När man är pank och har tråkig

Registreringen för nästa termin är inte förrän tisdag så jag kan inte lämna in min studieförsäkran hos CSN än och det betyder att det kommer att ta lite tid tills jag får pengar. Det där är inte roligt alls. Jag har fått låna pengar för att kunna beställa kurslitteraturen och kunna köpa ett busskort nästa vecka. Det är lite småirriterande.

Den här veckan har jag försökt aktivera mig själv igen. Alltså jag har ju inte gjort så mycket på sistone vilket inte endast berodde på pengarbrist utan också på motivationsbrist. Så på måndag träffade jag Adam och vi njöt av solen (plus att jag fick hans roman-manus som jag håller på att läsa). Tisdag var Per på besök. Men dagen efter började jag må lite krassligt och på torsdag mådde jag riktigt illa. Men mycket vila och té hjälpte och jag är helt på topp igen. Egentligen ville vi ut igår kväll men vi hade inte tillräckligt med pengar kvar för att kunna betala inträdet för Zombie Night live. Så vi drack den spriten vi hade hemma (det finns fortfarande en hel flaska vodka kvar yay) och jag bestämde mig för att snygga upp mig. Bara för sakens skull. Och så tog Anders kort på mig. Per var också på besök en kort stund. Vi blev fulla. Lyckad kväll. Men nu mår jag donkey ass. Inte bra det.

Lite bilder från igår - mer bilder finns på bilddagboken och Facebook

 

 

 

 

 


I want a rock'n' roll life!

Tänkte bara säga det. Jag skulle gärna vilja vara rockstjärna. Men vem vill inte det? Jag har ätit massor med godis och mår lite illa. Per var här och vi diskuterade universums expansion. Och Stephen Hawking. Jag tycker inte om idén om att universum expanderar i ingenting. Eftersom jag inte kan föreställa mig ett ingenting. Det är för högt för mig och inger mig endast rädslor. Det finns en anledning varför jag valde bort fysik som ämne efter årsklass 10.

Igår träffade jag Adam vid universitetet och vi satt på gräsmatten, i solen, och samtalade. Det var fint. Jag fick hans nästan färdigställda roman. Det blir spännande att fortsätta läsa den. Jag har ju redan läst 30 sidor på förmiddagen idag.

Jag är pank och har inte pengar till böcker för plugget. Ingen aning hur jag kommer att lösa det här. Böckerna är redan utlånade överallt. Jag kommer ju inte få CSN-pengar förrän någon gång i september, registreringen är ju den 31:e i augusti.

Jag ska ha födelsedagsfest den 18:e september. Så förberedd er att bli bjudna. Jag ska skapa en ett Facebook-evenemang imorgon. Just nu orkar jag inte. För mycket godis!!

Aye, och jag har en ny frisyr. Anders klippte den. Vi köpte en billig frisörssax och nu är mitt hår mycket kortare (det gick ju inte att göra någonting med det längre, det vara bara långt och tråkigt) och jag har lugg. Det var svårt att klippa lugg själv men det gick. Jag tycker att det blev fint.


 


Lars Ohly och bokbord

Vädret är jätteförvirrande! Igår svettades jag och kände mig nästan yr av värmen och idag fryser jag. Är det fortfarande sommar eller inte? Konstigheter! Jag har i alla fall haft två roliga dagar och jag var inte ens full! Det är kanske någonting man måste påpeka eftersom vi är ju i Sverige. Uh uh, stereotyper är roliga!

Igår var Lars Ohly i Fittja. Han var domare i någon fotbollsmatch som var för att samla pengar för barnen i Gaza. Anders och jag gick dit för att kolla lite. Vad varmt det var ute! Men vi hittade en bänk i skuggan och hade det trevligt. Efteråt gick vi till Mångkulturellt Centrum för att kolla öppningstiderna för biblioteket. De har böcker av Antonio Negro och Slavoj Zizek som jag gärna vill läsa. Vi hittade också ett litet kafé som vi inte hade vetat om. Där vill jag fika någon gång! Och vem träffade vi där? Lars Ohly! Jag blev lite ställd så jag sa ingenting med värde men det var i alla fall kul att träffa honom. Han verkar väldigt trevligt och log mycket. Jag tordes inte fråga efter att ta ett kort med honom, det kändes för pinsamt.

Idag var det bokbordet på Drottinggatan och jag gick självklart dit. Vad mycket folk det alltid är! Tyvärr började det regna efter ett tag så det blev lite dumt att titta på boktitlarna genom ett renskydd. Men jag hann köpa elva böcker (två av dem är presenter till en kär vän). Det blev romaner och novellsamlingar av Selma Lagerlöf, Karin Boye, Stig Dagerman, Fjodor Dostojevskij, Harry Martinson, Homeros och Dante Aligheri. Och diktsamlingar av Karin Boye och Edith Södergran. Det blev mycket svensk litteratur men det har att göra med att jag föredrar att läsa ett verk på originalspråket och inte någon dålig översättning. Jag såg många intressanta böcker men eftersom de var på svenska köpte jag inte dem.

Jag har fortfarande två veckor av ledigheten kvar. Registreringen är den 31:e augusti. Det känns som att jag måste göra så mycket som möjligt för att kunna säga att jag har haft en kul sommar. Men jag har som vanligt ingenting stort planerat. Great. Jag ska städa lägenheten imorgon och lyssna på högljud musik. Någon gång måste jag till Riksdagsbiblioteket och lämna tillbaka en bok. Och sedan är det fest hos Alex på lördag. Jag undrar om jag ska åka till Uppsala med bussen någon gång, jag har aldrig varit där och jag vill turista lite. Någon som vill följa med?

Lars Ohly spelar fotboll

Bokbord



Böcker jag har köpt <3




Dålig vattenmelon?

Hur vet man egentligen att en vattenmelon är dålig? Den jag har precis ätit var väldigt gummiaktig och konstig i konsistensen. Kanske den var bara av dålig kvalitet. Jag knackade ju på den när jag köpte den igår och den lät ihålig. Jag kommer väl senare känna av om den där melonen inte var bra länge. Jag slängde i alla fall resten. Djupa problem som rotar i mitt inre just nu. Jag har tråkig.

De sista dagarna har varit väldigt oproduktiva. Jag har inte riktigt gjort något sedan Anders födelsedag. Jag har gått up tre kilo så jag gömmer mig i säckliknande kläder och en mössa på huvudet. Inomhus. Igår var jag dock på Coop och inhandlade flera kilo frukt. Varför är frukt egentligen så dyr? Nu har jag inte råd att köpa busskort i slutet av månaden så tills jag får CSN-pengarna någon gång i början av September behöver jag väl planka. Det är inte så bra för någon som har korta ben och har svårt att nå ljus-grejen. Jag ska kanske försöka krypa under hela metall-grejen. Jag ser det redan framför mig haha.

Jag har slutat spela alla de dumma Facebook-spel, Farmville och Frontierville och vad de nu heter. De tog alltför mycket av min tid och var inte inspirerande. Nu har jag lite ennui inom mig men det kommer försvinna. Tills dess kan jag springa runt här i lägenheten och känna mig fet och ful.

Fulhet. Jag vill göra något med mitt hår. Det har kanske med tråkigheten att göra. Jag måste klippa topparna och lite till. Mitt hår har blivit för långt. När det är blött går det ju nästan halvvägs ner till rumpan. Och det är för långt för att kunna göra en tuppkam. å andra sidan har jag ju nästan aldrig en tuppkam eftersom det inte finns några tillfällen för det. Gothklubb någon? Att han tuppkam när man gå på privatfest känns lite over the top. Eller? Hur som helst, jag vill ha möjligheten för att ha tuppkam. Så håret måste klippas. Dessutom vill jag ha lugg, en så där spetsig lugg som Razor Candi har haft. Men tyvärr har jag inga pengar för frisören just nu så jag måste vänta tills September. Ful tills September. Fan. Och sedan gäller det att hitta en frisör som vill och kan fixa mitt hår. Kanske jag ska fixa det själv. Har dock ingen bra sax. Fulhet.

Jag har läst klart The Picture of Dorian Gray. Ni får inget inlägg om det eftersom alla har ändå läst boken och vet att den är fantastisk. Jag har sett många bra filmer på sistone. Igår var det "Sherlock Holmes" som jag tyckte var rolig, Robert Downey Jr. var ju het. Har aldrig tyckt om Jude Law dock, inte som man eller skådespelare. Eller manlig skådespelare.

På lördag är Lars Ohly i Fittja. Han ska dock endast vara domare i en fotbollsmatch. Jag undrar om jag ska dit ändå, helt fangirl, och fråga om han vill ta kort med mig. Trist att han inte ska hålla tal. På söndag är det bokmarknaden i Stockholm. Dit ska jag defintivt. Anders vill gå ut och festa imorgon men det finns inget vettigt att göra. Så det blir frukt och TV. Kanske bättre det, fet och ful som jag är.

Födelsedagsfest och annat roligt

Det ser ut som om det blir en lugn helg för min del. Men det spelar ingen roll, det regnar och jag kan alltid hålla mig sysselsatt hemma ändå. Jag ska läsa en bok och skriva ett brev. Och bara vara lat. Universitetet börjar om tre veckor igen så tills dess vill jag njuta av att inte ha några större plikter.

Den här veckan har varit rätt roligt än så länge. På måndag var Micke och Sophie hos oss och vi hade filmkväll. Först tittade vi på Todd Brownings "Freaks", en film från 1932 som handlar om utanförskapet av de så kallade freaks på cirkus. Filmen var bra gjort men genom att det var riktiga freaks, alltså handikappade människor, som spelade i filmen fick man en liten obekväm stämning. Sedan blev det "Gypsy 83" som handlar om två gothare som är på vägen till New York, det fanns mycket stereotyp homosexuella antydningar och självklart blev de också mobbade på många olika sätt men filmen var ändå sött och kläderna och atmosfären var väl producerade.

På tisdag var jag i Skärholmen för att storhandla. Nu är jag officiellt pank. Bra gjort det. Egentligen ville jag endast inköpa saker för Anders födelsedagsfest men självklart blev det en hel del grejer för mig själv också. Nu äger jag en hatt. Yeah. Nästa dagen städade jag hela lägenheten i flera timmar, man vill ju göra bra intryck på folk som besöker en. Dessutom hade det varit en tid sedan jag hade storstädat. Dessutom bakade vi som galningar, det skulle inte bli en tårta, nej, det blev en tårta, en kladdkaka, en äpple/plommon-paj, Chocolate Chip cookies och en morotskaka. Jag mådde illa på kvällen eftersom jag hade ätit för mycket deg. Att jag aldrig lär mig.

Jo, och på torsdag fyllde Anders år. Han jobbade på förmiddagen och när han kom hem öppnade han sina presenter. Sedan fixade vi klart mums mums-tårtan. Alla våra bakelser fick beröm och nästan allting blev uppäten. Egentligen skulle det ju inte bli någon fyllekalas men det blev det ändå haha. Det blev vin, rom och vodka och stämningen upphöjdes. Det blev många roliga konversationer och en lyckad fest. Tyvärr blev det då ingen The Cult-spelning på fredag, vi hade sovit för länge och var lite för bakfulla. Men eftersom festen var så där lyckad var det inte för jobbigt att missa spelningen.

Sophie, Jimmy och jag på måndag

Klart fixad för festen

Godsaker



Anders presenter



Jimmy var rock'n' roll



jag försökte också



Jag och födelsedagsbarnet



Adam och David vär där



Viktoria och Anders också (och typ 10 människor till men det skulle bli för många bilder)



Och en sista bild på mig



Regn och migrän

Mitt huvudvärk har nu nästan försvunnit och det är jag väldigt glad för. Jag kände mig som en zombie de sista dagarna och orkade inte göra mycket alls. Det enda jag gjorde hela veckan var att på fredag åka in till stan med Anders, Jimmy och Micke och leta efter Cheap Monday-jeans för killarna. Anders' jeans blev en av mina födelsedagspresenter till honom. Jag köpte ett kul par solglasögon till mig själv (lagom till regnet 0.o) och lite små presenter till en kompis som fyller år snart. Glass åt vi också, det är ju viktigt sådant.

På lördag kollade Anders och jag på "Inglorious Bastrds", en väldigt kul film tyckte jag. Jag älskar de flesta Quentin Tarantino-filmer eftersom de är realism-inspirerade men fortfarande fiktiva. Många av mina favorit skådespelare från Tyskland medverkar i filmen, Daniel Brühl, Moritz Bleibtreu, Till Schweiger och mer. Dessutom var filmen på något sätt speciellt för en amerikansk film om andra världskriget eftersom det inte bara talades engelska utan också franska och tyska. Bra film.

Idag ska förmodligen Sophie och Micke komma hit för att ha en filmkväll. Jag har dock ingen aning vilken film vi kommer att titta på, men några har jag ju hemma. Kanske "Freaks". På torsdag fyller Anders år och han har bestämt sig att ha en liten tillställning här .. det kommer inte många men jag måste ju baka något (det blir mer en "vuxen grej" med kakor och tårta istället för fjortis-fyllofest) så jag planerar redan lite och är lite rädd. Jag är ju inte bra på att baka. På fredag blir det kanske The Cult konserten på Gröna Lund. Om det inte regnar. Så det blir i alla fall lite mer att göra för mig än förra vecka. Yay me.

Så. Nu är det dags att städa lite. Eller jo, att dammsuga räcker kanske. Ska städa lite mer på onsdag. Och sedan gäller det att träna till Beverly Hills 90210.

Micke och jag på fredag

Jimmy

Anders och Micke

Jimmy och skulpturer på Kulturhuset

Läskig liten gubbe

Mina inköp (solglasögon, Hello Kitty strumpor (I am a girly girl :D) och vax (någon gång vill jag försöka detta))

 


RSS 2.0