This is Halloween!!

Det är Halloween idag! Uh uh, det är gotharnas jul! Jag har också fake blood på händerna, så ska det vara! Jag fixade en outfit för imorgon och använde lite fake blood och det står ju att det går bort med vatten. Nu vet jag att de ljuger! Jag ser ut som en slaktare på händerna!

Min vecka bestämdes av hemtentan som jag lämnade in igår. Jag har ingen aning hur det kommer att gå, jag är ju lite rädd för proffessorn eftersom han har ett rykte av att vara hård och elak. I alla fall har jag klarat den där informationskursen på internet, jag fick en epost om det i förrigår.

Igår lämnade jag som sagt tentan och sedan åkde jag in till stan med David. Vi hade roligt med att kolla på kläder ( jag passar in i storlek 42 nu! Men har inte köpt en vinterrock än, ska göra det på måndag) och köpa choklad för min mammas födelsedag. Dessutom har jag köpt spindelnät för imorgon. Jag ska ju till en Halloween-fest imorgon och jag är så glad eftersom jag kan klä mig ut extremt :D

Annars så jag har lånad 17 (!!!) böcker på biblioteket. Nästa delkursen börjar nästa tisdag. Jag försökte plugga lite idag men det gäller dikter av Geijer, Tegnér och Stagnelius. Jag hatar dikter :( Men jag har ju tid tills tisdag.

Jag hoppas att ni alla har en Happy Halloween och för er som följer den gamla tron : Happy Samhain :)


Böcker


Min Halloween-outfit

Rock'n' Roll

Jag har faktiskt gjort något under helgen! Men first things first.
På onsdag hade jag en rätt tråkigt föreläsningen om genusperspektivet i Jean-Jacques Rousseaus auto-biografin. Efteråt gick Ville och jag till biblioteket för att han ville kolla genom mina anteckningar från måndag. Det tog kanske 10 minuter och sedan satt vi där i flera timmar till och bara pratade. Det var väldigt trevligt!
På torsdag fick vi hemtentan och den är väldigt jobbig. Vi behöver faktiskt göra en drama-analys av ett drama som vi inte ens har läst. Så på fredag pluggade jag hela dagen och jag gjorde samma sak lördag förmiddag.
På kvällen gick vi till Dominik för att fira Martinas födelsedag. Dominik lagade god mat och det fanns också massor med vin. Jag tror att vi var hemma omkring tre.
Hela dagen idag var jag bara fruktansvärd bakis. Men skrev första uppgiften för tentan på datorn och gick också och köpte lite Halloween-prylar. Jag tycker om att de har allt möjligt med skelleter, spindelnät och fladdermus. Jag hittade till och med jättefina strumpbyxor för bara 30 kronor. Jag har inte orkat träna idag *bad Nina* fast att jag åt så dåligt idag. Så imorgon ska jag inte väga mig.
Planer för imorgon har jag inte. Jag ska skriva vidare på tentan (vill hinna med så mycket som möjligt imorgon) och sedan bara lata. Nästa lördag ska vi på Halloween-fest hos Martina. Först ville jag till någon arrangerat grej men det är ju allt så dyrt och saker som den där Nocturnal Models-Halloween-festen verkar inte som min grej (halv-nakna snygga pseudo-gothare ...). Vad gör ni alla för Halloween då?

Lite bilder nu:

Jag (igår)



Anders, Eduardo, Sanna, Dominik och Martina



muhahahaha



Jag (idag)



Halloween-prylar


Jag tycker inte om Bellman

Är jag en dålig människa nu? Jag behövde läsa mycket av Bellman idag och han är kanske rolig när man är full eller när man bara läsa honom för skojens skull. Men att fatta vad som är kärnan i hans diktning? Det går ju inte. Dessutom märker man att dikterna är skrivna av en man. Men vet ni vem som är skitbra? Nordenflycht! Kolla upp henne, hon var ju så smart och så mörkt i sinnet. Jag älskar dikten "Min levndaz lust"!
Så det är väl lätt att gissa vad jag har gjort idag .. yes, jag har pluggat. Jag blev klart med allt jag ville göra så det känns bra. Men vet ni vad jag inte har? Ett socialt liv, det känns som jag är bara instängd :( Vill någon festa under helgen? Give me a call!
Plugg


Fick brev och present från Mana idag .. tack baby .. :) Snygg armband:


Mitt liv är tråkigt just nu. Blergh.

Life is a sexually transmitted disease

.. jättebra låt och så skön sarkastisk. 0.o
Jag känner mig inte så vidare idag. Vi fick veta lite om tentan som vi får uppgifterna för på torsdag. Den verkar jättejobbig och det tar lite det roliga ur av plugget. Självklart förstår jag att plugget normaltvis är inte så roligt men det här är bara skit! Men jag kommer självklart klara det. Luuuuuuuugnt. Jag bara orkar inte just nu. Jag är en sådan mes, nästan som Goethes emo-Werther haha. (på allvar, Werther är emo!).
Jo, så jag hade kurs idag och det var rätt tråkigt. Jag sov tre timmar på eftermiddagen och jag är jättepigg just nu. Jag kommer väl inte somna förrän 3 i natt. Jag har en sådan fucked up sovrytm. Nu på kvällen läsde jag lite i en teori-bok om drama-analys och jag har också redan klarat 30 sidor av Rousseaus Bekännelser. Jag måste läsa den på engelska eftersom jag hittade inte den på biblioteket så jag läser den som e-bok. Det är så mycket som finns gratis på internet när det gäller stora litterära verk, det hade jag inte förväntat mig.
Jag chattade med min vän Ronny från Tyskland igår och han och Peggy är inte ihop längre eftersom hon har bedragit honom och sa att hon har inga känslor kvar för Ronny. Jag vet inte varför men jättemånga förhållande splittrar just nu, det är redan det tredje i min vänskrets inom några veckor. Men Ronny och Peggy var en sådant snyggt par, det passade bara optiskt bara så bra ihop! :(
Eller hur?

Eftersom jag är så pigg ska jag skriva ett brev nu. Spännande, eller hur? :P

Hemma är det bäst

Igår blev en okej dag ändå. Jag pluggade lite, skrev att jättelångt brev till Leigh och Anders och jag tittade på DVD.

"Doomsday" var väldigt bra, de spelade till och med låten "Spellbound" av Siouxsie and the Banshees, det fanns många punkare med i filmen plus att de visade mycket av de skottiska Highlands. Och sedan fanns det mycket med blod.


"Corpse Bride" var sött. Jag tyckte om scenen där skelleterna dansade och sjöng. Bra film.

Idag skulle jag ha åkt till universitet för gruppövingen men jag orkar inte. Gruppövningar är ju rätt trevliga men jag vill stanna hemma idag och ha det mysigt. Kurserna är viktigare än att diskutera en snabbis med kurskameraterna ändå. Och till kursen imorgon ska jag gå. Så snart ska jag städa (det behövs verkligen!!!) och sedan ska jag läsa lite i en teoretisk bok som professoren rekommenderade (jag är rädd för tentan så jag hellre läsa allt han pratar om). Ibland så är det så mysigt att bara stanna hemma i mjukiskläder och inte ens behöver tänka på smink eller kläder (eller behån för den delen :P).
Hemma-jag :D


(Förresten .. förra vecka har jag färgat mina sidor blond och sedan lila men färgan har nästan försvunnit och jag är för lat för att färga om det 0.o)
Nu blir det högljud musik och städning.

Stupid day

Idag är en av de dagar när man vaknar och bara allt är skit. Jag vägde typ ett kilo mer än igår (jag tror det beror på att jag får min mens om några dagar och jag får alltid sådana vatten-grejer i min kropp) och sedan hade jag och min älsking ett helt onödvändigt bråk. Jag var bara inte riktigt vaken än och då babblar jag ibland inte så smarta saker.
Men nu är det okej igen. Jag ska träna och sedan plugga. Nu kan dagen börjar på riktigt. Man måste ju förbli positivt. hehe.

Vad har hänt?

Varför glömde jag att skriva blogg? Mmm, jag förträngde det kanske bara. haha.
Okej, jag ska berätta lite om hur jag hade den här veckan då och från imorgon skriver jag blogg varje dag igen, jag lovar!!
Jag är förkyld och det är så irriterande. Jag röker ju ändå och det känns inte som det hjälper till att hostan försvinner. Oh well.

Det var också mest anledningen varför jag stannade hemma förra helgen. Men det berodde också på att Stockholm är död .. i alla fall för någon som jag. Dessutom var alla i Portugal på Drop Dead Festivalen så det kändes lite dumt att gå ut eftersom ingen var ju där.

På måndag var jag på en föreläsning om "Fabeln" vilken var roligt och intressant. Vem har inte hört av fabeln om myrran och grillen? Den finns verkligen i alla möjliga språk. Innan föreläsningen gjorde vi gruppövningen men det blev bara David, Sara och jag. Det hjälpte ändå. Jag tycker att det är mycket roligare att diskutera kurslitteraturen med sina studiekamrater än att sitta i en kurs med en omotiverad professor.

Tisdag var det kurs från 10 till 12 som gällde. Ush, vad jobbigt det är om man måste vara där så tidigt. Jag behöver ju gå upp förre 7 för att vara där i tid. Men överraskningsvis var kursen den här gången väldigt bra. Vi studenter orkade diskutera och professoren verkade inte så envis när det gällde interpretationer. Vi diskuterade "Gulliver's Resor" och "Candide" av Voltaire. Jepp, jag har läst Voltaire på svenska *stolt*. Efteråt gick jag och åt lunch med David på Subway vid Globen. Det var trevligt.David är en så sött kille, han är bara genomsnäll.

Nästan dag var det föreläsningen om Goethe's Faust som gällde. Men ingen hade fattat att vi skulle ha läst boken och dessutom verkade föreläsningen som det var gjord för dokterander .. den var bara för hög. Men nu har jag förstått att vi måste läsa allting på litteraturlistan .. så jag har missat rätt mycket redan :S Men jag vet inte om jag orkar läsa llt ..jag menar, det viktigaste är ju att jag läser det som professoren av kursen säger vi borde läsa. Mmmm, ska se. Eftersom föreläsningen var ointressant och den sämsta föreläsning någonsin gick mer än hälften av studenterna i pausen, jag med :D Jag åkde in till stan med David och Ville och vi kollade lite på utställningar på Kulturhuset. Jag träffade Micke vilket var trevligt eftersom jag hade inte sett honom under några månader känns det som.

Jo, det var min vecka och det kommer inte att bli mycket mer spännande eftersom jag är fortfarande sjuk så jag kommer förmodligen stanna hemma och sova mig frisk. Idag och igår har jag pluggat hela dagerna ... jag har läst Werthers lidande och Faust (jepp, fick lite panik så bestämde mig att läsa den i alla fall igen, känner den ju redan från skolen men det var 10 år sedan :S) av Goethe och lite av Schiller. Dessutom har gjort en online-kurs som är obligatorisk .. typ hur letar man efter artiklar på bibliotekssidan .. bullshit. Vet inte ens om jag har klarat den.

Jag måste ta mer bilder av mitt liv. Annars ser bloggen ju helt tomt ut. Jag har också inte tagit nya bilder av mig i nästan en månad. Mmm, ska se, ska ju till Halloween-fest snart :D (men ska inte klä mig speciellt, ser ju tillräckligt spooky ut haha).

Oh, och vi fick vår första tenta tillbaka och guess what!?! JAG FICK A!!!! YAY! Jag är så asbra! :D Jag vet att bilden är suddig :S




Okej, nu ska jag vara lite kreativt och sedan ha en bra kväll med min älskling.
Toodles.

R.I.P. Gidget Gein



Gidget Gein, förre detta bassist i Marilyn Manson, dog den 9:e i Oktober 2008. Han blev utkastad av bandet på grund av sitt heroin-beroendet men gjorde sig ett namn inom konstscenen under de sista 10 år och var fortfarande vän med Marilyn Manson. De få meddelande jag har skrivit med honom på MySpace var alltid trevliga. Han var en talangfull konstnär som hade många bollar i luften och jag verkligen tycker om hans verk (vi har till och med tre originaler av honom på väggen). Men tyvärr har han förlorat kampen mot sitt beroende 8 dager sedan. Han dog av en overdose i Burbanks, CA, USA. R.I.P. Gidget Gein.
:(

Idioti

Jag är en idiot. Verkligen. Jag har det jobbigt just nu. Alltså känslömässigt. Fuck.
Dessutom är jag bakis idag.
Fuck igen.
(vad som är bra är att jag har börjat skriva igen. Varje gång jag mår skitdåligt kommer kreativiteten. Konstig)
Tvn och telefonen fungerar inte. Jävla Ösmo. Vill bara härifrån.
Det här blir en jobbig dag.

RSS 2.0