Tenta 2 och massor av pengar som försvann

Den här veckan gick så snabb. Jag pluggade 8 timmar varje dag och de sista två dagarna blandade sig alla teorier i mitt huvud. Det var bara för mycket. Och sedan sa läraren att det skulle komma en fråga om Sverige och då kom ingen sådan fråga. Jag som pluggade alla möjliga namn och årtal :( Så idag klockan 10 var det dags för tentan. Jag tror att det gick okej i alla fall. Jag har svarat på alla frågor, två frågor var lite flummiga och då blandade sig som sagt teorierna i mitt huvud. Men jag ska inte tänka mer på det nu. Jag kommer ha klarat tentan. Förhoppningsvis.

Efteråt åkde Anders och jag till Skärholmen för att handla några nödvändigheter. Det blev lite mer än det. Jag har spenderat över 2000 kronor idag. Sådant har jag aldrig gjort förut. Men om kläder passar mig i storlek M kan jag inte säga nej haha. Det bästa var en försäljare på H&M, jag frågade efter ett par leggins som jag hade sett i reklamen och han tittade på mig och sa "Storlek M, eller?", aww, jag älskade honom på en gång. Sedan åt vi en stor salat och gick lite runt tills vi åkde hem. Nu är jag så klart lite trött men det är lugnt. Jag ska ha en lat kväll och en lat dag imorgon. Det blir perfekt. Inte tänker på plugg. Läser Diana Gabaldons nya bok.

Jag har köpt den här. Den har en bra längd och ser jättesnygg ut med tights eller leggins. Dessutom är den storlek M från H&M. YAY.

Leggins från H&M. Snygg med glans och djurmönster tycker jag.

Nya skor från skopunkten. Jag älskar affären. Billiga och snygga skor. Anders fick ett par vinterskor också.

Skoarna från sidan. Jag är kär!

Ny dvdspelare. Äntligen. Den är enkel men verkar funka bra. Ikväll ska jag anmäla mig på lovefilm igen. Nur när det blir mörkare tidigare under dagarna är det mysigt med filmkvällar.

Jag är en smycke-människa. Jag kan aldrig få tillräckligt med smycke. Idag har köpt en snygg lila leopardmönstrad armband och fjädrarörhänge. JC har bra smycke just nu.

Sedan blev det ett besök på Pandora där jag köpte Scrapbookingsaker <3 och smink blev det också


Bra med lite sprit och musik

Jag har verkligen behövt att gå ut och dansa lite och det gjorde jag. På fredag var det Zombie Disco och jag ville gå eftersom de nästa två gånger kommer jag inte kunna gå. Jag blev jättefull, dansade mycket och lärde känna mycket nytt folk. Det var det jag behövde. Lördagen var så klart förstört men jag hann plugga lite. Idag har jag nu börjat med hårdplugget inför nästa tentan, på Halloween, klockan 10 på morgonen. Oschysst. Dessutom hatar jag reformationen, jobbigt tema. Och vetenskapens revolution. Det enda roliga blir upplysningen. Gotta get through this.

Jag köpte biljetterna för min resa till Tyskland, julen ska jag så klart spendera med min familj. Det blev rätt dyrt men men men ...

Nu ska jag gå och lägga mig.
Bra. I alla fall har jag uppdaterat min blogg lite haha.



Dali-utställningen

Äntligen har jag hunnit att gå på Salvador Dali-utställningen på Moderna Museet. Jag älskade utställningen så klart och tyckte om att de inte bara visar hans målningar utan också lite filmer, mode och andra föremål. Jag blev imponerad på hur de hade inrättade det ena rummet, det var väldigt dekadent. Jag ska definitivt gå dit igen eftersom jag vet ju inte om jag kommer att ha chansen att se hans orginal-målningar en gång till så där samlade på en plats under min livstid.

Jag hade väldigt svårt med Francesco Vezzolis konst dock. Jag förstår mig inte så bra på vår samtids konst, det är inte någonting som imponerar mig. Jag förstår inte hur något sådant kan även kallas för konst. Jag menar, jag kan också göra en kollage eller använder lite glitterlim?!? Vad precis är det som är så speciell? Det är väl svårt för dagens konstnärer att hitta ett nytt sätt för att chocka så det försöker det genom att vara barnsliga. Vem vet. Jag tyckte i alla fall inte om Vezzolis konst.

Det roligaste på hela Moderna Museet var dock en stor pudel! Det var en mänsklig väsen som var utklädd som en pudel. Jag skrattade högt när jag såg det. Okej, detta konstverk har kanske också en mening, typ att vi inte ska förmänskliga våra husdjur eller något .. men ändå, jag kunde inte låta bli skratta. Jag har till och med köpt ett vykort med konstverket. Det roade mig bara.

Anyhow, efteråt gick vi till Subway och åt goda mackor. Sedan pluggade jag hela kvällen. Och det är också vad jag har gjort hela söndagen. Och idag (imorgon) har jag fyra timmar undervisning. Inte någonting jag ser fram emot.

Och därför att jag inte har postat en bild av mig under hela oktobern får ni en från lördag. David och jag står på lila mattan framför Moderna Museet.

 

 


Nöjd

Jag är nöjd med mina prestationer den här veckan. Sådant händer inte ofta. För det första så funkar vår våg igen och jag har gått ner ett kilo, det var ju verkligen länge som jag har gått ner något fast att jag tränade varje dag och åt nyttigt. I alla fall är jag enligt min BMI inte överviktig längre. Det känns ju bra. Och nu är det bara 11 kg till och jag har något mitt mål. Kanske nästa sommar? Jag hoppas det.

Vi har fått resultatet av fösta tentan idag och jag har fått ett B. Vad glad jag är för det. Jag tvivlade lite om Idéhistoria var det rätta valet men nu känns det okej. Jag har lärt mig mycket och jag klarar tentor med bra betyg. Tyvärr är jag dock fortfarande efter med plugget för den nuvarande delkursen och jag kommer inte hinna ikapp, i alla fall inte med anteckningar, jag har över 200 sidor att läsa under helgen, på engelska, om upplysningen. Gaaaaaaaaah.

På onsdag besökte Adam mig. Det var roligt. Jag tycker om att vara social och omgås med människor. Det händer för sällan. Imorgon ska jag med Anders och David till Moderna Museet och kolla på Salvador Dali-utställningen. Det hade jag redan velat göra flera veckor sedan men det var aldrig det riktiga tillfälle. Egentligen skulle jag behöva plugga hela dagen imorgon men eftersom vi beger oss dit redan på förmiddagen har jag ju eftermiddagen för pluggandet. Det ska räcka. Gud vad trött jag är.

Natti natt.

Att försöka hinna ikapp

Att jag har varit sjuk har förstört hela min studieplan. Jag är en väldigt organiserad människan när det gäller pluggandet och jag pluggar 8 timmar om dagen. Men jag har ju varit sjuk ett tag sedan och därmed har jag förlorat tre hela dagar. Och nu måste jag försöka att hinna ikapp med allt. Jag är så stressad och på samma sätt omotiverat. Det har väl också mycket att göra med att koncentrationen ligger helt på naturvetenskaperna just nu och jag har ingen aning om fysik eller astronomi. jag valde bort fysik i skolan så snabbt som möjligt och innan dess hade jag alltid varit underkänd. Bra förutsättning, eller hur? Jag försöker mitt bästa just nu och ser fram emot upplysningen där i alla fall Gud och religionen försvinner ur resonemangen.

Annars så känns det som jag har inget socialt liv. Den enda personen jag omgås med är Anders. Det är i och för sig rätt skönt men jag behöver träffa annat folk också! Men alla som jag frågar har ingen tid för mig :( Så nu sitter jag inne hela tiden och pluggar istället. Jag har blivit en hermit. Kanske jag får en vision snart och blir känd, det hjälpte Muhammed och Bureus. Kanske det hjälper mig också haha.

Jag planerar lite resor. Vi ska väl till min familj till jul, vi har dock inte bokat flygbiljetterna än. Det ska jag göra efter den 25:e. Sedan ska vi åka dit igen i slutet av mars, min mormor fyller 80 då. Och under pingsten ska vi till WGT. Vi har redan en sovplats hos en av mina vänner som bor i Leipzig men jag undrar dock vad den bästa vägen ditåt är. Jag har inte hittat någon bra flygförbindelse än. Dessutom längtar jag efter mitt älskade London, vore kul att träffa Emi och Nick. Jag har väl en stark önskan för att komma härifrån ett tag.

Äntligen!

Då har hon alltså vunnit Nobelpriset i litteratur 2009. Herta Müller, en tyskspråkig rumän. Så klart blir man lite stolt när en tyskspråkig författare vinner. Det ger mig lite hopp när det gäller mitt eget skrivande också. Jag känner mig väldigt nära henne, hon sa idag att hon har inget eget språk, hon har svårt att hitta sitt språk och därmed sin identitet. Det är precis så jag känner också. Och tyskspråkig litteratur verkar fortfarande påverka den internationella scenen, man når en stor publik. Jag har inte läst mycket av Müller, faktiskt bara några dikter några år sedan i skolan. Men hon verkar cynisk och jag tycker om att hon bär alltid svart, det ger en bild av en allvarlig, cynisk författare. Då är det väl dags att läsa en eller två av hennes romaner. Det blir intressant eftersom jag älskar om författare skriver om egna erfarenheter och är politiska. En minoritet har oftast mer att säga än en majoritet. Eller varför har ingen annan av de omkring 105 miljoner människar som har tyska som modersmål vunnit priset?


A bit of an update ..

BAJS!!!!!!!!!!!!!!



Jag är fortfarande sjuk men febern har helt försvunnit. Tyvärr inte de andra sympton. Jag drunknar i plugg men kommer ingenstans, koncentrationen existerar inte i min värld. Jag är helt efter med anteckningarna. Skit. Idag har jag fått veta att Marilyn Manson-konserterna i november i Sverige är inställda på grund av herren ändrade sitt tour-schema. Skit.

RSS 2.0