Jenna Jameson - How to make love like a pornstar



För en gångs skull har jag läst en självbiografi. Jag har för det mesta ett problem med sådana böcker eftersom de ofta inte innehåller sanningen och presenterar en förvriden bild av verkligheten ur ett subjektivt perspektiv. Men jag hade hört så mycket om den här boken så att jag inte kunde låta bli att läsa den.

Boken beskriver Jenna Jamesons väg från att vara del av dysfunktionell familj, över att vara strippare till att bli den största porrstjärnan någonsin. För mig förstärktes många av mina fördomar om porrscenen och dess förnedring av kvinnor men samtidigt visas också den sidan som många konsumenter glömmer, att man faktiskt kan bli rik av det. Hon har gått genom en svår barndom, blev misshandlat av alla sorts män och hittade sitt sätt att uttrycka sig genom sin kropp. Att börja porr bara därför att man vill hämnas på sin pojkvän är kanske inte det smartaste draget men hur som helst så var det hennes egna och fria beslut och det måste respekteras. Men det som slog mig mest var att hon egentligen i slutet av karrieren bestämde sig för att ta hela kontrollen. Innan dess förnedrades hon på många sätt och hon låtit det ske på grund av kärlek och eftersom hon var på droger. Den intressantaste anekdoten var för min del Jamesons förhållande till Marilyn Manson.

Vad man kan väl lära sig av boken är att man alltid ska respektera en människas beslut, hur dumma de än verkar. Varje människa sträver efter sina egna personliga mål och bara därför att jag inte ha som mål att bli rik och berömd på vilket pris som helst kan jag dock förstå varför andra människor, som Jenna, vill det. Att dessa människor på vägen till sitt mål tappar bort sig själva och måste genomgå förnedring och hån är självvald. Men en sak är säker, jag vill aldrig bli en porrstjärna.

Bra, fint och underbart

Jag har sommalov nu! Jag är så glad för det. Jag tycker ju om att plugga, att lära mig nya saker, att bygga en fast grund för min framtid. Men jag behövde sömn och tid för mig själv. Så det känns hur bra som helst. Jag avslutade terminen med A för min kandidatuppsats. Jag blev helt chockad eftersom det är ju egentligen inte vanligt med ett så bra betyg på en så hög nivå. Så jag fick också A som slutbetyget för kandidatkursen. Så jag har förtjänt mig att vara lat nu i flera veckor. Jag började dagen med färska jordgubbar och kaffe, kan ju inte bli bättre.

Jag har inga stora planer för sommaren, det blir en vecka i Tyskland med min familj i slutet av juli. Det är allt. Annars blir det mycket läsandet, mycket sömn och att träffa folk. Kanske att skriva lite också.

Förresten, jag bryr mig inte ett dugg om bröllopet. Det är bara irriterande. Jag fattar inte grejen med monarkin. Hur kan ni egentligen vara nöjd med att betala för en familj som på grund av födelsen är priveligerad? Det är ju dumt, det är motsatsen till jämlikhet. Reaktionärt är det.

Det var trevligt att fika med Dessan på tisdag. Jag hoppas att träffa henne mycket mer under sommaren. Jaaaaaaaaaa. Sommar börjar nu!

Kanske dags

Öhm. Hej!!  Jag har varit upptagen och samtidigt uttråkad. Jag vill att den här terminen ta slut nu men jag måste vänta tills fredag. Jag tycker att det är jobbigt att opponera mot en annans uppsats. Man vill ju inte vara elak, hur mycket den andres uppsats än suger.

Som sagt, jag har varit upptagen. Varit ute och fikat tre gånger. Har hjälpt till att förbereda en 80 års kalas och har varit på kalaset. Har pluggat. Har läst klart Jenna Jamesons bok. Har tittat på England mot USA. Har skrattat. Har gråtit (dock inte i sammanhanget med fotboll). Har varit full. Och nu ska jag dammsuga. Sugen på att berika mitt liv? Jag har inget planerat nästa vecka än.

Igår


Saker och ting

Jag har varit rätt upptagen sedan vi har kommit tillbaka från Tyskland och egentligen var jag trött hela veckan. Ikväll ska jag i alla fall tar det lugnt. Det behövs. Förra söndagen har Jimmy flyttat in hos oss, i vårt gästrum. Det känns bra och jag känner också inte mycket av förändringen. Det är ju bara trevligt med en människa till i lägenheten. Vi kommer bra överens och han verkar trivas.
Sedan hade jag seminarier från måndag till torsdag, som varje dag började klockan 9 på morgonen. Att jag ens orkade. På måndag träffade jag på Adam av en slump och så satt vi ute i solen flera timmar. Det var trevligt. Min kandidatuppsats diskuterades också denna dag och det gick hur smidigt som helst. Innehållsmässigt fanns det inga fel, det fanns egentligen endast några små fel att rätta och jag har redan skickat in slutversionen. Betyget kommer jag dock inte få innan jag har opponerat på en annan uppsats. Denna uppsats fick jag igår och jag ska jobba med den nästa vecka.
Idag var Anders och jag hos David på eftermiddagen. Han had sin födelsedagskalas. Adam var också med. Jag träffade många nya och intressanta människor och hade jättetrevligt. Jag har dock ätit för mycket paj, tårta och kakor. Sådant är livet.

I Bredäng

Med David


RSS 2.0