Sterne sehen

Det är så vackert med stjärnorna ute. Jag stod på balkongen och rökde en cigg och bara tittade. Jag skulle kanske börja lära mig lite om det, typ stjärntecken och storag vagn och sånt. Det finns så många vetenskapliga områden jag vet ingenting om.
Det var så fan varmt idag! Jag tycker inte om sommer, det är för ljus och het. Mmmm, jag tycker inte om vinter heller. Jag tycker inte om väder överhuvudtaget, haha. Jag saknar de regniga somrar i Tyskland, det var så mysigt med regn och typ 20°C. Men snart ska jag åka till Tyskland, bara 26 dager .. yaaaaaaaaay! Saknar min bästis så här kommer en gammal bild av oss (jag tror den är från 2001 hehe):
image22

Annars då hämtade jag min uppsats idag och jag ska opponera på en uppsats om något kultbyggnade i Grekland. Det är inte så riktigt mitt ämne och tycker också att uppsatsen är väldigt jobbigt skriven .. typ bara information i 9 sidor och sedan en sida diskussion. Det var ju inte så mycket självtänkande 0.o Hanna ska opponera på min uppsats och hon är en smart cookie så jag vet i alla fall att hon kommer att komma med några punkter så det blir okej.
Jag träffade Hanna och Mina och vi hängde lite på gräset på campuset, det var mysigt. Och nu vet vi alla vad sex är .. weeee :D Hoppas vi kommer verkligen att ses i sommern så vi kan hänga i parken och dricker öl *kram*

@Fredrik:
Okej, då har jag kanske missförstått dig då. Vad bra att vi är överens om att man får kritisera en dj och hans låtval.
Jag tycker väldigt mycket om old skool goth som Specimen, Bauhaus, The Cure, ASF, Sex Gang Children, Southern Death Cult mm.. Tyvärr tycker jag inte om Sisters of Mercy alls. Och det stämmer inte att jag har ingen aning .. jag är i scenen för över 12 år, jag har varit dj i två klubber i Tyskland när jag var 20 tills jag var 22. Så jag vet min musik, jag hävdar ingenting jag inte vet något om. Om jag inte vet något så erkänner jag det, så mycket självkritisk förmågan har jag. Jag hörde att du spelade The Cure och Bauhaus .. om du hade läst mitt inlägg hade du kunnat se att jag sa att det var några enstaka låtar som jag kände till. Att jag inte känner till varje låt av varje artist är klart .. jag samlar inte på varje old skool artist. Men man spelar väl de största låter av varje artist, eller hur? Så man får folk att dansa? Är det inte jobbet av en dj? Men det är kanske annorlunda i Sverige i skillnad till Tyskland :P (du spelade kortet att jag är tysk .. I play by your rules :P).

På allvar nu .. vi kan inte ha alla samma smak så du kan inte alltid gör alla glada. Så om jag tyckte om musiken du spelade så är det väl min smak som inte passar din smak. Och det är okej med mig.

Ja, haha .. Sverige är den enda gothscenen i Europa som har stannat i 80-talet och de som också tycker om neo goth kan aldrig bli del av eliten, eller hur? :P Jag tycker inte om allt den tyska gothscenen står för, det är för mycket cyberskit och medieval-musik. Jag är väl en så kallad "Batcaver" där, vilket är motsvarande med den svenska gotharen :)

Jag vill inte bråka :/ Vi har bara inte samma smak. Men du attackerade mig och hävdade någonting som inte stämmer så jag kände behovet för att försvara mig.

Funny little gothic bunny

Yeah, that's me!
Jag mår bra idag, det beror väl på vädret. Normaltvis tycker jag inte om sol och sommer men idag känns det bra. Jag till och med nästan ville gå ut till vår sjö här i Ösmo. Men sedan somnade jag haha.
Jag lämnade in min uppsats idag och det gick bra. Hon sa att jag gjorde allt rätt med sidnummer, första bladet osv. . jag såg en konstig dödmetaller idag som var sminkad som en .. jag vet inte .. tvättbjörn? 0.o Haha.
Jag har börjat läsa igen, nu har jag ju tid igen. Jag läser en bok som två familjer som levde i Irland under slutet av 1800-talet, väldigt intressant faktiskt. Känns bra att ha tid för att läsa igen.
Oh, tack för kommentaren Fredrik :) Vi har alla inte samma smak och ja, jag lyssnar på goth och har gjort det i 12 år. Jag till och med tycker om darkwave och gothrock och ibland till och med om band som Zeraphine, oh noes, passar jag inte in i din föreställning om goth-elit? :p Det har alltid funnit evolution i alla möjliga områden speciellt när det gäller konst och musik. Jag tycker om gammal goth-musik samtidigt som jag tycker om "nu-goth" och vet du vad? Ibland tröttnar jag på elit-skiten, du kan väl spelar vilken musik du vill men jag har väl möjligheten att inte tycker om musiken du tycker om, eller hur? :) Jag trodde att du inte kallar dig goth och inte tycker om gothare (vilket du har sagt så många gånger) så varför spelar du skivor i en gothklubb då? För musiken? Väl, det verkar väl så att inte så många har samma smak som du annars hade någon dansat, eller hur? Varför dansar folk på Grottan? Eller när de har gothfloor på Technoir men inte när du spelar skivor? Bara en tanke .. . Jag vill inte bråka med dig, jag tycker att har jag väl möjligheten att kritisera musiken som spelas i en offentlig klubb .. jag har inte kritiserat dig .. jag har kritiserat musiken du spelade vilken jag tyckte var konstig underground-elit-icke-goth-musik (fast att några enstaka låtar var ju okej). Det var ingen attack på dig som person!
Mmm, yeah ..
Nu ska jag träna .. har ju ätit glass idag.
Toodles.

It smells like rotten eggs!

Eller inte :p
Jag har inte skirivt blogg under några dager så jag tyckte att jag skulle berätta lite om vad har hänt under den senaste tiden. Plugget går okej, jag har skrivit ut min uppsats idag och ska lämna in den imorgon på morgonen, usch, tänkte gå upp typ 7 så jag hinner definitivt till klockan 12 till universitetet. Jag brukar ju somna om igen och sånt :p
Under helgen hade jag mycket skoj. På fredag var vi på Svartklubb i Bondenbar i Stockholm. Det var så där .. Fredrik är en dålig dj, ingen dansade och jag kände till typ två låter. Men vi träffade lite folk och det var i alla fall skönt att omgås lite med folk. Det här är jag på vägen till klubben:


Lördag gick vi till Re:publik festivalen på universitetsområdet i Stockholm. Jag träffade massa med folk och jag var så full!!! Först satt vi utanför och söp och bara hängde. Typ klockan 22 gick vi in och lyssnade på Grendel och Covenant. Men jag kommer inte ihåg så mycket. Den bästa spelningen var Das Ich .. jag träffade till och med sångaren och vi pratade mycket på tyska. Men jag har ingen aning vad vi pratade om .. det blev suddig i mitt huvud haha. Men jag hade verkligen skoj och jag var hemma typ halv fem och *stolt* jag spydde inte :D
Jag


Vi sitter och super


Jag och Martina



Ludde och jag



Jag och Bruno Kramm av Das Ich



Så, nu ska jag äta sallad och sedan titta på Desperate Housewives.

Meh ..

Varför behöver man alltid ett ämne för sina inlägg, jag är ju så icke-kreativ, grr. Jag har också bestämt mig att jobba på min layout nu .. om jag bara visste en bra sida eller något som kan hjälpa mig, jag har ju ingen aning av koder och sådant.
Idag har jag börjat skriva uppsatsen, blev tre sidor sedan slutade jag. Om man använder radavstånd 1,5 så är 10 sidor ju ingenting! Jag tror att det blir typ 15 sidor för mig, skit. Men vi ska se hur det blir när jag är klart man kan ju alltid ta bort något.
På fredag ska vi på Svartklubb och på lördag på Re:publik -festivalen eftersom den är gratis och Das Ich spelar. Och sedan är det också marknaden här i Ösmo, det blir en rolig helg! weeee! Jag är också rätt säkert att jag kommer att bli klart med uppsatsen till fredag eftermiddag.
Allt känns lugnt nu .. det kan också bero på Cidern som jag har precis druckit haha.

Sjuk

Jag tror att jag är sjuk. Jag känner mig helt svag och konstig. Grr, jag är säkert att det beror på vädret, det är ju så kallt och äckligt! Skit!
Men ändå har jag pluggat typ två timmar idag. Jag är nu klart med att läsa min huvudbok för uppsatsen och har jobbat och skrivit ut det viktigaste av två andra böcker. Oh, och jag har försökt förstå Butler's "Gender Trouble"-bok haha. Nu ska jag försöka träna, jag hoppas att min kropp orkar. Men det är ju Simpsons på TV, precis det rätta för att träna.
Senare ska jag kanske plugga lite till men definitivt inte mer än en timme. Jag har fortfarande tre böcker att jobba med och sedan måste jag senast på måndag kväll börjar skriva mina idéer ner som synpunkter, jag har ju redan min uppställning.
Jag vill gärna gå ut imorgon men som alltid händer ingenting i Stockholm, whoa! Bara en månad och jag är i Tyskland! <3
Någon har ringt mig för ett modell-uppdrag men jag verkar lite suspekt eftersom jag inte gett mitt nummer till någon fotograf under en lång tid, sista gången var när jag bodde fortfarande i Tyskland. Jag ska fundera på det under helgen. Jag har ju inget bättre att göra ...

Band of the week

Bauhaus

Bauhaus är en brittisk musikgrupp bildad 1978 i Northampton, England. De hette från början Bauhaus 1919 för att anspela på den tyska konströrelsen. Bandet spelade en sorts mörk postpunk, och anses vara det första riktiga goth-bandet. Deras debutsingel "Bela Lugosi's Dead" (1979) blev förebilden för hur goth skulle låta. Bandet blev riktigt stora med sitt debutalbum In The Flat Field som också tog sig till nr 1 på independent- och nr 72 på pop-listorna.

Bauhaus splittrades 1983. Men 1998 återförenades bandet för att spela några konserter i Los Angeles och sedan åka på en liten turné. Dubbel-live-CD:n Gotham samt en live-DVD spelades in för att dokumentera återföreningen.

Medlemmar är Peter Murphy, Kevin Haskins, David Jay och Daniel Ash.

image15


Mina favorit Bauhaus-låter är "Bela Lugosis Dead", "She's in Parties" och "Kick in the eye". <3

Kollar låterna på deras myspace-sida


Song of The Day

Den här låten var faktiskt min favorit-låt under slutet av 1990-talet. De spelade den i alla goth-klubbar och jag  förbinder den fortfarande med de känslorna under den tiden vilka var splittrade. Jag mådde bra och dålig samtidigt, jag hade många vänner men ändå kände jag mig ensam eftersom jag var oftast singel.

Deine Lakaien - Return

Waves in low tide
Sounds of the night
And my memories echo:
"Back again!"
Stranger that I am
In my own land
Where noone will
Remember my name

When you hear me calling
Will you be there?
When you see me falling
Will you be there?

Time was the force
Brought me back on course
In the darkness
Distant fires on a strand
Time is my disguise
Against hostile seeking eyes
And the waves wipe out
My footprints in the sand

When you hear me calling ...

Now my time has come
Return into the sun
Cause Ive always been
Searching for you
If I win, if I loose
No charge, no excuse
All my wandering made sure:
"My aims are true!"

When you hear me calling ..

Här kan du lyssna/titta på den You Tube

Jag behövde socker

Känner ni det när man är helt nere och känner sig deppat fast att inget är fel? Jag hade det idag men plötsligt blev jag jättesugen på något sött så jag skickade Anders till ICA. Och nu, efter en små punshrulle och lite äpplepaj med glass mår jag fantastastikt bra. Haha. Det var första gången i tio dager att jag hade något sött. Självklart känner jag mig lite skyldig nu men jag ska träna bort det imorgon. Jag vägde ju idag bara 87,4 kg så jag gick ner lite.
Jag ville plugga mycket idag eftersom jag har mycket att läsa för min uppsats men jag orkade inte. Jag läsde typ 90 minuter och gav upp sedan. Men 90 minuter är bättre än ingenting och kanske jag orkar läsa lite mer efter Greys Anatomy. Den hela uppsatsgrejen verkar jobbigare än jag trodde, när jag är bara hemma sover jag ju halva dagen och sedan är jag för lat för att göra något, grrr. Men jag har lärt mig nu att kvinnor i gothscenen har inte lika många möjligheter att använda sin kön för att rebellera än vad gothmän har. Awesome. Jag undrar om den boken jag läser är inte lite bullshit lol.
Jag lyssnade hela dagen på Echo and the Bunnymen igen <3 Jag funderar på att åka till M'Era Luna festivalen i Tyskland i Augusti eftersom Cinema Strange, Frank the Baptist och DAF spelar där. Nu behöver jag bara pengar .. som alltid haha.

Bra dag

Jag hade en bra dag! Först såg jag att de hade redan korrigerat våra tentor av vetenskapsteori-kursen och fick en A !!!!!!!!!!!! Igen! HA! Nu har fått B, A och A! Weeeeeeeeeeeee! Och jag pluggade faktiskt inte så mycket för tentan 0.o weeee!
Sedan gick samtalet om min uppsats rätt bra, han sa att han tycker om min idé och han hade några synpunkter som jag tyckte var hjälpsamma. Nu börjar jag imorgon på riktigt att jobba med uppsatsen då. Jag har bara inte fått alla intervjuar tillbaka, grrr.
Sedan träffade jag Pär och vi åkde till mig och pratade typ hela dagen lol. Vi lagade mat, tittade på youtube- videos och han visade upp sina muskler :p Så här är vi:
image14

Snart ska jag titta på Desperate Housewives och dricker Cider .. yay :D
Mmm, jag har inte tränat idag men jag tycker att jag förtjänar det eftersom jag är så duktig haha.
Två veckor utan att behöva åka till universitetet .. yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay :D
Haha, jag är jätteglad idag :)

Dracula

Vi tittade på den original Dracula-filmen igår. Jag hade köpt den några veckor sedan men hade glömt bort det. Filmen är från 1931 och är med Bela Lugosi. Den var helt fantastisk! jag tycker verkligen om gamla filmer speciellt när de är skräckfilmer. De hade ju inga special-effects eller dator-animerade blodorgier och sånt, de var till och med bara svart och vit. Jag är helt imponerad hur de faktiskt skapade en sådan atmosfär så att man blir faktiskt rädd! Helt fantastisk! Och Bela Lugosi passar perfekt som Dracula, på allvar, alla remakes är ingenting emot hans framträdande. Verkligen synd att han blev aldrig en välkänd skådespelare.

Idag är det moders dag i Tyskland och jag hade skickat blommor med en sådan leverans-service. Det var svindyrt men värt det eftersom min mamma är den bästa mamma som finns :D Hon fick dem klockan 11 och ur av en slump ringde jag typ kvart över elva och hon bara grät! Awww!! Hon blev så glad! De var vita pingstrosor och lila gerbera och sånt .. min mammas favoritfärger är vit och lila. Jag är så glad att hon blev glad, hehe. Det var första gången att hon fick blommor leverade och var så glad haha. weeeee!

Jag började plugga en halvtimme sedan men jag gav upp. lol. Jag har nu skickat ut alla intervjuar och fick redan två tillbaka. Dessutom har jag igår gjort en uppställning så jag vet nu hur jag vill bygga upp min uppsats. Jag har också kollat alla fem böcker och har granskat vilka kapitlar är viktiga. Imorgon ska jag då läsa på vägen till universitetet och tillbaka. Och sedan har vi ju också mer än två veckor kvar så idag blir det lugnt. Jag har skrivit ute några viktiga saker men det är ju så vackert väder och det är Anders'  sista semesterdag så vi ska ha det mysigt nu. Kanske tittar på Dracula igen :P

Hur som helst

Jag har inte skrivit något blogg-inlägg under någon tid igen. Det känns som ingenting händer i mitt liv.
Jag har varit på universitetet två gånger och har nu börjat lite att jobba med min uppsats. Det finns väl inte mycket stress med den än eftersom vi har typ 20 dager kvar till vi måste lämna i den. Och sedan känns det som de har inte så höga krav på den alls, det handlar mest om att man klarar av stilen och uppställningen. Jag har fem böcker och en online bok som jag ska använda mig av och jag är säkert att det räcker. Förresten, jag ska skriva om könsidentiteter i gothscenen. Jag vill jämföra de könsidentiteter i gothscenen med de stereotyper som det finns om maskulinitet och femininitet. Joa, och självklart kommer Judith Butler i på något sätt. Jag har två böcker om gothscenen och en koncentrerar sig till och med på könsidentiteter, yaaaay! Men nu ska jag komma på typ 15 intervjufrågor för mina goth-vänner .. det blir skoj.

Annars är jag jättetrött, solen gör mig alltid trött. Det är väldigt irriterande. Det känns som sommaren är redan här fast att vi hade ju nästan ingen rikitig vår. Jag tycker inte om sommaren, mest därför jag känner mig ensam under hela ledigheten. Jag har inte många vänner alls här i Sverige, mer kanske några stycken kompisar men de ringer aldrig och jag är för blygg för att ringa de. Så det blir mest att sitta hemma för mig medan min pojkvän jobba, jag längtar inte särskilt mycket efter det.

Nu ska jag börja med intervjufrågorna och sedan ska jag träna och sedan skriva brev. Yay, vilken spännande fredagkväll!

Det var värt det

Usch, jag är bakis och trött. Jag blir verkligen gammal. Efter en fest är hela nästa dagen förstört :P
Jag har varit hos Jouni igår. Han firade sin födelsedag och det var skoj! Det var nästan varmt hela kvällen och natten så vi satt mest ute. Det var jättetrevligt att träffa lite folk.
Lite bilder:








Nu ska jag gå och träna.
toodles!

When life fucks you in the ass

.. you shold just sit still and get it over with.
Jag hade ångest igår eftersom min pojkvän betedde sig konstig. Det var inte hans fel, förflutnen återvänder ibland och försöker förstöra allt vi har kämpat för. Men nu är han trött och kommer förmodligen sover senare och det känns bra. Jag tycker inte om när han är spacad, det påminner mig av dåliga tider :/

Annars var igår rätt okej, jag hade tentan och jag tror att det gick bra, i alla fall bli jag godkänd. Sedan köpte vi mycket vin och cider och sånt och åkde hem. Och sedan började pojkvännen beter sig konstig .. men .. jag måste vara stark nu, jag vet att det går över. Jag bara ignorerar vad han gör och ikväll är det bra igen. Jag älskar honom så mycket och det gör ont när jag ser honom så där :/

Ikväll blir det förhoppningsvis fest hos Jouni .. det blir fest men jag vet inte än om vi ska dit. Men det vore definitivt bra, jar inte varit på någon fest i en hel månd 0.o Jag hoppas jag orkar med nattbussen, hatar nattbussen, det finns alltid folk som stirrar på mig i den timme bussen går .. en hel timme av stirrande .. usch .. orkar.

Jag tog precis en huvudverkstablett, käkade frukost och nu blir det lite brevskrivande innan jag ska träna lite. Jag har stannat vid 88 kg .. det är bra .. fast att jag åt glass och burgarna .. weeee :D

RSS 2.0