Cinemascape-spelningen

Jag har varit utanför dörren under helgen. Egentligen var jag för trött men det kändes dumt att inte gå på Cinemascape-spelningen på Landet (Telefonplan). Anders och jag var där precis i tid (dumma tunnelbana som inte kom) så att bandet började spela right away. Det var en väldigt bra spelning, alla var snygga, video i bakgrunden och rolig musik. Så nu har jag sett mina kompisars band live och jag ser fram emot nästa gången. Vi gick hem rätt tidigt eftersom jag hade mycket att göra nästa dagen (tenta nästa lördag) men det var en trevlig kväll!

Cinemascape på gång

Hem igen


Att fika med Emilie

Förra vecka fredag var jag ute för att leka med den sötaste Emilie. Vi var på Pom Pom Parlour (om man då skriver det så) som jag tyckte var en väldigt trevlig affär. Kläderna är väl lite dyra men om man tycker om korsetter och burlesque så är kvaliteten av varorna i den affären det man ska leta efter. Efteråt gick vi till Mineur i Gamla Stan och fikade i flera timmar. Det var första gången vi fikade tillsammans och vi hade mycket att prata om! Trevlig revlig trevlig! Dessutom börjar jag verkligen tycka om Mineur, det är mörkt och mysigt och de har bra priser för att ligga i Gamla Stan. Jupp.


Fin Emilie

Mörkt jag (Emilies bild)


Gothmöte

På tisdag kväll var jag på årsmötet av Stockholms Gothsällskap på Sugarbar. Jag tyckte att det var rätt trevligt fast att det kändes som styrelsemedlemmarna var inte så glada för att några normala medlemmar var närvarande också. Men till slutet blev det i alla fall en bra diskussion och jag tycker faktiskt att de har några bra idéer (dock också några konstiga infall som ett kollo för tonårsgothare, vilka föräldrar vill skicka sitt 13 åriga barn till ett gothkollo? Mina hade aldrig gjort det). Det var också mysigt att träffa Sophie, Martina och Micke. Jag har ju inte haft så mycket tid för att gå ut och ha det roligt på sistone. Krävande studier har hindrat mig. Tyvärr kommer jag inte hinna till nästa Zombie Disco men det är kanske bäst så, Ben Christo av Sisters of Mercy kommer att vara dj och jag avskyr Sisters of Mercy. Ha.

Martina och jag på Sugarbar

Martina, jag och Sophie med Micke i bakgrunden


Kalla fötter

Jag tycker inte om vinter. Jag tycker inte om kyla, is och snö. Mökret kan jag leva med men inte med det kalla vädret och möjligheten av min rumpa som möter marken efter jag har ramlat på isen. Jag ser inte fram emot första snön. De flesta gör väl det. Men jag hatar snö! Man måste väl vara svensk för att kunna ha en positiv inställning till den svenska vintern. För mig har vinterproblem redan börjat. Jag fryser, utomhus och inomhus. Det spelar ingen roll hur många strumpor jag har på mig, mina fötter är iskalla. Och vad gjorde min älskling förra helg? Han åkde till IKEA och köpte mig dessa fula men oerhört varma inomhus moonboots. Jag älskar dem och jag har inte haft kalla fötter sedan jag fick dem. En positiv förändring i min trista tillvaro. Men ändå, vintern börjar snart och jag blir ledsen när jag tänker på det.


Was zur Hölle?!?

Efter en och en halv vecka packad med föreläsningar och seminarier behöver jag inte åka till universitet tills nästa vecka onsdag. Jag ska dock plugga en hel del, jag har massor med anteckningar att göra men jag har bestämt mig att ta det lugnt den här delkursen. Tyvärr blev det inte så där än. Jag har fått för lite sömn och jag var så duktigt med att inte missa en enda föreläsning. Men imorgon ska jag gå och fika med Emelie och Alex och på lördag ska jag förhoppningsvis äntligen på Casper David Friedrich utställningen.  Idag har jag sovit till 11 (lyx!!) och jag har bestämt mig för en träningsfri dag. Jag ska dock börja plugga snart, det där med anteckningar är verkligen skrämmande mycket.
Igår fick vi tentan från delkurs 2 tillbaka, jag fick A. Vad glad jag är för det, det hade jag verkligen inte förväntat mig. Jag tror jag börjar tycka om det där med filosofi. Jag skrev dock furstedom i tentan istället för furstedöme. Gah. Det enda som fortfarande står i vägen för en akademisk karriär är min usel svenska.


 

:D


Madagascar 2





Jag har reaktiverat mitt konto på lovefilm eftersom vi har ju köpt en dvd-spelare. Jag hade dock inte tänkt på min önskelista och uppdateringen av denna. Så häromdagen trillade Madagascar 2 in i brevlådan. Det var faktiskt rätt kul men en animerad film igen. Jag tycker inte om de där barnsliga filmerna men Madagascar och Ice Age går att tåla. Jag tyckte om filmen men första delen var bättre. Den här gången var det för mycket med happy sunshine-känsla. Alla var glada till slut. Men roligt var det. Och sött. Det är skönt att de har hamnat i Afrika, dock undrar jag hur pingvinerna kommer att överleva. Ser ni, jag ser till och med djupheten i en sådan film haha.

Min vecka

Jag har haft en stressig vecka med mycket plugg, lite sömn, fyra föreläsningar och inte mycket fritid. Jag tycker inte om den nya delkursen, mest beroende på läraren som verkar snäll men flummig. Och någon som ska lära ut någonting får inte säga inför varje nya teori: "Den här teorin tycker jag inte om. Den är knepig. Jag har själv inte riktigt fattat vad han menar.". Väldigt motiverande. Speciellt när det gäller Kant och Hegel. Jag har läst 100 sidor om svensk romantik och filosofi och vetenskapen under 1800-talet. Jag behövde nästan 8 timmar för detta, beroende på att boken är väldigt knepigt skriven och temat intresserar mig inte särskilt. Blah.
På tisdag har jag fikat med Sophie. Det var trevligt som alltid med henne. Jag glömde min kamera och bilden hon tog av mig är ful. Så ni får inte se den :P På sistone ser jag ful ut på alla bilder, alltså så där verkligen ful. Jag vill se ut som Beyoncé. :( Eller Razor Candi!
Egentligen ville jag på Nationalmuseum idag men jag orkade inte. Jag ville sova ut och sedan behövde jag plugga. Ikväll blir det tyska filmer som visas på SVT2. 20 år efter muren föll. Bra eller inte? Vi tyskarna är väldigt kluvna i detta. Många vill faktiskt ha muren tillbaka. Arbetslösheten i östra Tyskland är på många ställen över 25 %. Byar är tomma. Allt är grått. Mycket våld. Mycket neonazister. Men allt har sina för - och nackdelar. Jag ska inte uttalar mig om hela grejen. Jag var bara 8 år gammal när det hände. Jag kommer ihåg att min mamma grät och min pappa sa "Ach Du Scheisse!".
Toodles.


Nya skor <3

Nej, det här blir ingen modeblogg. Men jag har fått skoarna idag som jag hade beställt från Pennagalan en månad sedan. Vad glad jag blev! De är så snygga och de kostade bara 700 kronor. Tyvärr har de ingen riktig profil så de funkar inte så bra under vintern. Men det spelar ingen roll. Jag får ha dem så länge det ligger ingen snö ute än.

Min dag har varit, jo, tröttsam. Jag hade en föreläsning klockan 9 på morgonen och det var inget kul. Dessutom verkar föreläsaren lite flummig. Vi kommer att prata om Kant snart och det kommer att skapa problem för mig. Jag har haft Kant på gymnasiet och på politisk teori-kursen på universitetet i Kiel. Och jag har aldrig riktigt fattat hans teori. Så önska mig lycka till. Anyhow, jag kom hem, jag tränade, åt lunch och sedan pluggade jag till klockan 20. Jag är jättetrött men jag ska läsa lite mer i Diana Gabaldons nya bok innan jag går och lägger mig.

Självklart får ni också en bild på mina nya skor!




Smoothie

En vecka sedan köpte vi en ny mixer (erbjudande på ÖoB hehe) och sedan dess har vi blivit helt kär i smoothies. Vi gör dem utan socker eller några konstiga tillsatser, vi tar bara frukt och lite mellanmjölk. Och det blir hur bra som helst. Jag tar nu alltid en smoothie som min måltid på kvällen och eftersom den inte har många kalorier smaker den till och med lite bättre. Jag behövde skriva ett inlägg om detta eftersom de är så goda. Bilden är från igår kväll, en hallon, björnbör och banan-smoothie. Mums.


RSS 2.0