Synthpicknick

Vad varmt det är. Jag åt precis en glass (vattenbaserad dock .. mindre kalorier) när jag var ute. Jag handlade lite på ICA och vägen dit kändes som en bastu. Idag ska jag inte göra mycket mer. Det blir lite brevskrivandet och Le Clézio. Jag fick för mycket sol igår, jag har faktiskt solbränna i ansiktet som jag normaltvis aldrig får. Det är ändå skönt med sommar. Det är bara trist att vi hade inte mycket vår det här året.

Det här inlägget ska handla om synthpicknicken. Den ägde rum nära Eriksdalsbadet igår. Musiken var inte så mycket min grej eftersom de mest spelade meningslös uns-uns elektro utan någon riktig melodi. Det finns ju bra industrial .. varför spelar inte lite Feindflug eller Suicide Commando. I alla fall var det mycket folk där och man myste mest i skuggan med mat och öl. Jag tyckte att det var trevligt. Jag träffade mycket folk, bland annat Micke, Sophie och Jimmy. Vi åkde hem vid sju-tiden eftersom vi började att bli trött, öl och sol är ingen bra kombination. Men jo, vi hade det roligt och jag hoppas att det blir några fler synthpicknickar den här sommarn. Nu blir det lite bilder.

Sophie



Anders <3



Jag och Micke



Folk



Nu är det dags för att laga mat. Det blir ris, fisk och italienska grönsaker. Jag orkar inte med något tungt idag. Men först vill jag kolla på internet hur mycket kalorier Lindt Dark Chocolate Intense Mint har. Haha.

Siouxsie-fest

Skit alltså. Vad dåligt jag mår. Självförtroendet har inte varit så lågt sedan förra året. Sömnlösheten dödar mig. Jag har nästan paranoia. Jag hoppas att det går över snart. Jag tvingar mig i alla fall ut nästan varje dag, bara för att se andra människor och inte falla i en depression.Så länge har jag lyckats. Nästa vecka har jag bara något planerat för tre dagar. Jag måste komma på något till. Mitt skrivande lider under mitt sinnestillstånd. På grund av bristen på självförtroende raderar jag hela tiden stycken som jag tyckte om några dagar sedan. Så jag ska avstå från att skriva eller läsa vad jag har skrivit tills jag mår bättre. Jag ska läsa klart Le Clézio istället.

Igår åkde Anders och jag in till stan för att gå till Southern Cavern där de hade en Siouxsie and the Banshees-kväll i källaren. Men ingen var där än när vi kom så vi bestämde oss för att käka en cheeseburgare på McDonalds (fy, vad skyldig jag kände mig för det senare :( ). I alla fall så tyckte jag att jag var faktiskt lagom snyggt, jag hade korsett på mig som jag inte hade burit under nästan ett år. Nu ser jag inte ut som en korv i den längre.

Som sagt, ingen var på Southern Cavern än så vi gick till Tanto för att kolla om någon satt där. Och violá, Sophie var där och tjejerna av Stockholms Gothsällskapet. Och några andra personer till. Så vi satt på Tanto en stund innan vi drog till Southern Cavern med Sophie. Siouxsie and the Banshees-kvällen var inte så spännande. Det var ett väldigt litet ställe och jag förstår inte riktigt varför de tog 50 kronor för inträdet. Vi träffade på Adina och Leo så vi satt och pratade och drack öl. Ett band spelade också ... ett coverband. De spelade bara fem låtar och de var väldigt duktiga. Vi drog hem efter bandet hade spelat klart eftersom vi var trötta och vi ville hinna med pendeltåget. Så om ni någon gång ska till Southern Caverns källare för något .. det är ett litet ställe med nästan inget utrymme och bara två/tre sittmöjligheter. Alltså: dåligt ställe.

På Tanto



Sophie



Anders och jag på Southern Cavern



Leo och Adina



På vägen hem


Det kliar!

Jag färgar mitt hår just nu och det kliar fruktansvärt mycket! Igår färgade mitt hår svart igen och idag blir det två gånger blond för sidorna. Första gången just nu. Skit, och det kliar fortfarande!!! Haha, men jag måste vara stark .. ibland behöver man lida för att vara snygg. Eller hur?

På tisdag var Sophie här och jag lagade mat för oss. Det var väldigt roligt! Det är så kul att skvallra tillsammans med henne. Maten blev god. Och Sophie var snygg. Det var en kort sammanfattning av min tisdag.

Igår och idag sov jag ut, till klockan 11. Jag kommer inte ens ihåg när jag gjorde det sist. Jag får nästan skuldkänslor för att vara lat. Men jag har tränat så jag är inte helt lat och oproduktiv. Dessutom skrev jag tre sidor till i min roman. Så jag gör saker.

På tisdag hände något skrämmande förresten. Plötsligt stormade kravallpolisen vårt hus och fem polisbilar stod framför våran balkong. Det fanns en stor droglabor eller något i en av de lägenheter på tredje våningen. De arresterade en kille som faktiskt slog polisen så det hela tog minst 30 minuter. När en polisbil hade åkt med honom, stannade de andra tre timmar till. Ush, vad jag är glad att jag kommer att flytta härifrån! Och .. i en vecka blev sex !!!! tjejer överfallna vid stationen här i Ösmo! Sex! Vad är det som händer egentligen?

Okej, dags för att tvätta ut färgen. Vi hörs snart! Innan jag går, här kommer två bilder från tisdag när Sophie var här:




Sömnlöshet

Jag har svårt att sova sistone. Det beror på ljuset tror jag. Jag är alltid trött och jag ser minst 5 år äldre ut än vad jag är. Men nu ska jag inte börja gnälla igen.

Jag hade det väldigt trevligt med Sebastién och Johan igår. Vi fikade och hade massor att prata om. Vad stiliga de är! Om jag bara orkade ta hand om min outfit så där. Jag stressar alltid så det första svarta jag hittar blir dagens outfit. Haha. Hur som helst, jag hade en rolig tid med de två och jag hoppas att vi träffas snart igen!

Nu är det dags för att städa lite och sedan ska jag sminka. Sophie kommer hit idag. Det blir kul, jag är säkert på det :)

Toodles! Njut av solen idag! Woooh!

Johan




Sebastién



Jag har en konstig huvudform



men glad var jag i alla fall :D


Alice in Wonderland

Johnny Depp kommer att spela Mad Hatter i den nya versionen av "Alice in Wonderland" med Tim Burton som director. Det här är helt fantastiskt!!!


Buddhister och andra roliga saker som händer i mitt liv

Jag blev full på midsommarafton ändå. Det är inte viktigt men jag tyckte att jag skulle berätta det. Vi hade tysk vodka hemma och njöt av åskan. Och vi åt fisk.

Igår träffade jag min brevvän Sanna från Tampere, Finland. Hon var på besök i Stockholm för något buddhism-seminar. Så Anders och jag åkde till Buddhist-centret på Söder. De var alla så snälla och kramade om oss. Eller så var de kanske bara fulla. Sanna berättade att de drack mycket vodka. I alla fall kom deras "ledare" till mig, kramade om mig och sa " You are beautiful" :D. Sådant hör man ju gärna. Vi gick till någon pub och drack öl. Det var väldigt trevligt att träffa Sanna, hon är söt och har mycket att berätta. Jag hatar ju människor som aldrig säga något. Jag tycker inte om tystnad, det är obehagligt. Hur som helst, jag hade en trevlig kväll.

Idag var jag duktig. Jag städade hela lägenheten och lagade mat. Och tränat har jag också på morgonen. Och det är ju söndag! Ha! Men nu är det dags för att vila, ska dricka en chai-té och skriva lite. Toodles!

Under något träd på Söder


Min snygga pojkvän



Jag och Sanna




Midsommar .. okej? Viktigt? nej!

Vi ska stanna hemma idag. Jag förstår inte varför alla festiviteter i Sverige är gjorda för barn .. och alla vuxna ska bara supa sig fulla. Det är ju tråkigt. Dessutom kommer det att regna på eftermiddagen så det är inget kul att sitta i en park heller. Jag ska inte göra något idag .. jag ska bojkotta hela grejen. Dessutom har jag inga pengar för sprit :( Haha, egentligen handlar det bara om det. Jag skulle också gärna supa mig full :p

Igår var jag på en demonstration i Stockholm för att stödja det iranska folket i sitt kamp. Det var mycket folk där och de flesta trodde väl att jag var iransk eftersom de började prata persiska med mig. Det kändes bra att vara där och visa att man står bakom de demonstranterna i de stora städer i Iran. Det var bara trist att det regnade .. jag orkade då inte att marschera med när de var klart med sina tal på Sergels torg. Khamenei har ju hållit en predika idag och han sa åt det iranska folket att de ska sluta demonstrera eftersom det fanns ingen valfusk. Jag har en känsla att det hela kommer att sluta med mycket blod och död :(

Någon som vill träffa mig nästa vecka? Jag har inte planerat någonting .. alls .. I am free like a bird!! Okej, nu vill jag ha chai-té och sedan ska jag skriva ett brev till min underbara brevvän Madeleine från Göteborg. Toodles!










Care much?

Jag har inte mått så bra sistone. Jag har alltid haft så mycket att göra med plugget och nu finns det en tomhet som jag kan inte fylla med något. Det känns väldigt konstigt. Men jag ska inte gnälla, jag har ju tur att jag inte behöver göra något.

På söndag var två kvinnor här för att kolla på vår lägenhet och de vill ha den. Det är ju bra, det betyder väl att vi har inte förstört den så mycket haha. Vi har tagit han om alla formalia när det gäller flytten, har till och med bokat en hyrbil. Så nu gäller det bara att vänta. 6 och en halv veckor.

Igår ringde mig någon kille som ville erbjuda mig jobb som telefonförsäljare på tyska. I alla fall tror jag att det var vad han ville.Jag förstod inte vad han sa, han var finsk och jag har det fortfarande svårt med att förstå folk med konstiga brytningar och dialekter. Jag har bestämt mig att inte ta jobbet. Vi ska flytta snart och sedan har jag länge sedan bestämt mig för att inte göra några skitjobb längre. Jag är alltid pank, det stämmer, men jag har hellre inga pengar än att jobba på ett jobb jag inte tycker om. Lite självrespekt har jag väl fått under de sista åren.

Jag följer allting om demonstrationerna i Iran. Jag vet inte om någon kommer ihåg det men jag skrev ett inlägg om min nationalidentitet några månader sedan och jag kom fram till att jag är tysk och inte iransk. Men biologisk är jag ju iransk och på något sätt känns det som "mitt folk" kämper för sin frihet. Så jag står helt bakom vad de gör - jag är stolt över att de är villiga för att göra en revolution. Jag är imponerad.

Vad ska ni göra på midsommarafton? Vi ska förmodligen till Vitan och bara hänga med lite folk. Om det inte regnar. Om det regnar orkar jag inte. Jag känner mig faktiskt inte för att supa. Att supa är en fjortis-grej.

Idag har jag träffat Sophie för att fika och det var trevligt som alltid. Hon är smart och sött och vi hade som vanligt mycket att prata om. <3

Söta Sophie



Jag


Truman Capote - In Cold Blood




 


Boken „In Cold Blood“ av Truman Capote kan anses som ett litterärt reportage eller en dokumentärroman. Han är på ett sätt en pionjär inom området och succén av romanen är väl också ett tecken för hur journalistik fick inträde i den skönlitterära världen.

 

”In Cold Blood” dokumenterar mordet på familjen Clutter i den amerikanska delstaten Kansas och dess efterföljder. Den slutar med straffet för de två mördare.  Fast att Capote använde sig av många intervjuar och händelser på ett objektivt sätt känns det ibland som att man kan hitta hans egna åsikter i beskrivningar. Exempelvis pekar romanens innehåll mycket på att dödsstraffet är ett omänskligt straff och att psykologiska utredningar behöver mer plats i det amerikanska rättssystemet under 1960-talet.


Det skrämmande med boken är att man börjar känna sympati för Hickock och Smith eftersom deras liv beskrivs så noggranna. Man får veta allting och man börja tycker synd om dem. Och fast att motivet för mordet aldrig blir förklarad så känns det som att de gjorde det som hämnd på alla de elaka människor de har träffat på i sina liv.

 

Språklig och stilmässig är denna bok utmärkt. Som jag tidigare skrev i något inlägg så är det verkligen som en litterär orgasm. Han skriver på ett neutralt men ändå skönlitterärt sätt. Det är också det som utgör denna roman: ett sammanträffande av neutral journalistik och djupa känslor.


David Bowie - sentimentalism

Jag är emotionell laddad just nu. Och det beror helt och hållet på att jag har lyssnat på David Bowie i flera timmar. Musiken  påverkar mina känslor. Är det bra eller dåligt?

Idag var jag sista gången på ett bibliotek för flera veckor. Jag återlämnade två böcker till Kungliga Biblioteket. Sedan promenerade jag till Hötorget i regnet. Det var mysigt! Jag älskar regn, det gör mig alltid lugnt. Efter jag hade handlat några saker jag behövde åkde jag redan hem igen. Alltså en väldigt händelserik dag.

Min mamma kommer hit när vi flyttar för att hjälpa till med att packa. Det var egentligen inte jag som bestämde det men min pojkvän och min mamma. Hon kommer att stanna i 10 dagar. Hur kommer jag att orka? Jag älskar henne men 10 dagar är väldigt länge! Jag ska inte gnälla, det är snällt av henne att vilja hjälpa till.

Jag har fått B i min uppsats och det är helt okej. Jag är nöjd med alla betyg jag fick på universitetet så länge. Jag hade aldrig trott att jag kunde känna mig smart men nu gör jag det :D

Egentligen är det här inlägget om ingenting. Det är bra att jag inser det. Jag var bara för trött för att skriva på min konstnärlig roman (jag tycker att den beskrivningen passar på den) så blogget behövde ta lite av min kreativitet, eller vad det nu är.

Här kommer en tråkigt bild av mig från måndag där jag fet ut. Jag har bara inga nya bilder av mig. Jag försökte att se "normalt" ut för skrivningen av kontraktet. Har jag lyckas? Jag vet inte.



Mushiwushi

Jag är småfull, för mycket vitt vin. Vi har skrivit på kontraktet idag. Vi får flytta in den 3:e i Augusti! Weeeeeee! Nu ska jag börja att skriva ett brev till Mana. Woooooooooooosh.

Tid för allt jag vill göra

Jag älskar att vara ledig. Jag stressar alltid när jag behöver plugga eller har andra ärenden. Men igår var det en av de mest avslappnade dagar under hela året. Jag skrev tre långa brev, skrev en timme på en "roman" jag jobbar på just nu och sedan läsde jag vidare i "In Cold Blood". Bara 30 sidor kvar av boken och jag tycker fortfarande att Capotes språk är som en skriven orgasm! Jag ska skriva en recension i de kommande dagar. Jag har ju inte skrivit om böcker under många månader!

Jag gick upp 8.30 idag och tränade. Och nu väntar jag på att Anders blir klar med tvätten så att vi kan gå ner och rösta i Europavalet. Jag har pluggat politik i flera år på universitetet i Tyskland och fast att jag inte kommer ihåg mycket så jag vet jag att det enda sättet att ändra något är att rösta. Så det tänker jag göra. Om någon undrar, jag ska rösta för Piratpartiet. Jag tycker att det är här valet är en bra möjlighet för oss unga att visa oss och säger att vi inte håller med om hur regeringen tror den moderna tiden ska styras. Att proteströsta är roligt. Fast att jag går lite emot mina politiska övertygelser .. jag är ju vänster at heart.

Annars så ska jag leta efter en lite present för min brevvän Dawn. Det blir svårt eftersom jag är pank, hoppas att jag hittar något för 20 kronor. Kanske choklad eller något.
Imorgon ska vi skriva kontrakt på lägenheten i Fittja, mellan klockan 17 och 18. Jag hoppas att det går bra, lite nervös är jag.

Okej, jag har så många epost och meddelande att besvara så jag ska göra det nu! Ha en bra dag ni alla, och glöm inte att rösta!

Toodles!

Just det ...

Jag har en blogg. Jag glömmer det ibland. Men för att vara ärlig så det känns det just nu som jag har inget spännande att berätta eftersom mitt liv består bara av studier. Efter den här veckan har jag sommarlov. Det är precis vad jag behöver .. att sova och lata mig.

Så vad har jag gjort de sista dagar? Jag har haft seminarier och mycket mer har faktiskt inte hänt. Imorgon är det dags för min uppsats att diskuteras. Jag är jättenervös! Jag har kommit fram till att den är inte så bra som jag först trodde. Så jag blir väl sågad imorgon. Men om jag förtjänar det så är det lugnt. Jag vill bara ha det bakom mig. Dessutom måste jag opponera på Kalles uppsats. Det blir en timmes prat från min sida imorgon. Jag vill inte!

Annars, mmmm, jag hatar att gå upp tidigt! Jag är så trött!!!!! Jag färgar mitt hår igen just nu .. blå. Det är rätt jobbigt med en icke-permanent hårfärg, det tvättas ut snabbt :(

På fredag ska jag kanske till Riot Club, Zombie Zex spelar och det kommer att bli en postpunk/deathrock-kväll. Det är fritt inträde så det låter lockande. Men jag tror inte att jag kommer  att vara tillräckligt pigg .. för hård vecka.

Jag vet varför jag inte har uppdaterat min blogg .. mitt liv är tråkigt den här veckan!

Toodles!

RSS 2.0