Tyskland, tenta och tüdelü

Jag har haft några tråkiga dager. Min motivation är just nu på nollpunkten. Jag har till och med inte tränat idag eftersom jag bara inte orkade. Now that's lame. Men jag får ju ha en ledig dag i veckan så det är ett träningsmåste imorgon och på söndag. Så det är lugnt.

Igår så fick vi tenta-uppgifterna. Man kan välja mellan att skriva om Madame Bovary (Flaubert) eller Strindberg/Ibsen. Jag tycker inte om Strindberg (älskar Ibsen dock) så jag har bestämt mig att skriva om Madame Bovary. Andra delen är en lyrikanalys av Stagnelius-dikten "Resa, Amanda! jag skall". Den är sådär. Jag har gjort jättemånga anteckningar idag och jag behöver faktiskt bara skriva rent det hela på datorn. Jag vet inte om jag har gjort det rätt med Bovary-frågan men det är ju alltid en tolkningsfråga inom litteraturvetenskapen och så länge man har bra argument spelar det väl ingen stor roll om ens påstående är lite konstig. Vi behöver inte lämna in den förrän nästa vecka fredag så jag har tillräckligt tid att fundera. Kanske det behövs, hehe.

Igår fick jag e-post från Migrationsverket. Jag väntar fortfarande på ett svar på mitt ansökande för permant uppehålltillstånd. Mitt gammalt tillstånd gäller inte sedan Mars. Hur som helst, nästa vecka fredag ska jag dit med Anders och kanske jag får tillstådet då. Ska se. Är självklart lite nervös, fast att de kan inte neka mig eftersom jag är europeisk medborgare. Jag tycker inte om att ha att göra med myndigheter. Jag fick x-tra-x-katalogen igår. Visste inte ens att man får den om man bara beställt där en enda gång (Anders har också fått en). X-tra-x är en shop som säljer kläderna för gothare och synthare. Den är jättestor i Tyskland och de har massor med vackra kläder, verkligen, jag kunde handla där för minst 50.000 kronor! Om någon är intresserad: www-x-tra-x.de (det står allt på engelska också). Katalogen är så snygg .. jag ska posta en bild på den i slutet av mitt inlägg.

Idag så har jag jobbat med tentan. Jag har det alltid lite svårt att koncentrera mig. Jag lyssnar på musik eftersom det lugnar mig alltid lite. Men vad gör jag då? Varje gång det kommer en bra låt dansar jag istället för att plugga (favorit-låt just nu: Siouxsie and the Banshees - Spellbound). Och sedan tar jag en rast var 15:e minut för att röka eller kolla något på internet. Så allt tar dubbel så lång tid som det skulle. Smart, eller hur?

Jag lagade jättegod mat idag. Jag ville överraska Anders så jag gjorde det fint i köket med stearingljus och maten snygg draperat på tallriken. Han blev jätteglad. Uh, pratar om överraskning: Jag ska åka till Tyskland under jul!!!!!!!!!!!!!!! YAY!!!! Jag kollade lite på ryanair idag och jag hittade en jättebilig flyg den 23:e (typ 160 kronor för två personer!!) och vi ska flyga tillbaka den 27:e. Det blev lite mer än 1000 kronor med alla skatter och avgifter men det är lugnt. Jag är pank nu (på riktigt!!) men det är värd det. Min present för mina föräldrar blir att jag kommer på besök. Jag ska inte berätta det för min mamma, det ska bli en överraskning att vi dyker upp. Jag ska ringa min pappa imorgon så att han blir vår medbrottsling haha. Uh, jag ser så fram emot det. Att fest med vänner, att se min familj, att fira jul med familjen. Och jag kan inte vänta att se min mammas blick när vi plötsligt står framför henne kvällen innan jul :D Uh uh uh!!!!

Imorgon ville vi gå och handla julpresenter men nu har vi ju inga pengar mer. Men vi ska åka till Stockholm ändå och köper flygbuss-biljetterna. Jag behöver också bläck för min skrivare. Så jag kommer ut i alla fall imorgon, fast att det blir inget spännande. Men allt är bättre än att sitta hemma hela dagen och flumma.

Så, ska pyssla lite med brev nu. Toodles.

Maten idag (lax, Pellkartoffeln, sallad, en kokt ägg och självgjord tzatziki)



X-tra-x katalogen .. visst är covern kul?!?



Jag ska till Tyskland .. weeeeeeeeeee!!


Då stannade jag hemma ..

Ack. Jag är verkligen inte duktig idag. Jag sov till 10.30 och sedan dess har jag bara flummat. Jag vet inte om att flumma är ett ord men jag tycker om det. Det låter som flummi. Vet ni vad en flummi är? Det är en gummiboll som alltid hoppar tillbaka.
Hur som helst, så skulle jag vara vid universitetet om 90 minuter. Men det är snö ute .. och is. Och jag är från Tyskland och är inte van vid sådana omständigheter. Jag tycker det räcker som ursäkt för att stanna hemma. Eller hur? Det är första gången att jag missar en föreläsningen den här terminen. Så det är väl lugnt.
Black Label Society spelar på Berns ikväll och jag visste inte om det. Det är inte som jag är en stor fan men det hade varit roligt att se dem.
Nu måste jag verkligen plugga lite för att minska mina skuldkänslor. "Fröken Julie" here I come.
Toodles.

P.S. Jag har precis läst Hannas blogg och hon skrev att i sitt förhållande är det är en störfaktor att hon inte tycker om snö men hennes pojkvän gör det. Det är samma här. Anders tycker om snö och jag gnäller bara hela tiden. Jag tror att jag har förstört hans kärlek för vintern. Awesome.

Snö, snö, snö

Det sammanfattar min dag rätt bra. Jag var irriterad hela dagen på grund av vädret. Men jag tog mig till universitetet i alla fall. Seminariet var okej men inte särskild spännande, det var ju om Strindberg. Jag läsde Ibsens "Vildanden" idag och jag tyckte om den. Ibsen använder språket på ett vackert sätt och ironin är verkligen oslagbart.
Annars så har jag tränat ikväll. Min mamma ringde från Italien, hon är på besök hos min kusin. Jag är lite avundsjuk eftersom de ska till Milan på fredag. Det är en så vacker stad!!!
Imorgon blir det inte så spännande heller. Det blir föreläsning från 16 till 18 om Selma Lagerlöf. Jag har inte läst boken, den var för tjock och jag hade ingen tid. Jag tänkte kanske skippa föreläsningen, jag har inte missat en enda grej den här terminen så det är väl inget problem. Men jag känner mig .. jag kommer att känna mig skyldig och kommer åka dit i sista minuten i alla fall.
Förresten, jag ska inte till Sisters Of Mercy konserten i Stockholm nästa år. Det är för dyrt för ett band som jag inte tycker om och som jag har redan sett live. Och de suger live .. det var bara rök hela tiden, de spelade sitt program och då var det slut. Så det är inte värd det, kultband eller inte.
Jag är så trött, ska gå och lägga mig nu.
Toodles.

Ingen träning idag

Jag gick upp tidigt för att träna men Anders ringde mig för att säga att Kenneth, var fastighetsskötare, kommer förbi. Våra element fungerade inte riktigt, vi tyckte att det var kallt i lägenheten hela tiden. Så han var här i 20 minuter och har fixat det nu. Han höjde typ temperaturen av vattnet som kommer in i elementet.
Han gick 5 minuter sedan och då var det för sent för mig för att börja träna. Jag behöver ju det på grund av all mat som jag åt under helgen :( Jag ska väl göra det ikväll. Ush, jobbigt.  Att träna under kvällen är alltid jobbigt eftersom man är trött och vill bara mysa framför Tv:n. Men jag har ju inget val. Ska göra det klockan 20 när Simpsons är på.
Jo, vad händer idag då? Jag har gruppmöte klockan 13 och sedan seminar från 14 till 16. Allt ska handla om August Strindberg idag. Jag är lite orolig eftersom det snöar på riktigt här just nu. Men vet ju aldrig hur det går med pendeltågen, det är verkligen ingenting att lita på. Jag vill komma hem ikväll också. Jooooooooooobbigt. Haha, jag är en gnäll-mamsell. I alla fall sandar de ute, det är mycket bättre än förra året.
Okej, nu ska jag duscha, dricka kaffee, käka något och göra mig klart. Jag vill vara ute i god tid, jag är lika snabb som en snigel när det är is och snö ute. Tyskan i Sverige. Det är inte lätt.
Han en bra dag och vi hörs ikväll.
Toodles.

Lördagsmys

Helloooooooooooo!
Det var väldigt trevligt igår kväll. Vi hade gjort lite anti-pasti. Mina föräldrar hade ägt en sådan anti-pasti affär några år sedan och jag jobbade där nästan dagligen (jag hade inte så mycket motivation för universitetet då). De hade så god mat och jag fick ju alltid äta hur mycket jag ville. Så jag frågade min mama efter recepterna och så försökte jag det igår. Allting blev jättemumsig. Men vi har så mycket över eftersom jag har ibland inte så riktigt koll på mängden av saker och ting. Hehe.
Vi tittade på DVD. Först var det B.C. någonting. Det var typ grottmänniskor som kämpade för att överleva. Det var rätt intressant men det var inte en särskild konstnärlig film. Sedan blev det Sex and The City-filmen. Den var inte konstnärlig heller men rolig som. Ibland kanske lite för cheesy.

Förresten, är det bara jag eller är det jävla torrt överallt inomhus? Mina ögon, min hud, min näsa, allting kliar. Ush, vad jag är irriterad. Och det spelar ingen roll hur mycket jag använder hudkräm. Det finns verkligen bara dåliga saker med vintern. Apropos, imorgon kommer vi att få snöstorm. Det ser jag ju verkligen fram emot. Speciellt eftersom jag behöver åka till universitetet imorgon. 0.o

Nu ska jag städa. Det behövs verkligen. Resten av dagen ska jag väl spendera med Lyrikanalysen och Strindberg (ska börja läsa Fröken Julie). Spännande, eller?

Toodles!

Antipasti-parteeeeee





Plugg och Strindberg hat

Veckan har som alltid inte varit särskild spännande. Jag hade några föreläsningar och ett seminar. Jag fick min tentan från Delkurs 2 tillbaka, jag fick C. Det är ju bra att jag är godkänd men jag är lite besviken, det är det sämsta betyget jag har fått på universitet så länge. Jag hade förväntat mig det dock eftersom James Spens är känd för att vara lite hårdare. Jag fick väl mest problem på grund av mitt språk, han skrev aldrig något dåligt om mitt innehåll men korrigerade grammatiken överallt .. fast att det var bara små fel med prepositionerna. Men om jag jämför mig med resten av gruppen så är mitt betyg bland de bästa (bara två personer fick B och det fanns inget A) så jag är rätt nöjd ändå.
Jag är så frustrerad med vädret. Det är kallt och det snöar. Jag hatar vinter. Jag orkar bara inte gå ut. Igår ville jag på en konsert men jag mådde skitdålig på grund av några orsaker: vädret, för mycket plugg, min pappas hjärtoperation och ensamheten.
Men idag känns det lite bättre. Först så vägde jag på morgonen 74,9 kg (yay!!), sedan hade jag för en gångs skull utsovit och medan jag tränade kunde jag titta på Scrubs. Jag har läst i lyrikanalys-boken i några timmar (är på sidan 100 nu) eftersom någon sa att det kommer att bli lyrikanalysen i tentan. Men jag ska fråga Stephan på måndag om det verkligen är så. Jag undvek Strindberg så länge. Hela nästa seminariet kommer att handla om Röda Rummet. Skit. Jag har läst boken förra helgen och den gjorde mig så arg och jag slängde den några gånger på golvet. Förlåt Sverige men hur fan kan en så dålig människa och författare vara ert nationalhjälte?!? Det är ju nästan löjligt. Grrr. David sa det bästa igår: "Röda Rummet kan ta sig själv på arslet". Det utrrycker mina känslor precis.
Ikväll ska Anders och jag har en myskväll hemma med massor med goda saker och två dvd. Det blir väl trevligt. Han är en sådan sötnos. Medan jag satt och suckade över Lyrikanalys-boken lagade han mat. Awww.
Jag ska gå tillbaka till mitt plugg nu och dyka ner i Strindbergs hög av skit och försöka svara på instuderingsfrågor. Men jag återkommer hit, jag vill verkligen ta lite mer hand om min blogg. Det är ju lite som en dagbok och det skulle vara kul att läsa den om 25 år eller något.
Toodles.

Mitt brilliant C



Plugg



Snö utanför vårt köksfönster *hat*



Anders matlagningskonst


...

Mitt live är skit just nu. Jag tror att jag kommer inte överleva det här. Det var kanske lite överdriven. Jag har bara inget liv, inga vänner, inte kul. Ingenting. Bara plugg. Och hänger hemma. Dessutom är det snö och is ute. Jag hatar vinter. Det kan inte gå värre.
blergh.

Är det dags igen?

Mitt liv består bara av plugg, så tråkigt. Jag tyckte jättemycket om Dostojevskij, jag har till och med fått inspiration för mitt eget skrivande. Det finns så många idéer som flyter runt i mitt huvud just nu. Jag vill så gärna fortsätta skriva men jag har ingen tid. Och om tänker rationellt så jag erkänna att  plugg för universitetet är viktigare än en hopplös dröm om att bli författare. Må fan ta dig realtitet!

Tisdag och onsdag hade jag seminariet och föreläsningen och det var helt okej. Idag har jag läst klart Balzacs "Pappa Goriot" och Gogols "Kappan". Under helgen blir det dikter (usch, fick veta att det kommer att bli en stor lyrikanalys i nästa tenta .. jag tycker inte om att jobba med dikter .. jobbiiiiigt!!), "Röda Rummet" av Strindberg och jag ska börja med "Madame Bouvary" av Flaubert. Vet inte, ni som tycker det är kul att läsa och tror att jag bara gnäller: jag älskar att läsa men om man måste läsa så mycket under en så kort tid så kan man inte riktigt njuta av det, man har ingen tid för att fundera osv. Dessutom läser man ju också mycket som man kanske inte tycker är bra. Och då kan man inte slänga boken, noes, man måste läsa den klar. Men jag tycker fortfarande om Littvet .. tyvärr är det då inte bara solsken.

Jag har ätit Ben Jerry's glass idag .. en halv paket .. det är jättemånga kalorier!! Jag får min mens snart och jag hoppas att min viktångest imorgon accepterar den där ursäkten. :p

Ny vinterrock och hjärnsläpp

Fan vad trött jag var igår men jag överlevde. Föreläsningen var om sagor och vi pratade mycket om Rödluvan. Det var jätteroligt. Efteråt stack jag in till stan för att köpa en ny vinterrock. Jag var förvånad hur snabb det gick att hitta en. Jag är bara inte van till att hitta kläder som passar mig. Jag väger 76 kg och har storlek 44. Det är fortfarande för mycket men förra året vägde jag 110 kg och hade storlek 54. Det är ju en jättestor skillnad!

Idag bestod av plugg. Jag är klart med Almqvist. Jag tyckte om "Drottningens Juvelsmycke" fast att spänningen börjar rätt sent i boken så det blev lite långtråkigt i mellan. Jag har börjat med Dostojevskijs "Brott och Straff". Över 600 sidor. Jag har så mycket att läsa till nästa vecka!! Jag är på sidan 126 nu och tycker om boken. Jag förstår inte hur folk tycker att den är långsam och tråkig. Det är ju bra att man kan läsa hans tankar hela tiden. Men jo, ska se hur de sista 500 sidor blir :p Jag har två dager på mig. Jag hoppas att jag hinner. Jag har hjärnsläpp just nu .. huvudvärk och kliande ögon.

Men nu ska jag skriva brev. Det känns bra att ta det lugnt den här helgen. Jag behöver bra sömn och tid med Anders.

Ny vinterrock


Sömn

Jag är vaken sedan 4.55. Varför? Så jag har sovit 4 timmar vilket är hälften av sömn som jag behöver. Om en timme går mitt tåg till universitetet. Jag vet inte hur jag ska överleva idag .. det blir jobbigt. Men jag ska kolla för en vinterjacka efter föreläsningen, jag hoppas att jag hittar något.
Jag förstår inte varför jag alltid blir snuvig när jag har inte sovit tillräckligt. Det känns som att ha allergi, det kliar i halsen osv. Nej, det får inte räcka att man är skittrött, man måste också nysa hela tiden så att chansen att se halvokej ut finns bara inte. Fuck.
Jag vill inte.

Halloween-fest

Ush vad jag är bakis och trött. Festen igår var rolig. Vi var där halv nio och stannade tills 2 på morgonen. Det var omkring 70 personer där och nästan alla var utklädda. Jag såg de mest konstiga kostymer :p Jag lärde också känna mycket nytt folk men tyvärr kommer jag inte ihåg ett enda namn, det var bara så många. Jag pratade i 20 minuter med en kille som påstådde att han var jätterik och att han inte behöver jobba. Han var väldigt udd. Dessutom träffade några tyskarna och en kille från Österrike. Jag sa ju, när man inte är svensk så är det jättesvårt att träffa svenskarna. Varje gång jag kär känna nytt folk så är det icke-svenska människor. Det är ett konstigt fenomen.
Roliga meningar:
"I am arab, do you want to join my harem?"
"I'm a fucking panda and I am proud of it"
"Who stole my peanuts?"

Så jag hade kul. Idag hade jag min träningsfri dag fast att kanske skulle ha tränat, jag åt jättemånga kakor igår. Jag har pluggat i flera timmar men det gick långsamt så jag hann inte med allt jag ville. Efter jag har pratat med Martina vet jag att jag inte behöver åka inte till stan imorgon (jag vill köpa en vinterrock och hon har 25%-rabattkort för H&M) eftersom hon är upptagen hela dagen. Då kan jag alltså plugga.








RSS 2.0