Nyårsafton och pluggångest

Jag skulle verkligen plugga mer men jag orkar inte. Det är så oschysst. Alla har semester och jag måste sätta mig ner med mina böcker. Men jag ska bara läsa en timme idag .. Virginia Woolfs "To the Lighthouse" .. jag är ju redan på sidan 100. Boken är okej men imponerar mig inte så mycket. Jag tyckte mer om Duras' "Älskaren", den kan jag rekommendera. Jag är lite arg eftersom jag behövde beställa LeClézio boken. Någon hade förbeställt den på biblioteket så jag kunde inte förlänga den. Då gick 200 kronor åt skogen. Fast, då är jag kanske lite elitist om jag har en nobelprisvinnare i min bokhylla haha.

Igår har jag inte gjort mycket. Jag har skrivit ett jättelångt brev (det blev 12 sidor) och har pluggat lite. Jag har också varit  lite utomhus, fan vad skitkallt det är !! Jag har bara handlat lite presenter och grejer för ikväll. Vi ska stanna hemma. Vi är inbjudna till en fest i Fittja men vi orkar inte åka hela vägen dit på nyårsafton .. det är ju nästan kamikaze-kväll i Stockholm på nyårsafton. Men vi har något att dricka och hälsosamt mat (vi har grönsaker som vi ska dippa i chillidip .. weeeeeeeee), dessutom ska vi kolla på film. Jag skulle hellre gå på någon fest men det händer ju ingenting här i närheten.

Jag hoppas att ni alla har det roligt ikväll! Festa loss och välkommer det nya året som det skulle .. med spy och huvudvärk! Ha!

Toodles.

Tysklandresa Del 2

Jag borde plugga just nu. Men jag vill inte. Har läst Duras idag och ska börja med Woolf imorgon. Jag har motivationen men vill hellre börja med en ny bok imorgon. As simple as that. Så här kommer andra delen av min Tysklandresa-story ..

Dag 3

Jag hade mycket allergi den dagen och jag tog en tablett som förstörde min dag. Jag var trött, trött och trött. Så jag somande om på eftermiddagen fast att jag vill gå på en promenad med min mamma och Anders. Så de gick ensamma istället och låt mig sova. De promenerade till kyrkan i byn där mina föräldrar bor .. och jag har ju ändå sett den 10.000 gånger, minst! Hehe. Under kvällen gick vi ut med Anette, Frenzi och Totzke till Unrat-puben. Det var rätt roligt och jag drack capirinhas hela tiden. De är ju så goda!! Det var så skönt att träffa mina vänner igen! Anette lovade också att hon kommer att besöka mig under sommaren nästa år. Weeee. Efter midnatt var det Anders och min årsdag .. 4 år! Det är helt sjukt, jag kan inte fatta att tiden går så fort! 4 år är ju nästan en evighet!! Jag älskar dig Pipi-bird!!

Där sitter vi ..









Dag 4

Konstig nog så var vi inte bakis. På eftermiddagen gick vi ut med mina föräldrar till Projensdorf. Det är ett område i Kiel och jag är uppväxt där. Det var jättekul att se huset där jag bodde tills jag var 12 år gammal och många gamla minnen kom tillbaka. Oh, Anette var med också förresten. Vi promenderade genom en vildpark och kollade lite på djur. Det var skönt med att få lite frisk luft men under kvällen var vi bara skittrötta hehe.

Vildsvin-bebisar





Trött jag i myskläder



Dag 5

Det var dagen vi resde hem igen. Men på morgonen gick vi ut en snabbis för att handla. Jag köpte en korsett till, en tröja och byxor. Och självklart köpte jag massor av Manhattan-make up. Jag har inte hittat den i Sverige än och det är den enda puder/make-up jag använder. Om jag är slut på den behöver min mamma alltid skicka mig ny haha. Hur som helst, min mamma körde oss till flygplatsen i Lübeck (där man inte får röka mer .. jag höll på att dö!!!) och allt gick  bra med resan hem. The end.





Jag hade gått upp tre kilo i vikt! Det är vansinne att man kan väga så mycket mer efter bara några dagar! Jag skyller på chokladen och icke-träningen hehe. Men ett kilo är redan borta igen, vägde 75 på morgonen. Grrr, och jag som vill väga 72 kg till slutet av December. Pustekuchen!


Tysklandresa Del 1

Dag 1

Vi åkde den 23:e. Vi hade bestämt oss att ta en buss tidigare eftersom man aldrig vet hur det är med traffiken när det är jullovet. Och, whoops, så var det trafikolycka och bussen tog nästan 3 timmar till flygplatsen i Skavsta. Vilken tur vi hade. Det fanns andra på bussen som hade missat sina flyg, och det dagen innan julafton. Jag tyckte verkligen synd om dem!! Så vi checkade in och behövde bara vänta 45 minuter tills man kunde gå på planet. Flygresan gick bra och i Lübeck tog vi tåget till Kiel. Det var självklart för sent men det spelade ingen roll, vi vara bara glad att vi var i Tyskland. Mina föräldrar hämtade oss vid stationen och vi åkde hem till dem. Där fick vi Döner, så klart. Anders är ju nästan beroende av dem så han äter så många han kan under tiden vi är Tyskland haha. Annars så har det inte hänt mycket den kvällen. Vi satt framför TV:n och åt lite godisar.

Anders i mitt föräldrars kök


Så här ser jag ut efter ett hel dags resande




Dag 2

Då var det julafton. Vi gick upp rätt tidigt för att gå och handla lite kläder. Affärerna i Tyskland är nämligen stängda på julafton efter klockan 14 och sedan hela 25:e och 26:e. Jag har köpt några tjocka tröjor, två jackor, ett par spetsiga skor och underkläder (två bh, en korsett). Det blev inte dyrt alls, jag tror det var omkring 100 Euro för allting. Vad roligt det är att shoppa i Tyskland!! När vi kom hem så hade min far redan börjat att laga mat. Min syster kom kort efter det och vi förberedde lite tysk Stollen (någon slags kaka). Min mormor hade med sig några bilder av min familj från 1920/1930-talet så vi kollade på dem lite. Det är verkligen skrämmande att så många av min familj var i armén. Min morfars far dog till exempel i Stalingrad i andra världskriget. Ush. Jo, sedan åt vi. Det blev hjort och massor med grönsaker, sås och så vidare. Till efterrätt åt vi glass. Sedan öppnade vi presenter. Jag hade redan fått pengar för att köpa kläder men jag fick ändå lite mer pengar, underkläder, smycke, bilder och godis. Anders fick en resväska och en rakapparat. Oh, och sedan fick vi svarta sängkläder. Bra utbyte allting, speciellt eftersom vi inte hade  några julklappar med oss för min familj på grund av pengarbrist. Efter det åt vi mer (hahaha) .. Stollen plus att det blev lite likör. Det var en mysig julafton fast att jag inte var i någon julstämning. Konstig nog hade jag inga julkänslor alls det här året.

Shopping .. oh yeah



Julgran



Anders och jag på julafton



Vi kollar på bilder



Presenter



Stollen





Jag är tillbaka

Jag kom hem igår kväll. Jag har fortfarande inte riktigt ankommit. Min svenska är skitdålig just nu .. skrämmande hur den försvann efter bara några dagar i Tyskland. Jag ska skriva ett inlägg (eller två) senare idag eller imorgon om tiden i Tyskland, jag lovar.  Jag vill bara säga hej till mina bloggläsare (just nu är det omkring 15 dagligen .. visa er .. vem är ni .. aaaaaaaaaaaaah)! Vi hörs senare! Toodles!

Tysklaaaaaaaaaaaaand!!

Snart åker jag. WEeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Vi hörs när jag är tillbaka! God jul till alla er mina bloggläsare! <3
Toodles.

Julklapp och annat som hände

Det har faktiskt inte hänt så mycket annat idag haha. Anders och jag latade hela dagen igen. Jag tränade självklart och så städade vi hela lägenheten. Det var så smutsigt! Vi är också nästan klart med att packa väskorna, bara en dag kvar och vi ska åka till Tyskland. Aaaaaaaaaah, vad glad jag är!
Anders gav mig min julklapp redan idag och han fick sin självklart också. Jag fick en ny mobiltelefon! Min gammal är ju redan 6 år gammal och fast att den fortfarande fungerar så var det på tiden för att få en ny. Jag ville inte ha en med massor med funktioner som jag aldrig kommer att använda. Och det fick jag också inte. Min ny mobil är en enkel Samsung i röd, en som är små och tunn och som man kan öppna. Jag tycker väldigt mycket om den!! Tack älskling!
Han fick Marilyn Mansons självbiografi på svenska. Han blev glad och jag är stolt över min didaktisk present för honom :D Jag vill ju få honom läsa mer haha.
Okej, nu har jag verkligen bloggat tillräckligt för idag. Jag ska gå och lägga mig snart. Imorgon måste jag packa några paket (jag har sålt några fler saker på tradera), färga mitt hår och packa ner de sista grejer för Tysklands-resan. Dessutom behöver jag ju också träna. It's time for bed. Toodles.





Dålig bild .. jag vet :S


Heta kändisar (män)

Jag läser Blondinbellas blogg ibland och jag såg att hon skrev om män som hon tycker är heta. Det gjorde mig att tänka på min ungdom när jag alltid gjorde sådana listor med mina vänner. Så jag funderade lite och jag kom på de följande 2 män som jag personligen tycker är de hetaste "kändisar" . Oh, och självklart är Anders den snyggaste mannen för mig, det här är bara för skojens skull. Jag älskar dig älskling, det finns ingenting att oroa sig för hehe.

1. Johnny Depp



Jag har tittat på MTV Movie Awards idag. När han kom på scenen, och han bara stod där och mumlade några ord, så fick jag svettiga händer och mitt hjärta bultade snabbare. Han är den snyggaste mannen på jorden. Redan när jag var ett barn och tittade på "Edward Scissorhands" blev jag kär i honom. Jag tycker om att han gör bara de roller han kan ståe bakom och som är lite mer "independent". Han är som en rock'n'roll star och inte som alla de rena och tråkiga Hollywood-kändisar. Johnny Depp kommer alltid spelar en viktig roll i mina våta drömmar, han är som en dröm!

2. Marilyn Manson



Många av er tänker väl nu "ush" men för mig var Marilyn Manson verkligen The God of Fuck under 90-talet. Han är så undervart vulgär och när han fortfarande hade energi och långa hår var han oslagbart när det gäller sex-utstrålning. När jag var tonåring var jag övertygat om att han kommer att vara killen som tar min oskuld.





Song of the week - Spellbound

Jag älskar den här låten av Siouxsie and the Banshees just nu. Jag har alltid en slags obsession med en låt och just nu är det verkligen "Spellbound".

From the cradle bars
Comes a beckoning voice
It sends you spinning
You have no choice......

You hear laughter
Cracking through the walls
It sends you spinning
You have no choice

Following the footsteps
Of a rag doll dance
We are entranced
Spellbound

And dont forget
When your elders forget
To say their prayers
Take them by the legs
And throw them down the stairs

When you think
Your toys have gone beserk
Its an illusion
You cannot shirk
You hear laughter
Cracking through the walls
It sends you spinning
You have no choice

Following the footsteps
Of a rag doll dance
We are entranced
Spellbound


Filmer och igår

På fredag tittade Anders och jag på två filmer eftersom vi behövde lugna oss ner lite och få lite andra tankar än bara stress och problem. Vi brukar normaltvis hyra dvd på ICA och det har vi också gjort den här gången. Vi äger faktiskt bara ett fåtal dvd därför att de är så dyra. De som vi äger har jag vunnit på tradera eller köpt i någon loppis. Jag är ju inte en materialistik människa och jag bryr mig inte så mycket om ägodelar (speciellt inte om de är dyra och jag har inget råd haha).

Första filmen vi såg var "The Dark Knight" och fast att jag inte brukar tycka om sådana filmer så tycker jag att den är riktigt bra. Det är inte för Christian Bale men definitivt för Heath Ledger. Han spelar så fantastisk! Jag har inte sett alla Batman-filmer och jag historien verkar rätt meningslöst men det som alltid övertyger mig är hur "the bad guys" är framställda. Och Heath Ledger är verkligen den bästa onda killen jag har någonsin sett. Så alla som inte har sett filmen än, tittar på den, för Heath Ledgers skull!



Andra filmen var "The Love Guru". Jag kan ju njuta av en bra komedi (det finns många bra skådespelare i den genren) men den sög big times. Jag trodde att det kunde vara bra på grund av Mike Myers som är ju fantasktisk i "Waynes World" men nej, The Love Guru är faktiskt en av de värsta filmer jag har någonsin sett. Den verkligen rekommenderas inte!



Igår gjorde jag ingenting speciellt. Jag tittade mycket på meningsläsa TV-serier, skrev några brev och julkort (som jag skickade som alltid för sent .. så alla kommer att få mina julönskningar förmodligen i det nya året haha) och lagade julmat. Vi åt ankabröstfilet och rödkål, så gott! Jag älskar lata dagar!!

Det är så kul med lov!

Vad jag behövde det här. Att vakna utan att gå rakt till böckerna, utan stress, utan måste. Jag ska vara lat i tre dagar nu och ska göra bara det jag vill göra. Jag mådde skitdåligt de sista två dagarna. Jag hade migrän och var svag. Jag tror att allting var för mycket för mig. Jag vet ju inte varifrån jag fick allt styrka jag hade det här året. Jag har aldrig haft så mycket energi eller motivation. Jag tror att jag har blivit mogen, speciellt när det gäller studierna. Jag tar det på allvar. Dessutom har jag fått mycket disciplin genom att träna varje dag. Fast att min disciplin när det gäller träning har vait lite mindre sistone. Jag har inte tränat i två dagar i den här veckan, mest eftersom jag mådde inte så bra. Lyckligtvis har jag inte gått upp i vikt. Inte gått ner för den delen heller. 73,4 kg. Kanske jag hinner med under 73 kg tills jag åker till Tyskland på tisdag.

Onsdag gick till föreläsningen om Modernism. Det var rätt intressant. Och igen kände jag skillnaden mellan en professor som älskar vad han gör och en som bara gör det för pengarna. Den vi hade på onsdag var motiverande. Men jag var trött och somnande nästan några gånger. Jag fick tre paket den dagen. Jag älskar att få paket!!! Ett var från Leigh (min brevvän), hon skickade med så mycket! Jag fick julklappar (en Marilyn Manson-tröja, röda strumpbyxor med leo-mönster, jättesött papper och något med dödskalle). Dessutom fick jag post från min brevvän Porey från Island och hon skickade mig den bästa chokladen någonsin! oh, och jag fick nättröjan som jag hade vunnit på tradera. :D

Torsdag mådde jag riktigt dålig. Jag hade migrän och orkade nästan ingenting hela dagen. Jag pluggade bara lite. och igår hade jag seminariet förre jullovet. Jag överlevde det och nu behöver jag inte åka dit förran nästa år, yay! Och om tre dagar åker jag ju till Tyskland. Jag ser verkligen fram emot det.

Jag tittade precis på en dokumentär om REM. Jag tyckte mycket om dem under 1990-talet. Att lyssna på dem tar mig tillbaka till min "ungdom".  Det var så skönt mörkt rock under den tiden. No wonder jag blev gothare :P

Jag ska skriva mer inlägg idag men jag tänkte först uppdatera er lite om mitt liv. Så vi hörs sedan!!

Alla godis som jag fick den här veckan (Fazer från Finland, Maoam från England (fan, vad jag saknade Maoam! Att ni inte har det i Sverige är verkligen synd!), Mintchoklad från Island och mjölkchoklad från USA) Massor!!



Julklappar :D



Nättröjan (som tyvärr är lite för stor)


Alrighty ..

Nu har jag lite ork för att blogga. Eller egentligen inte. Jag är skittrött. Det är så orättvist att ha tidiga seminarier. Jag är helt förstörd. Jag vill bara sova.
Jag har inte mycket att berätta. Det är fortfarande plugg som gäller. Jag har läst några moderna dikter som sög och har avslutat "Moder Courage" vilket jag tyckte var bra. Just nu jobbar jag med Becketts "Väntan på Godot". Skitroligt drama. Skrattade högt på tåget *pinsamt*
Bara en vecka och jag ska åka till Tyskland. Men en vecka känns jättelänge. En föreläsning och ett seminar till sedan är det över i nästan tre veckor. Vad jag längtar!
Jag har fått A i tentan som jag lämnade in den 5:e. Yay!! Jag blir lika glad för varje bra betyg, jag fattar inte att jag är faktiskt bra på något. Jag har aldrig riktigt varit det och trodde inte att jag kommer vara det. Ändå har det inte hjälpt mycket med mitt självförtroende än. Jag har just nu en tid där jag känner mig bara fet, ful och skulle gärna vilja gömma mig i sängen. Blergh.
Toodles.

Trött jag - idag (vad fan gör jag? 0.o)

... Boohooo ..

Jag pluggar redan sedan klockan 12. Jag orkar inte mer men det blir väl minst till klockan 1 i natt. Vår nya lärare är överambitiös! Helt galen att låta oss läsa över 600 sidor inom två dager plus att ha gruppmöte, redovisning och ett papper man måste lämna in. Galen kvinna alltså. Jag kommer aldrig hinna läsa allting.
Är klar med Kafka som var okej men det kändes att som det var ibland bara fragment eftersom det saknades några förklaringar. Jag hade önskat att läsa när han blir dömd och hur hans inlaga var. Sedan har jag läst lite sekundärlitteratur om juxtapositioner (som jag behövde läsa två gånger för att fatta något öht) och just nu håller jag på med Proust. 150 sidor till idag. Det är målet. Imorgon måste jag hinna med Joyce. Hur? Jag vet inte.
Fan, jag vill ha semester! NU!

Tillräckligt gnällt. Tillbaka till plugget. Vem som tycker att studenter att ha ett bra liv skulle tillbringa en enda dag med mig. Det suger nämligen.

Toodles.

Jag fattar inte det .. Om Fördomar

Idag har jag träffat en roma (=zigenare). Det är ingenting speciellt eftersom jag känner faktiskt några roma i Tyskland och en eller två i Sverige. I alla fall, så stod jag på T-Centralen när en ung kille med dragspel kom till mig och frågade mig efter en cigg. Vi började prata lite om allt möjligt. Han behövde självklart säga att jag är snygg och så vidare men jag gjorde honom sluta genom att säga att jag är gift. Han frågade aldrig efter pengar. Han bara berättade sin historia. Om hur han kom till Sverige 3 månader sedan, om hur han bor andra hand med en kille från Somalien som inte låter honom inte bli skriven på adressen så att han inte kan ansöka för uppehålltillstånd (man behöver en adress för det). Han har ingen här i Sverige. Han vill tillbaka till Rumänien, leva med sin familj, han saknar de så fruktansvärd mycket. Han är bara 19.

Okej, nu ska jag prata om fördomar. Jag förstår att det finns vissa fördomar mot roma, till exempel att de stjälar, att de bedrar en, att de ljuger. Det är fan nästan rasism att säga att alla är så. Jag hatar om folk bara lever efter fördomar och bedömer en människa innan de har riktigt lärt känna den personen. Det är den värsta ignoransen och intoleransen som finns.

I Stockholm finns en slags organiserat kriminalitet bakom rumänska tiggare och gatumusikerna. Det är ett erkänt problem. Men det betyder inte att varje person är inblandad i det hela. Det betyder bara att det finns. Jag hade det inte i bakhuvudet när jag pratade med killen. Som sagt, han frågade aldrig efter pengar, det kändes bara som han ville prata. Och om det finns några människohandlare bakom honom som tvingar honom att spela musik för pengar på gatorna eller pendeltåget så är det inte han som är den dåliga personen, men folket som tvingar honom.

Jag tror att de rumänska roma har det svårast i hela Europa. Jag vet inte hur mycket ni har läst om vad som händer i Italien med dem. Det är fruktansvärt! De blir trakasserade, de blir tvungna att flytta .. de blir behandlade som djur! Rumänien är en av de fattigaste länder i Europa. Roma utgör den fattigaste delen av befolkningen. De blir trakasserade och mötts med fördomar i hela Europa. Varför är man så intolerant? Har de gjort oss något? Personligen? Det är gamla fördomar som man lär sig av sina föräldrar .. min mormor sa alltid till min mor: Ta in kläderna och barnen, zigenarena är på vägen!". Ska det vara så för all framtid?

Jag får aldrig julstämning

Jag vet ju inte hur det är med er men jag får aldrig riktig julstämning. Den där känslan som man hade när man var barn. Jag bryr mig inte om jul bara. Jag vet inte att det finns ingen jultomte, jag är inte religiös och dessutom alltid pank så jag kan inte ens ge presenter till folk som jag tycker om. Det enda jag tycker om med jul är maten! Kakor, choklad, anka .. allt sådant är gott! Men på allvar nu .. när man är fattig kan man inte ha den bästa julen och jag tycker synd om alla barn i hela världen vars föräldrar har inget råd för att köpa presenter eller ett träd :( Vänta .. jag vet en grej till som jag tycker när det gäller jul .. man är ledig :D

Idag så ville jag läsa mycket för nästa vecka men det blev inte så. Jag ska verkligen försöker att plugga lite senare. Jag är i alla fall klar för imorgon. Men till torsdag blir det Kafka, Proust och Joyce. Jag kommer aldrig hinna. Ack.

Anders och jag har bakat julkakor idag. Det är inte som jag gör det för stämningen .. jag gör det för maten!!! :D Men vi har självklart bakat för många så alla på hans jobb och min kurs blir jätteglada imorgon för att de får resten! Ikväll blir det kakor istället för kvällsmat så mitt kalori-intaget stämmer. Och julte, jag älskar julte från LIDL!

Jag har packat några paketer idag eftersom jag har sålt lite saker på tradera. Det blev över 600 kronor och det är jättemycket pengar för mig! Och det betyder mer pengar för Tyskland-resan .. yay!!!

Mmm, nu ska jag plugga 45 minuter till .. sedan börjar Bones och jag ska göra min kvällsträning. Imorgon blir det en jobbig dag .. måste gå upp jättetidig och har massor med ärenden :( Stackars jag :( Toodles!

Ugns-TV och Kafka samtidigt :D



Ser ni? Det blev lite för mycket med kakorna :p



Och så har jag packat paket


Happy Nikolaus !!

Idag är det Nikolaus! Det är en tysk festdag där vi alla putsar våra skor kvällen innan den 6:e i December och sedan ställer de utanför dörren. Och om man har putsat skoarna tillräckligt bra så hittar men små presenter och choklad i skon nästa morgon! Då var det St.Nikolaus som stoppade saker när i skon.

Vi firade det inte riktigt idag men lite choklad (jag äter bara en styck varje dag .. så jag håller min vikt!!) i skon blev det ändå. Och det fast att skon var inte putsad :p

Så här ser ni kängor fyllda med chocklad haha:


Fredag - Del2

Hello again! Jag ville skriva det här inlägget tidigare men jag pratade med min mamma på telefonen. och ni vet ju hur mammor är. De pratar om allting och man får veta allt skvallrer i familjen. Idag fick jag vet att min syster är jättesjuk och spydde mitt i stormarknaden. Jag tycker faktiskt synd om henne eftersom hon är helt ensam i Hamburg just nu. Jag ska ringa henne sedan. Min mormors bror Bruno är nära döden. Han har haft stopp i andningen flera gånger nu och de tror att han inte kommer att överleva helgen :( Jag är självklart ledsen för det .. jag tycker jättemycket om honom, han var alltid den fullaste och roligaste i hela familjen. Mer skvallrer? Min bror behöver ett nytt leg och han spenderade pengarna han fick från min mamma för det för annat. Han är ju så smart haha. Okej .. men det här inlägget ska ju vara om igår kväll, så here we go.

Vi började kvällen på Söderhof (förre detta Spoon). Jag skulle träffa några studiekamrater för en öl. Det blev självklart mer än en öl haha. Det var trevligt och jag skrattade mycket. Jag hoppas att det blir något med bandet "Pussys at war" !! Klockan 21.30 gick Anders och jag till Broder Tuck för att Krakow Kasanovas skulle spela där. Men vi fick veta att de skulle spela omkring midnatt och bandet som spelade när vi var där sög big times. Vi hade redan betalt inträde men vi kom på den smarta idéen att säga att barnvakten hade ringt och att vi behövde åka hem! och tadaaaa: vi fick pengarna tillbaka! Haha. Vi är ju så smarta!!

Så vi gick tillbaka till Söderhöf och mina kompisar satt kvar. Efter ett tag bestämde vi oss att följa med Ville och Jakob till Carmen och sedan till KGB eftersom det var punkkväll där. Jag tror vi var vid KGB omkring 22.45 men unfortunately hade vi missat alla konserter. Vi träffade massor med vänner från hela Sverige, det var skitroligt! De ville alla åka till Broder Tuck men vi vågade inte på grund av vår barnvaktshistoria förre. Så vi stannade lite på KGB men det var inte så spännande. Vet inte, det kändes som jag passade inte in eller något. Det var trevligt att se Rojin och Niklas i alla fall. Så vi åkde med massor med folk i riktning T-Centralen och medan de alla var på vägen till Broder Tuck, gick Anders, Ville och jag till McDonalds och åt en hamburgare. Och då är det slut eftersom vi åkde hem.

Idag är jag bakis. Och trött. Och jag har fortfarande inte pluggat :( Ska göra det nu. Toodles.

David och jag



Litteraturvetare :p



Öh .. ja .. öh



*pose*


Fredag - Del1

Uh, nu behöver jag redan delar på dager. Jag känner mig nästa viktigt nu. Haha. Alltså idag är jag helt förstörd och det är inte så bra eftersom jag har mycket plugg framför mig. Men that' s the way life is. Jag ska skriva lite om vad som hände igår då.

Jag behövde gå upp jättetidigt eftersom jag hade en tid hos Migrationsverket klockan 9. Vi hittade dit rätt snabbt men ush, vilken atmosfär det är därinne. Ingen verkar glad och där sitter många invandare och väntar för sin tur. Hela familjer som satt där. Jag tyckte så synd om dem och på allvar, jag tycker att det är för krångligt för att få sina tillstånd i Sverige. Det tog ju ett helt år för mig för att bara få en tid. Så vi träffade min handledare som var jättetrevligt och det hela var gjord inom 10 minuter. Anders och jag behövde bara fylla in något papper och så hade jag ett permanent uppehållstillstånd! jag är så glad för det!!! Jag har till och med fått ett litet klistermärke i passen. Foton blev skitdålig dock. Jag vet inte varför men man ser alltid ut som skit på officiella bilder. Eller är det bara jag?

Sedan åkde vi med bussen till universitetet. Det var kul att se lite av Solna och den delen av Stockholm eftersom jag har aldrig varit där förut. Jag tyckte om några delar. Men St.Eriksplan är min favorit .. det är så vackert där! Well, så jag la min tentan i professorens fack och efter vi hade köpt bröd hos den snälla killen vid tunnelbanastationen åkde vi hem. Och jag sov nästan tre timmar på eftermiddagen haha :p

Jag fick post från universitetet. Jag har blivit antagen för Litteraturvetenskap 2. Vad bra. Nu ska jag bara se att jag kommer in i samma kurs som mina kompisar. Jag blev glad i alla fall.

Jag ska berätta om kvällen i nästa inlägget, annars blir det för många bilder tycker jag. Toodles.

Jag vid Migrationsverket



Permanent uppehålltillstånd :D



Skitdålig bild :(



Grattis Nina! Du får plugga vidare!


Saker och ting

Hej bloggen!
Varför är jag så trött? Jag fattar inte det .. jag har ingen ork för någonting. Jag har inte ens tränat idag och jag hinner imorgon inte heller. Fuck. Det måste vara vädret .. eller så kommer mina depressioner tillbaka. Jag hoppas att det är vädret. jag ska gå och lägga mig i 40 minuter för att kunna orka imorgon. Men jag tror inte att jag kan somna. Haha, jag är verkligen gnällig idag.

Jag har fått ett "Nikolaus"-kort från mina mamma idag,. med 50 Euro! Pengarna ska jag spara för Tyskland-resan, kanske jag hittar lite billiga kläder. Dessutom har jag varit hos biblioteket idag och hämtade de sista böcker som jag behöver. Ush, så mycket att läsa igen, ska börja med Kafkas "Processen" imorgon. Och då hade de inte en bok men de var jättesnälla och ringde mig på mobilen senare och sa att de hade hittat boken. Så jag kan hämta den på måndag. Det händer inte oftast att bibliotekarier är så trevliga, yay Ösmo biblioteket!!

Jag har också hämtat mina packet. Anders' julklapp kom så han blev glad självklart. Men han får den inte förran jul hehe. Sedan kom också skinnjackan som han hade vunnit på tradera för bara 80 kronor. Den är jättesnygg!

Okej, nu ska jag titta lite på Scrubs och sedan gå och lägga mig! Oh, jag är nästan klar med outfiten nu. :D Toodles.

Jag idag .. helt trött och omotiverat



Anders med sin nya skinnjacka. För 80 kronor är den ju underbar!



Min outfit så länge (saknas smycke plus något mer på benen)





Istället för att plugga ..

.. letar jag efter en outfit för imorgon kväll. Jag känner mig mer produktivt på det sättet. Texten jag försöker läsa just nu handlar om modernismen i lyriken. Det är ju rätt bra förklarat men så torrt, så vetenskapligt. Inte roligt att läsa. Men jag ska kämpa mig genom första texten idag i alla fall .. det finns ju två texter till som är vetenskapliga. Damnit.

Idag fick jag epost från migrationsverket om att jag ska komma klockan 9 imorgon istället. Fattar de att jag bor i Ösmo?!? Så jag måste gå upp 6.30 imorgon, underbart! Grrr. Jag ringde Stephan (min professor) och han sa att man kan lämna in tentan också i förväg så jag ska göra rakt efter jag har varit hos migrationsverket så att jag kan åka hem och sova lite innan festandet på kvällen. Jag ska ju på tenta-öl med några studiekamrater och sedan ska Anders och jag på konserten av Krakow Kasanovas. Jag kommer att vara så trött :(

Mjoa, så jag har prövat lite kläder nu och jag har kommit fram en outfit som jag tycker om. Ibland fattar jag inte hur mycket jag egentligen har gått ner. Idag vägde jag 73 kg .. det är 37 kg som jag har förlorat. Helt otroligt!!!

Okee, ska plugga lite mer nu sedan laga mat och sedan gå till biblioteket för att låna böcker (och lämna några) och hämta två paket hos ICA. Men först en timme pluggandet .. ska skärpa mig lite nu.  Toodles!

Det är vad jag har tänkt mig för imorgon. Det kommer att bli en vit "nät" tröja under korsettet också och självklart några roliga strumpbyxor. Vad tycker ni?

Bubbelubb

Varför måste man alltid skriva en rubrik?!?

Jag är klar med hemtentan. Jag var redan klar på måndag kväll faktiskt. Det känns helt okej och jag är rätt säkert att jag blir godkänd. Så nu koncentrerar jag mig på nästa momentet som börjar nästa vecka. Jag har varje dag klockan 10 på morgonen .. så jobbigt, det betyder att jag måste gå upp förre 7 :( Men två veckor, bara två veckor!! Vi ska prata om 1900-tals litteratur och det kommer att bli jätteintressant, vi kommer att läsa Brecht, Kafka, Joyce, Proust, Woolf och Le Clézio. Det är inte allt, det är mer men det är i alla fall de som jag ser mest fram emot att läsa. Särskild Le Clézio. Idag har jag letat i två timmar efter böcker och imorgon ska jag gå till biblioteket och låna dem. Jag kunde kanske också göra det nu men jag känner mig inte för att gå ut.

Igår var jag hos David. Först så åkde vi till Systembolaget och Konsum för att handla lite. Det hjälpte inte till att vi båda två har det svårt med att bestämma oss haha. Vi köpte ett jättebra vin som heter "Dr. Faust" och på ettiketten stod också Johan Wolfgang von Goethe så det är ju det perfekta vinet för oss litteraturvetenskapsstudenter :D David har en jättesöt lägenhet, för en person är den verkligen okej. Men jag tycker inte att Bredäng är det bästa läget. Fast, han bor ju i alla fall närmare till stan än vad jag gör. Vi åt risotto med kyckling. Och som efterrätt hade vi Ben&Jerrys glass, den bästa som finns!!! Så jag hade det väldigt trevligt och jag lärde mig till och med smarta funktioner som min kamera har. jag var helt förundrad haha.

Okej, nu är jag hungrig. Det blir potatis med spenat och stekta ägg. Lite protein är alltid bra. Jag har inte tränat idag än så det är väl den rätta maten.
Oh, lite tillägg .. det är fel hur vissa människor försöker gå ner i vikt. Lyssna på mig .. jag har gått ner 37 kilo. Det hjälper ingenting om ni slutar äta choklad eller drar ner er kalori-indrag till under 1000. Det hjälper med att träna, det finns ingen omväg. Och ni måste träna minst 5 dager i veckan för resten av ert liv (en halv timme räcker) annars kommer ni alltid ha den där jojo-effekten .. alltså att ni går upp i vikt snabbt igen. När det gäller mat: Förändra dina matvanor. Om du inte gör det så kommer du ju äta som förut efter din "diet" är över. Du får äta choklad, du får äta fet mat. Men i rätta mängder och inte varje dag. Ät mindre portioner överhuvudtaget. Ät inte ute men ät hemma så att du vet vad som är i maten. Gör dina egna mackor till skolan/jobbat, köp ingenting, särskild bullar eller vitt bröd!! Försök äta så lite ost som möjligt. Undvik köttfärs, falukorv och annat rött kött. Ät kyckling/kalkon och mycket fisk. Du behöver inte sluta äta någonting!!! Bara försöker dra ner de "dåliga" varor och koncentrerar dig på nyttigt och energigivande mat istället. Och ät så för alltid!!  Fan, vad jag är ledsen på folk som gör det fel .. det är ju verkligen inte svårt.

David och jag njuter av den bästa glassen någonsin



Goethe-vinet :D


Helg

Jag har haft en så lugn helg, nästan skrämmande. Jag känner mig helt avslappnad och nu vill jag faktiskt att det är jul så att jag kan åka till Tyskland. Men det är ju bara 3 veckor. Det känns ändå jättelänge.

Jag är lite arg på läraren för nästa delkursen. Hon har fortfarande inte lagt upp lektionsplaneringen för December. Vilken dålig stil. Jag vill gärna veta vilka böcker jag behöver och när jag ska läsa vad. Alltså om det kommer ingenting tills tisdag ska jag skriva en arg email. Jag har förresten jobbat på min tentan idag och 5000 tecken är nästan ingenting, jag kunde ha skrivit 20 sidor om Madame Bovary men jag fick inte ens skriva två hela sidor. Så jag fick lite ångest men Anders lugnade mig och nu har jag 4994 tecken och jag är klart med första frågan. Jag var så produktiv idag! Imorgon ska jag jobba på andra frågan (diktanalys av Stagnelius) och sedan kan jag faktiskt ta det lugnt resten av veckan. Jag har massor brev att skriva så det passar mig bra med lite fritid.

Jag kunde inte hålla i mig och berättade för min mamma igår att jag kommer till jul. Hon fattade först ingenting och var helt förvirrad. Hon frågade i 5 minuter "vad?" "Hur?" "Varför?" "Skojar du?". Haha, hon är så söt. Jag pratade också med min syster igår och hon blev riktigt glad. Jag har ju inte sett henne i 6 månader. Jag bryr mig inte om att se min far men min syster, bror, mormor och mamma saknar jag. Det blir så himla skönt!

Igår var vi ju i Stockholm. Fan, vad mycket folk det var där. Men då fattade jag att det var lönehelg och alla köpte väl julklappar. Vi hade ju inte mycket att göra så att vi var hemma efter två timmar igen. Idag har jag som sagt jobbat på tentan och annars bara tittat på TV och kollat på tradera. Jag försöker sälja några kläder som blev för stora för mig så att jag har lite pengar för att köpa grejer i Tyskland :p

Okej, ska surfa lite nu och sedan titta på TV. Tråkigt men avslappnande. Toodles.

Jag igår( försöker låta mitt hår på sidorna växa igen så det kan bli lila igen .. eller vit .. eller röd .. vem vet ..)


RSS 2.0