Marilyn Manson - We're from America


(bilden är tagen från den officiella myspace-sidan, det är en ny bild. Jag tycker han ser ut som en pirat 0.o)

Marilyn Manson är tillbaka. Igår började nedräkningen till det kommande albumet "The High End Of Low". Marilyn Manson har gett oss första singeln "We`re from America" på hans hemsida. Jag tyckte inte om låten först men så smånignom börjar jag älskar den. Den låter väldigt kommersiell men det måste ha varit skivbolaget som bestämde att det ska vara "We're from America". Texten är väldigt enkel men innehåller ändå några ordspel som är rätt roliga. Musiken är nära NIN's nyasta skivor. Jag är bara glad att det kommer något nytt från det bandet som har betytt så mycket för mig under 90-talet. (För att lyssna på låten går ni till www.marilynmanson.com och där kan man ladda ner den helt gratis!)

Jag har också hört tre andra låtar som är illega leaks men jag bryr mig inte om sådant. Det sägs att de är bara demo och jag hoppas det eftersom låten "wow" är en av de värsta låtar någonsin. Men när jag lyssnade på "Four rusted horses" blev jag överraskad, det är en Depeche Mode-liknande låt med mycket känsla, texten är genial och Manson sjunger som i sina bästa dagar. Om någon vill lyssna på dem .. ger mig din epostadress och du får länkar till låtarna! Jag är ju en snäll människa!

Så jag ser fram emot det nya Marilyn Manson-albumet. Den kommer att ha 15 låtar så det är fortfarande 11 låtar jag inte har hört än, och 3 inte i sina slutgiltiga versioner. Nu då Twiggy är tillbaka finns det kanske en chans att de kan skapa samma känsla som de skapade under 90-talet.


Des Lebens süße Lust hat mich verlassen

Jag är väldigt nere sistone. Jag är verkligen inte gjort för att sitta hemma en hel vecka i rad när allt jag ser fram emot är att träna på morgonen och sedan pluggar. Jag måste flytta härifrån. Om jag hade bott i stan så skulle det ha varit lättare att träffa folk för att fika och sådant. Den här platsen är verkligen gudsglömd.

Jag har läst en artikel om ett förslag som Lejonborg tyckte väl är bra. Han menar att studenterna ska betala för sina högskolestudier. Hur sjukt är det egentligen? De hade försökt att föra in detta i Tyskland men det fanns så många demonstrationer så att de faktiskt fick det bara genom i 2 av 12 län. Nu ser det ut som att alla icke-europeiska studenter måste betala avgiften från nästa termin och det stod att chansen är rätt stor att det kommer att gäller för alla inom flera år. Svenska studenter, gör något nu när det fortfarande kan stoppas!! Annars har vi ett rikmans styrelse även i högskolevärlden där egentligen intelligens och intellekt borde styra, oavsett hur mycket pengar du har på kontot. Ah, jag blir så upprörd av sådant. Jag skulle inte kunna avsluta mina studier, bra framtidsutsikter, eller hur? :S

Jag var klar med tentan redan på måndag kväll så igår letade jag efter sekundärlitteraturen för min uppsats på internet hela dagen. Idag började jag på allvar med uppsatsen, jag började läsa en vetenskaplig avhandling om "Parfymen". Vad duktig jag är. Eller vad litet liv jag har haha.

Jag var ute och storhandlade idag., på LIDL. Vi spenderade för mycket pengar. Men det kändes bara så bra att kasta saker i vagnen. I alla fall blev det mest frukt, grönsaker och light-produkter. Jag har inte köpt eller ätit några våfflor idag. Who else can say that? :P Igår åt jag påskgodis, jag skyller på PMS; det går alltid bra att skylla på det.

Vi har fått filmen "This is England" idag. Den handlar om Ska och Oi! scenen i England under 1980-talet. Men vi hinner inte titta på den förre helgen. Jag ser fram emot den i alla fall.

Den här gången har jag inget kort att posta eftersom jag känner mig ful :( Buh. Dum dag. De där känslorna kommer aldrig sluta unga tjejer, tyvärr.

Toodles.

P.S. De nämnde precis David Bowie på Simpsons. Yay.

Happy Norooz!

Idag är det det persiska nyåret. Det är ju inte som jag är väldigt förtjust i min iransk arv men ändå tycker jag att varje anledning för att fira är bra! Fast, jag firar ju inte, ah, i alla fall ringde jag min iransk släkt idag och önskade dem ett gott nytt år.

Jag är fortfarande sjuk, det har bara blivit värre. Jag har hämtat boken som jag ville men nu är jag helt förvirrad när det gäller uppsatsen eftersom det finns tydligen magisk realism och fantastik .. de är subgenres av varandra eller något. Vad vet jag. Ah. Jag funderar över att skriva till författaren av boken och frågar henne vad hon tycker. Eller ska man inte göra sådant? Är det kanske fusk? Jag hör inget .. det känns som jag är i en slags vakuum. Ah, ibland är det bara skönt att gnälla.

Jag har redan skrivit en sida av min tenta. Jag vill vara klart med den så snart som möjligt. Men under helgen vill jag vila och blir frisk. Så det blir ingen fest för mig.

Jag är sjuk!!!

Något kul finns det att berätta: I redan fyra dagar väger jag under 70 kg! Slutligen har jag tagit det målet också. Nästa målet är 65 kg, kanske i slutet av maj? Vi ska se.

Jag vet inte hur ni ser ut när ni är sjuka men jag ser i alla fall ut som jag lider


Gnäll

Jag är sjuk.
Jag förstår inte varför Oscar Wilde var bög.
Jag måste åka till unibiblioteket imorgon för att hämta en bok.
Det känns inte bra.
....
Dina tankar kommer inte att hjälpa.
Idag är det bara döden som gäller.
Inom mig.
Inom dig.
Din jäkla fitta!!






Ha! Jag kan skriva modernistisk lyrik. *hust hust*

Kung Fu

Jag tycker att ninjas är roligare än kung fu-krigare. Jag har tittat på "Kung Fu Panda" idag. Jack Black är en väldig kul person, jag älskar honom i "School of Rock". Hur som helst, kommer ni ihåg "The Ninja Turtles"? De var så bra!!!

Igår har jag försovit mig. Det skapade lite kaos i min planering så jag hann inte att fika med Adam. Jag känner mig väldigt skyldig på grund av det. Men vi ska fika på måndag nu så han är väl inte arg. Jag har läst i alla fall 150 sidor i "Parfymen" och jag är glad att jag har valt boken för min uppsats. Fast att det bara finns vetenskaplig litteratur på tyska om den och det kan kanske skapa lite problem.

Idag har jag sovit tills klockan 12. Det kändes så bra!!! Annars var min dag ointressant .. jag har pluggat lite, handlat lite, lagad mat, tittat på film och fixat med brev. Imorgon blir det väl mest plugg. Oh, och jag har lyssnat mycket på The Crüxshadows. De påminner mig av roliga festivaler och fester i Tyskland. The good old times. Jag behöver ladda ner mer musik.

Jag .. torsdag .. fika med Sophie .. fan, jag ser så iransk ut


Sjuk värld!

Har ni läst om vad som hände i Tyskland idag? Då skjuter en 17-årig pojke över 15 människor, han skjuter barn och lärare, en trädgårdsmästare, en bilförsäjare och en kund. Varför? Var har vi hamnat egentligen? Hur kan en pojke får tillgång till vapen? Vem ger honom rätten att ta andras liv? Jag förstår inte hur någonting så där kan hända i en utvecklad europeisk land med psykologer och alla möjliga program för att hjälpa folk. Hans föräldrar behöver hamna i fängelse, speciellt eftersom de gav honom tillgång till ett vapen. Sjuk sjuk värld! Jag tycker synd om alla familjer som förlorade ett barn eller en familjmedlem. Jag är så arg.


No more monkey business!!

Jag har huvudvärk, riktig elak huvudvärk. Jag har läst för mycket. Men nu är det bara 120 sidor kvar och de läser jag imorgon. Jag är arg på hyreslägenhets-problemet i Stockholm. Hur kan det vara att man måste vänta i över 4 år för en lägenhet? Ta bort allt skog mellan Farsta Strand och Älvsjö och bygg hyreslägenheter! Det behövs! Jag vill flytta .. en tre:a med pentry i Kungshamra .. 5300 Kronor i hyran .. den vill jag ha. För att få den behöver man mellan 450 och 800 ködagar just nu .. för en dum studentlägenhet. Jag har 19 ködagar :(

Varför finns det i varje bok jag läser en student som har en affär med en professor?!? Det kommer att ge mig konstiga drömmar.

Kan inte skriva mer. Huvudvärk. Bajskorv (ett väldigt bra ord som jag har lärt mig av Mana :D)!

Jag i Nynäshamn:




Jag och min mamma



Fortfarande grått

Allt är fortfarande grått. Jag lever i en grå zon. Det är inte vitt eller svart, nej, det är grått och tomt. Men jag har börjat vänja mig. Det är kanske det som livet har att ge till mig. Det känns som jag inte har sett solen i veckor. När kommer våren egentligen?

Jag har fått A i min sista tenta. Det är självklart jättebra. Men ändå är jag lite besviken eftersom jag har gjort många gramatik-fel. Jag kommer aldrig att klara pluralformer av substantiver och prepositioner. Varför har svenskan egentligen en sådan konstig artikelform? Nästa tenta ska jag sätta mig ner med en ordbok och jag vill också kolla efter en sida där det förklaras svensk grammatik. Jag fattar nu att det kanske inte var så bra att jag lärde mig svenska så snabbt eftersom jag har aldrig lärt mig grammatiken. I am a failure.

Det är mycket plugg den här veckan igen. Jag fick lite ångest eftersom jag inte hittar några artiklar eller avhandlingar som jag kan använda för min uppsats. Men varför stressar jag mig egentligen? Det är mer än två månader tills vi måste lämna in uppsatsen. Annars så har jag börjat med "Blecktrumman" av Günther Grass. Jobbigt skriven bok, typiskt Grass, han använder sig alltid av för långa meningar där man måste leta efter verben. Men boken är rätt rolig, bara för tjock .. nästan 800 sidor. Och sedan finns det också fortfarande "Aprilhäxan" av Axelsson som också består av 500 sidor. Hur ska man klara allt det där? Grrr.

Det var skönt att ha min mamma på besök, särskild eftersom jag kunde prata tyska mycket. Men det känns också bra att hon har rest hem igen, man har ju ingen tid för sig själv när man har besök.

Jag har lite viktproblem just nu. Alltså inte problem på riktigt, jag bara går inte ner längre. Jag måste kanske försöka äta mindre eftersom jag orkar inte träna mer. Jag vill ju väga under 70 kg. Det är målet för mars.

Gosh, jag är så trött. Vi hörs. Toodles.



(jag försökte att ladda upp några bilder men blogg.se krånglar just nu. Jag ska försöka imorgon igen.)

RSS 2.0