att jag faktiskt inte är registrerat vid mottagningen längre och att ingen har ansvar för mig. Så, jag kommer att stå utan psyk-kontakt, ny sjukskrivning och mediciner. FAN!
 
Som sagt, jag går inte ut. Jag har ingen social kontakt med någon. Jag sover inte alls eller om jag sover så blir det två/tre oroliga timmar. Jag har konstant ångest. Jag gråter jämt. Jag är självmordsbenägen. Men jag får ingen hjälp. Jag vill inte åka till akuten. Där får jag ingen hjälp heller. Värdelös.
 
I alla fall skiner solen. Om bara våren kunde komma på riktigt.

Hey Cruel World

Hej! Jag har velat uppdatera bloggen flera gånger men har aldrig kunnat riktigt motivera mig till det. Det där med motivationen är nog ett stort problem för mig. Varför ens göra något? Det finns ju ändå ingen mening eller betydelse med någonting. Eller? I alla fall inte i den stora bilden, om några miljarder år kommer jorden förintas eftersom solen kommer att implodera och så är allt vi någonsin har skapat försvinner. Även om man tills det har hittat en lämplig planet där mänskligheten skulle kunna fortsätta leva så är det med stor sannolikhet inte någon av mina avkomna som tas med. Jag vill ju inte ha barn så det kommer inte finnas några avkomna som har några av mina gener i sig. Och så är jag dessutom rätt övertygad om att jag aldrig kommer att skapa något som är av så stort värde att det måste tas med till den nya planeten. Jag är inte Bach, Goethe eller Picasso. Så varför skapa eller göra något överhuvudtaget? Eh?

 

 Det finns inget svar som är tillfredsställande. Så det är bättre om man lämnar den stora bilden och den verkliga verkligheten bakom sig och koncentrerar sig på det lilla. Visst är det meningsfullt att städa? Då kommer jag, min pojkvän, vår inneboende och vår katt kanske förbli fysiskt friska och därmed leva en minut längre än om det hade varit smutsigt. Men nej, vänta, vad spelar det fan för roll hur länge man lever? Om 100 år vet ändå ingen längre vem man var, man kommer ha ruttnat och kanske hjälpt ett träd att växa. Livscirkeln, ja, det är något meningsfullt! Nej, en cirkel är inget meningsfullt alls, det är ju en begränsning, det är inte frihet eller fri vilja. Det går bara runt och runt. Utan egentligt mål, utan mening. Så varje mål jag sätter upp för mig själv är meningslöst eftersom jag ändå kommer att dö (oundvikligt!) och bidra till en meningslös livscirkel. Kanske livet i sig är meningen? Det är nog det är som är betydelsefullt! Det är ju det ända vi har! Det finns ingen själ, det finns inget efterliv, inget paradis, nej, jag kommer inte träffa på James Dean på något moln. Det vore skönt men så är det inte. Jag har livet och jag måste göra det bästa av det? Men har jag valt livet? Har jag valt att delta i livscirkeln? Nej, det har jag inte. Jag är bara en viljelös del i den där jävla onda cirkeln som man bara kan lämna om man skjuts upp i rymden, långt långt bort från vårt solsystem. Okej. Men nu ska vi acceptera att vi har det här livet och den enda kontrollen vi har är just över detta liv. Men fri vilja finns inte, vi är begränsad av omständigheter, vi är begränsad av fysiken, biologin, det ekonomiska och det politiska systemet. Jag, den lilla människan, har endast så mycket fri vilja som omständigheterna tillåter.

 

Så. Motivation. Vad fan ska jag vara motiverad för? Om några år kommer jag vara död ändå. Då behöver jag inte ens göra något för att ingå i livscirkeln. Det sköter sig självt. Mina tankar kommer inte att överleva eftersom jag inte är ett geni. Men ändå stiger jag upp på morgonen. Ändå städar jag. Ändå berikar jag mitt intellekt genom att läsa andras tankar. Ändå äter jag. Ändå rör jag på mig. Varför? Jo, därför att livet i sin mänskliga form, sin biologiskt mänskliga form, är den enda delen av den där dumma cirkeln som inte har en mening i sig. När jag är död så får jag en mening, när jag har blivit till maskbajs, har jag en betydelse, när detta bajs har gett liv till ett nytt träd, så finns det en uppgift. Men just nu, som levande människa, är min betydelse, min mening, min uppgift, inte primärt biologisk eller fysisk. Att skaffa barn är nog den biologiska delen. Men det behövs inte längre, vi är för många människor ändå. Så, det finns en intellektuell mening, något som har med hjärnan att göra. Så även om jag är begränsad av livscirkeln och av omständigheterna, så kan jag skapa något inom dessa ramar. Det kan jag inte göra i andra delar av cirkeln. Livet i dess mänskliga form är just intellektuellt. Det är bara just nu som vi har lite kontroll och lite utrymme. Som död kropp, som maskmat är vi levande men helt utan kontroll. Så det är nu man ska hitta motivation, eftersom annars har man missat den enda möjligheten till att påverka, att skapa, att göra, att tänka, att älska, att hata.

 

Tror jag på det där? Jo, det gör jag. Men jag vet inte om jag vill ha den där möjligheten eftersom mina mål är ouppnåbara på grund av att jag är en defekt utförning av den mänskliga formen jag egentligen borde vara. Jag kan inte släppa det där ”borde”. Jag borde vara en frisk människa. Som frisk människa hade jag kunnat ta tillvara den där enda möjligheten vi som levande varelser har. Nu är jag endast fången i något jag inte ha valt alls, fången i smärta och lidande. Istället för att påverka, skapa, göra, tänka, älska och hata. Det går inte att ändra på det just nu. Att anpassa sig till omständigheter är just det som bara en död kropp gör. Just nu är jag lika mycket maskmat som jag är en levande människa. Limbon. Att existera. Så vad är meningen i det? 


RSS 2.0