Vad duktigt jag är!

Jag fick resultatet av sista tentan från förra terminen idag. Och det är A igen! HA! Nu har jag fått tre gånger A och en gång C så förhoppningsvis blir slutbetyget A då. Jag hoppas verkligen det. Det känns så bra att allt plugg faktiskt ger bra resultat också. Jag är glad :D

Annars har det som valingt inte hänt mycket. Jag hade föreläsningen idag som var okej. Jag träffade Rojin i stan när jag var på vägen från Kjell & Company till tåget. Det var trevligt att se henne, hon är ju så sött!!

Anders har varit hos tandläkaren hela dagen. Från klockan 8 till 14. Men nu är hans tänder vita och allt tandsten är borta. Jag är lite avundsjuk. Jag har ju sådana gula röktänder.

Jag ville faktiskt bara föreviga att jag har fått A igen. :D Lärarens kommentar till tentan var:

Betyg: A

Kommentar:

En mycket självständig och välskriven tentamen som visar utmärkt kännedom om 1900-talslitteraturen och som genomgående använder relevanta begrepp som verktyg i analyserna. Den första uppgiften, som ägnas Duras roman, följer uppmaningarna att historisera och diskutera verklighetsbegreppet i relation till tekniken och lyckas dessutom komma till flera övertygande slutsatser. Den andra uppgiften, som ägnas Södergrans dikt, uppfyller kraven på kontextualisering och diskussion av de modernistiska aspekterna. Båda analyserna ligger exemplariskt nära texten med konkreta exempel som utgångspunkt och de använder sekundärlitteraturen på ett givande sätt. Jag behöver därför inte hänvisa till dina aktiva insatser i seminariediskussionerna för att säkra betyget.



:D


Hur min pojkvän blev nästan gripen av polisen

Det hände något väldigt konstigt idag. Anders var ute och jobbade och så kom två polismän och ville se hans körkort. Så han visade de körkortet och de trodde inte att det var hans kort överhuvudtaget. Det finns en kille som heter Jokke som kommer från Handen och är den värsta kriminella idioten. Tydligen ser han ut som Anders eller liknar honom.De trodde att Anders var den där Jokke. Så Anders fick faktiskt hämta sitt pass hemifrån för att bevisa att han är vem han är. Ush, det där är verkligen sjukt. Jag menar, det finns verkligen tillräckligt andra problem i Nynäshamns kommun (droger etc) som polisen skulle behöva ta hand om. Men nej, de väljer att trakassera min pojkvän.

Jag har inte uppdaterat min blogg under några dagar igen. Varför? Eftersom jag tycker att ett blogg skulle ha något slags innehåll och eftersom mitt liv var lite innehållslös så fanns det ingenting att berätta. Under helgen sov jag mycket. Jag pluggade lite. Och sov mer. På tisdag hade jag föreläsning och idag första seminariet i Magisk Realism. Det är allt som hände. Jag kunde ha pluggat mer kanske eftersom nu har jag lite för mycket att göra imorgon. Det blir ingen sovmorgon, det blir pluggdag.

Vi tittade på filmen "Ett öga rött" idag och jag tyckte att den var riktigt bra (jag hade ett presentkort för lovefilm.se .. jättebra idé och sida, kanske jag blir medlem, funderar på det). Jag hittade mig själv som "invandare" rätt mycket i känslorna som pojken gick genom. Fast att jag inte är född här i Sverige så finns det alltid en slags tvång att bli svensk för att passa in och därmed förlora man ju mycket av sin egen nationalidentitet. Dessutom har man det svårare än svenskarna, det kan ingen förneka. Mmm, jag fick faktiskt lite hemlängtan efter Tyskland.

Bästa citatet :"Väntan på Vadå?" .. haha. Jag är verkligen en töntig litteraturvetare :p

Okej, dags för att skriva brev. Jag skriver på samma brev redan i två dagar. Jag vill verkligen avsluta den ikväll.

Tentaöl

Igår försökte jag plugga men jag var jättenere. Jag fattade inte varför. Det är fortfarande det där med motivationen och bara börjar med någonting. Jag pluggade två timmar hur som helst. Bättre lite än ingenting.

Under kvällen träffades jag med några studiekamrater på Söderhof för att ta en öl. Vi hade ju redan lämnat in tentan en veckan sedan men vi hade bara inte hittat tid förre. Det var trevligt att prata med folk som man normaltvis kanske inte prata med så mycket. Tyvärr hittade vi inget ledigt bord men det var okej att stå vid baren också, då var man i alla fall nära ölen :p Bästa uttalandet under hela kvällen var Jakes "Jag har stånd". Haha. Jag hade kul.

Lite bilder (jag har massor men postar bara två/tre)

Jag och Linda



Jag och Nils



Eileen och Adam


Sofistikerad livsstil .. inte

Hej du, mr. Blogg!
Egentligen hade jag tänkt mig plugga lite men det finns ju tillräckligt tid för det senare också. Jag är bra med att tränga bort alla måste som finns. Dessutom är jag trött.

Så .. onsdag hade vi första föreläsningen i litteraturvetenskaplig analys. Det är lite jobbigt att diskutera saker och ting med 60 andra människor speciellt eftersom man inte alltid hör vad de andra säger. Rummet är för stort. Men Stephan var gullig och bra som alltid. Bara temat är lite drygt .. det handlar om metoder och filosofiska idéer omkring analyser inom litteraturvetenskapen. Men jag fattar väl att man behöver de verktyg för att kunna skriva vetenskapliga avhandlingar och så.

Torsdag kväll var vi hos Martina för en ost och vin-kväll. Det var väldigt mysigt  och jag åt för mycket ost! Normaltvis håller jag mig bort från ost så jag behövde självklart överdriva lite med mitt intag av onyttig ost haha. Det var roligt att träffa andra människor .. Anders var faktiskt den enda svensk där. Konstig nog så har alla utlänningar samma problem i Sverige. Ingen har svenska vänner och Stockholm är död. Kanske det ligger någon sanning i det hela om alla känner samma sak. Jag vet inte. Vi lyssnade på tysk punk, Dominik dansade på stolen och en engelsk tjej lärde sig att "fitta" betyder "cunt". Vi hade alltså en väldig sofistikerad kväll haha.

Anders


Jag (en kille från Amsterdam och den engelska tjejen .. fan vad jag är dålig med namn *skäms*)



Martina och en tjej från Australien (glömde hennes namn också ..)


Hur precis hittar jag motivationen?

Just nu behöver jag verkligen tvinga mig till allting. Jag försover mig varje morgon. Jag behöver tre timmar förberedelse för att kunna träna. Jag ville ha städat redan en veckan sedan. Allting känns bara mörkt. Idag ville jag gå till biblioteket på förmiddagen och jag försov mig. Jag kunde ha hunnit men jag behövde ju träna först och jag bara orkade inte börja. Så till slutet fick Anders åka under arbetstid. Hur dumt är det? Det känns nästan som två år sedan när jag hade ångest för att gå ut och se andra människor. Jag vill inte hamna där igen. Så jag ska skärpa mig!

Igår var det introduktionsföreläsningen för litteraturvetenskap 2. Det kändes lite onödigt eftersom de sa ingenting som man inte visste förre. En sak som är bra är att alla har kommit in i Magisk Realism-kursen så jag kunde beställa böcker igår kväll. Jag fick nämligen CSN-pengarna :D Hela kursen ledar till att vi ska skriva en B-uppsats, typ 15 sidor. Men eftersom jag har redan skrivit en uppsats första terminen är jag inte rädd alls. Dessutom är Stephan ju handledare så det blir bara bra. Nu behöver jag bara hitta motivationen för att plugga.

Idag blir Obama slutligen president of the USA. Jag ska titta på det ikväll på TV. Det är ju en historisk händelse .. en så ung och svart man som intar den högsta platsen i USA:s regering. Jag hoppas bara att ingen jäkla white power person kommer att försöka döda honom.

Nu ska jag verkligen städa, motivation eller ingen motivation. Anders gör så mycket för vårt liv och jag är bara en lat kvinna. Så får det ju inte vara.

Förresten, jag funderar på att köpa skor. Den brittiska punden är jättesvag så allting från England är verkligen billigt. De här vill jag ha .. bara 600 kronor. Mmmmm ...


Lördag eller The David Bowie Appreciation

Jag hade fullt upp den här helgen. Normaltvis gnäller jag ju att jag har ingenting att göra. Lyckligtvis fanns det något att göra på lördag kväll också. Vi träffade Desiree som jag inte hade sett i flera månader (det är ju inte så lätt att träffas om hon bor i Uppsala) och tillsammans med Alex, Per och Sophie gick vi till Sjöhästen. Det skulle vara en release-fest för Ordo Rosarius Equilibrios nya album. Men det car helt död där och priserna för öl var skithöga. Vi stannade en liten stund och senare kom också Martina med en vän. Men vi var bara irriterade eftersom vi hittade ingen sittplats, killarna var utanför och drack folöl från ICA och ingenting började hända.

Så vi bestämde oss att åka till Rocks istället. Vi var bland de första som kom dit och så satt vi där och drack öl. Musiken på Rocks är inte min grej alls men i alla fall finns det mycket med folk och jag lyssnar hellre på metal än R'n'B eller något. Vi var fortfarande lite uttråkad men stämningen höjdes när vi hittade en affisch av David Bowie. Vi tjejer tycker alla om Mr.Bowie så vi tog lite kort med honom. Vi kom på att han är som ett gott vin, ju äldre han blir desto snyggare blir han också. Nuförtiden är han ju verkligen het fast att han är rätt gammal.

Aaaaaaaanyways. Desiree, Sophie och jag hittade en konstig kille som bjöd oss på öl. Det var snällt av honom men det var rätt tydligt vad det var han ville. Hehe. De andra dansade lite men jag var inte nöjd med musiken. Jag hade kul med att spana på kontig folk som hoppade omkring.

På vägen hem träffade vi Jimmy. Han har förändrat sig massor. Han ser nu helt normalt ut .. lite som en Stureplanskille faktiskt med snygg frisyr och så. Jag var lite chockad. Jo, men vägen hem gick bra (ingen aning hur Alex och Anders kom på att diskutera analklåda dock).



David Bowie <3







Anders och jag



Träffade Jimmy



Fredag

Långsamt hinner jag uppdatera min blogg. Fredagkväll var vi hos Per i Fittja. Jag hade aldrig varit där så det var lite spännande att se hur det ser ut och om det är verkligen så farligt som folk brukar säga. Alltså Fittja är ju mycket lugnare än innerstaden i Stockholm. Vi såg inte mycket folk och det var inget bråk alls. Men desto närmare man kom stan desto fullare och högljuddare brats kom på tunnelbanan. Folk har en fel föreställning om hur verkligheten ser ut. Det är inte i förorten men det är i innerstan man ska akta sig.

Okej, så vi firade Pers födelsedag. Det var trevligt fast att vi bara var 7 personer. Det fanns massor med sprit och paj och tårta !! Vi snackade hela natten och det var kul att sitta med intelligent folk som faktiskt disktutera på ett civiliserat sätt. Kvällen var alltså lyckad.

Vi var hemma med sista tåget och skit, vad kallt det var! Mina knä var helt blåa. Det är kanske inte så bra att bara ha strumpbyxor på sig när det är -10°C ute. Oh well, man lär sig ju något nytt varje dag.

Lite bilder:

På vägen dit



Anders myser



....



Jag hittade en dinosaurier :D


Hej och ho

Jag deppade rätt mycket sedan onsdag, jag vet inte riktigt varför. Det var kanske därför att jag hade ingenting att göra. Jag var klart med tentan och jag orkade inte plugga redan för nästa termin. Det kändes lite överdrivet. Så jag satt framför TV:n i underkläder och tittade på Oprah. Helt kvinnligt kliché, eller hur?

Mina sovvanor är helt tokiga. jag sover under dagen istället för natten. Men på måndag börjar nästa termin så jag måste skärpa mig då. Jag vet fortfarande inte om jag har kommit in i Magisk Realism-kursen men det verkar så att hon faktiskt gick efter listan och när listan var full fick inga skriva sig in för kursen mer. Stackars Adam som kommer att sitta i en genus-fokuserad kurs :(

Igår hände faktiskt något i Ösmo. Det var ett bankrån! Uh, vad spännande! Det verkar som att de kom från Ösmo också eftersom de flydde till fots. Lite dumt bara att de inte fick några pengar med sig haha.

Jag har funderat lite mer om elitism. Jag tycker att det måste ju finnas en skillnad mellan författare som LeClézio och Rowling men är skillnaden inte bara att de skriver för olika målgrupper? Men vad har det med kvalitèt att göra? Ens smak är ju inte bättre än en annans, de är bara olika. Jag kan ha vilka funderingar som helst men det kommer ändå inte ändra något.

Ska skriva om igår kväll i nästa inlägget.

Toodles.

Elitism - behövs det?

Elitism fanns genom alla tider. Speciellt adeln trodde att den var bättre på grund av tillgångar som de hade under den tiden, bara som exempel. Men jag vill prata om elitism inom litteraturvärlden. Den kom upp med modernism i början av 1900-talet, huvudsakligen genom positivisterna i Österrike och Tyskland som var rädda för populärkulturen. De ville inte förlora sin status. Nu kommer vi till problemet av populärkultur och finkultur. Hur är det inom litteraturen idag då? Det finns det som pluggats i litteraturvetenskap, de författarna som vinner nobelpris och sedan finns de verk som blir sålda, som folket älskar.

Vem bestämmer vad som är finkultur eller höglitteratur? Kritikerna? Kan en kritiker vara objektiv? Nej. Till och med om någon har aning om allt inom litteraturhistorian så betyder det inte att den personen vet bäst. Ingen vet bäst .. man får den bästa objektiva åsikten om ett verk genom en stor massa av åsikter. Men inom litteraturen ser det så ut att bara det gäller som några få personer säger. Det är fortfarande så. Och vad gör massan? Folket tror på kritikerna. Men om de har fel? Kritikerna har haft fel genom tiderna. Bästa exemplet är Edith Södergran som idag anses som en stor diktarinna men under tiden där hon utgav sina dikter blev hon nästan ignorerad. Kritikerna har haft fel så många gånger!!

Titta vi nu på Goethe. Han blev känd eftersom folket älskade hans litteratur! Hur var det med grekerna? Folket älskade berättelserna! Varifrån kommer litteratur? Från de muntliga berättelserna som rörde folk. Eller hur? De verk som blir ansedda som idags höglitteratur är inte lätt, folket älskar de inte. De älskar "populärlitteratur" .. precis som de gjorde 350 år sedan!

Kan vi inte vara förre i tid? Kan vi inte inse att det blir Rowling och Hosseini som folk kommer att prata om som de främsta författarna av vår tid när man undersöker litteraturhistoria i 200 år?

Ni ska inte förstå mig fel. Jag älskar LeClézio, jag tycker om Doris Lessing. Jag pluggar litteraturvetenskap och därmed behöver jag ju läsa så kallad "finlitteratur". Men jag tycker att folket ska ha rösten och inte några få kritiker. Till slut handlar det för en författare inte bara om pengarna men det handlar också om anseendet, om hur man blir klassificerad. Varför ska man ignorera att det finns storhet inom populärkulturens litteratur? Det fanns en revolution inom musiken, det fanns en revolution inom konsten men bara inom litteraturen verkar vi ha stannat kvar med positivisterna.

Varför?

Så här gick det igår

Igår åkde jag jättetidigt till universitetet för att registrera mig för nästa termin, det blir litteraturvetenskap 2 nu. Jag vill komma in i fördjupningskursen "Magisk Realism" så jag ville vara en av de första som skriver sig in på listan. Jag träffade Ville, Jake och Frida. Och vad hände? Den dumma kvinnan på expeditionen sa att det är inte bra om vi alla vill ta samma kurs och om det är för många som skriver sig på listan för "Magisk Realism" så kommer de lotta ut folk. Vad fan? Jag vill inte ta "Sedlighet och Kön" eller "Barn-och Ungdomslitteratur". Jag tycker att de som står på listan ska komma in, om någon kommer senare och listan är full så är det väl deras fel. Jag blev så förbannad! Nu sitter jag här och väntar bara på att den jävla kvinna ringer och säger att jag måste ta en annan kurs. Hon hade varit jätte otrevlig när jag skrev mig in för fösta terminen och nu var hon det igen. Vem fan trodde att hon är den rätta personen för jobbet? Hon måste ju bemöta studenterna och på det sättet skrämmer hon bara bort folk. Grrr, jag är så förbannad!

Efteråt åkde jag hem och sov tre timmar. Haha. Det är inte min grej att gå upp klockan 6 på morgonen. Min koncentrationsnivå är låg och jag darrar nästan på grund av trötthet. Det blir väldigt spännande att se hur jag kommer att klara ett jobb i framtiden. Annars så är jag klar med tentan. Det var en lätt tenta, jag var först lite förvirrad men nu när jag har fomulerat allt och kunde tänka efter så det blev det bra. Men jag ska inte skicka in den än, jag vill läsa genom allt några gånger till, mest för grammatiken. Jag behöver någon som läser mina tentor och hjälper mig med svenskan, Anders har det svårt med grammatiken. Finns det någon som kan hjälpa till? Det är bara fem sidor så det tar inte lång tid alls att läsa tentan. Någon?

Egentligen ville jag städa idag men det blev inte så. Jag sov för länge och jag ville vara klar innan Anders kommer från jobbet och det hinner jag inte nu. Men imorgon är det ju en ny dag. Jag ska läsa genom tentan nu och sedan ska jag kolla lite efter musik jag kan ladda ner. Jag är trött på allt musik jag har på min dator.

Vi hörs sedan! Toodles!

Nun aber mal wirklich ..

Hehe, kände att det var dags för en tysk rubrik. Jag känner mig så otysk just nu. Jag har upptäckt att jag tänker på svenska. Hur konstig är det? Jag menar, jag kan ingen perfekt svenska så nu tänker jag på ett språk jag inte är bra på. Lite läskigt. Jag hoppas att jag inte förlorar min språkförmåga nu. Det vore ju trist. Jag försöker skriva noveller på tyska för att komma tillbaka till att skriva och min tyska har blivit skitdålig. Jag kan inte uttrycka mig på det sättet som jag gjorde förut. Jag behöver folk som kan prata tyska!

Okej. Helgen. De sista tre fyra dagar. Öh, det hände inte mycket. Jag har varit på universitetet på torsdag och fredag. På fredag klockan 9 på morgonen, för tidigt för mig!! Allt gick bra och på fredag eftermiddag började jag med tentan. Idag har jag skrivit första frågan. Så det går rätt bra.

Jag har verkligen inte gjort mycket sistone. Jag kunde ju uppdatera min blogg var andra timme som andra gör men det blir ju bara tråkigt, vem vill veta vad jag åt till middag och att jag tränade nyss? Så igår .. mmmm .. jag pluggade och tittade mycket på TV. Anders var ute för ärende. Han köpte en ny element för oss. På något sätt suger vår bostadsföretag eftersom det är alltid kallt i vår lägenhet. Och det verkar bara vara vårt hus. Men alla grannar och så har redan pratat med dem så jag är säkert att de gör något snart. Våra element fungerar nästan inte alls. Jag fryser hela tiden. Så det var en väldigt smart idé av Anders att köpa en elektrisk element!!

Jag har för mycket smycke!! Så jag försökte att få lite ordning i den bergen av onödiga grejer. Min mamma har givit mig en sådan docka där man kan hänga saker på så jag gjorde det. Det ser väldigt städat ut nu men jag kommer aldrig hitta vad jag letar efter ändå haha.

Vad mer? Ingenting faktiskt. Jag har skrivit brev och bara latade framför TV:n. Imorgon ska jag registrera mig för nästa kursen, jag vill komma in i magisk realism så jag åker väldigt tidigt. Jag kommer att vara där omkring 8.30 så det kommer väl bli bra. Om tåget går i tid och så, jag litar ju inte på SL.

Oh,  jag väger under 73 kg! 72,8! Grattis Nina!


Toodles.

Min nya bästa vän



Before



After


Och så närmar sig dagens slut

Hej ho! Jag är trött. Riktigt trött. Jag kan varken hålla mina ögen öppna. Varför jag skriver blogg istället för att gå och lägga mig? Jag vet inte. Kanske därför att jag tycker att det är löjligt att sova så tidigt. Jag är en gåta. Eller hellre ett skämt. Ser ni, då blev jag också filosofiskt. Det är väl underbart!

Alltså, var var jag? Jaså. Ingenstans. Det var problemet, var det inte det? Finns det ett problem överhuvudtaget eller skapade jag precis ett var det inte behövdes? Frågor som ingen vet ett svar för. Men man behöver väl inte alltid ett svar annars dör ju långsamt alla mysterier på världen ut. Utan mysterier skulle det inte finnas några vetenskaper eller tänkandet överhuvudtaget. Utan tänkandet blir det ingen förbättring och utan förbättring dör mänskligheten ut. Vem hade vetat att vi är så beroende på frågor som man inte kan hitta ett svar på? Precis det.

Jag var på universitetet idag. Feminism-skit i två dryga timmar. Jag är ingen feminist. Den där kampen behöver jag inte kämpa, den har redan kämpas många år sedan. Jag står bakom dem som har kämpat så mycket för kvinnornas rättigheter. Tack tjejerna! Men idag är feminism mest en vetenskap som undersöker hur kvinnor blir framställda i olika vetenskaper. Jag bryr mig inte om kön. Jag bryr mig om personerna. Jag tycker inte om kvotering. Den bästa personen ska få det bästa jobbet, den personen med mest talang ska få nobelpriset. Skönt att kvinnor också är i kanon. Skönt att kvinnor också har rättigheter. Om jag inte hade dem, skulle jag ha kämpat för dem. Men jag har dem .. vad ska jag kämpa för då? Jag har min personliga kamp som jag har att överleva. Jag hatar folk som blir arg bara därför att man är ingen feminist. Jag är marxist när det gäller kultur och teorier. Inte feminist. Har jag fel?

Jag och min hårfärg. Jag ser skit ut på bilden. Men färgen syns rätt bra.


Är inte livet en aning inkonsekvent?

Jag läser mycket Le Clézio just nu. Och jag älskar boken! Den är så fantastisk skriven och spännande! Ni skulle alla läsa boken "Allt är vind"!
Vad har jag annars gjort än att plugga? Inte särskild mycket. Jag har skrivit lite brev och idag färgade jag mitt hår blond. Bara sidorna självklart, jag ska inte bli någon bimbo :p Jag vill färga sidorna vit imorgon men jag har inte riktigt bestämt mig än .. det ser rätt bra ut med blond också. Jag ska vad jag känner mig för imorgon.
Jag har inte hållit mitt nyårslöfte med att gå ut mer. Det är bara för kallt nu. Jag är tysk, jag är inte van till sådant väder! Just make it go away!
Jag har gått ner alla kilo som jag har haft mer efter jul. Nu är jag på punkt noll igen. Fortfarande 16 kg som måste gå.
Okej, ska skriva mera intressanta inlägg snart igen. Jag har brist på syre och är därför inte så kreativ.
Toodles.


Jättebra hårfärg, kan jag bara rekommendera!


Och så hade jag det i håret



Det ser lite gult ut på bilden .. i verkligheten är det ljusblond!!


I smell like coconut

Jag älskar body butter från The Body Shop. Det luktar så gott och lukten stannar också på huden och den gör att den inte torkar ut. Så nu luktar jag som kokos. Då mår man ju rakt mycket bättre.

Jag har varit in i stan idag och som igår så var det svinkallt. Jag hade massor med kläder på och kände mig faktiskt lite fet. Blergh. Vi träffade Sophie och så köpte jag alla saker jag behövde. Vi åkde till String efteråt och åt någon macka (jättegod!) och drack kaffee. Micke kom förbi vilket var en överraskning eftersom han sa förut han känner sig lite sjuk. Det var jättetrevligt och vi satt där i nästan två timmar. Anders och jag behövde springa till tåget och jag fick dålig asthma av det. Note to self: att springa i den torra kyla är inte bra för mig.

Jag har inte pluggat så mycket som jag hade velat idag men det är lugnt. Jag har bara läst lite om kvinnligt författarskap och hur manliga författare hade problem med det. Jätteintressant! Imorgon ska jag slutligen börja med LeClézio .. har bara läst tre sidor än.

Oh, när jag pratar om LeClézio, jag fick boken med posten idag. Yay bokus, det gick ju jättesnabbt! Så Anders kunde lämna in den lånade boken i tid så att vi inte behöver betala någon avgift. Min hårfärg fick jag idag också. Så inom de nästa dagarna ska jag färga mina sidor vita. Exciting, eller hur?

Jag och Micke



Sophie och Anders



Anders och jag


Iskall vandring

Jag ville ju hålla mitt nyårslöfte så vi gick ut för en lite promenad. Efter två sekunder kändes det som tusen nålar sticker i mitt ansikte. Jag var verkligen inte förberedd för en sådan kyla. Men jag överlevde. Vi gick ner till Ösmo sjön som bestod av is som några hade redan åkt skridskor på. Som sagt, det var kallt! Så vi var hem efter en halv timme igen. Men yes, jag har varit ute idag *stolt*

Annars så har jag pluggat men det gick långsamt. Jag ville redan läsa LeClézio men jag har bara avslutat "To the Lighthouse" av Virginia Woolf idag. Den var rätt bra, lite långtråkigt ibland kanske. Fan, det känns som jag skulle ha börjat med att plugga tidigare, jag har ju inte gjort något alls under jultiden. Blergh. Jag har bestämt mig för en dikt för tentan .. det blir "Vierge Moderne" av Edith Södergran.

Imorgon så åker vi in i stan eftersom jag vill handla några småsaker och dessutom ska vi träffa Sophie. Jag har ingen aning vad man ska ha för kläder i sådant väder ... man kommer ju se ut som en Michellin-människa. Jag är lite hjärndöd så ni får ursäkta det här dåliga inlägget. Oh, jag har en bra idé för ett inlägg som kommer inom de nästa dagarna och det ska handla om elitism inom konstvärlden .. alltså litteratur, konst och musik. Jag avskyr elitism eftersom den omyndigförklarar folkets röst.
Toodles.

Jag står och fryser



Is på sjön


Gott nytt år!

Gott nytt år på er alla! Jag hoppas att ni hade en riktig kul nyårsafton och ni har inte några nyårslöften som inte går att hålla. Jag har bara ett löfte och det är att leva mitt liv bättre. Det betyder för mig att göra mer och inte bara hänger hemma och tittar på TV när kunde gå på en promenad. Jepp, det ska inte finnas en enda dag jag inte går ut. Jag tycker att det är en bra idé. Men som jag känner mig som jag blir lat snart igen haha.

Nyårsafton. Okej. Det var rätt trevligt. Vi drack, vi tittade på film och midnatt gick vi ut för att titta på fyrverkeriet. Vi gick in jättesnabbt igen dock .. det var så svinkallt! Det sammanfattar vår kväll rätt bra. Så det var inget speciellt men trevligt var det.

Så här såg jag ut ..



Yepp, så här



Anders och jag <3



Så blev det lite för mycket med spriten :p



Som ni också kan se här :D




RSS 2.0