Sjukt mycket

Det är sjukt mycket att läsa. Jag dör. Mina ögon kliar, jag har läst och pluggat i nästan åtta timmar nu. Det är ju lördag :(  Men nu vill jag träna lite, sedan äta något, skriva ett brev och kanske jag orkar läsa en halvtimme till senare. Jag ville städa imorgon men det finns ingen tid för det, synd haha.

Nu ska vi se .. igår hade jag föreläsningen som hette "Var börjar vår litteraturhistoria" och det var verkligen intressant. Professoren jämförde Gilgameseposet med Bibeln, Homeros, Koranen och så vidare. Kanske inte så intressant för andra men för mig var det det i alla fall. Det finns också en riktigt trevlig kille i min kurs. Han är hårdrockare, i min ålder och vet mycket om litteratur. Så jag hoppas att vi blir plugg-kompisar :D
Efter föreläsningen träffade jag Sophie för att äta lunch. Det är alltid samma sak när jag äter ute, det blev en kebab-tallrik. Vi pratade mycket och jag tycker om att vi oftast har samma åsikter om folk och händelser. Efter jag hade kommit hem, sov jag några timmar och under kvällen pluggade jag.

Idag var Anders i Stockholm för att köpa presenter för min födelsedag. Jag är väldigt excited !! Men det är mer än två veckor till den så jag måste väl lunga mig :p Jag har pluggat hela dagen, tränade självklart på morgonen och omgås lite med Anders (inte vad ni tror nu haha .. :P). Jag läsde så mycket idag .. Iliaden av Homeros, Aeneiden av Vegeillus (eller vad han nu heter) och lite av Odyséen. Men det är så mycket kvar, speciellt sekundärlitteratur, jag sa ju, sjukt mycket!!

Jag frågar mig verkligen varför jag skiriver blogg just nu, mitt liv är så långtråkigt.

Jag vill äta mozarella med tomat och det ska jag också!

Förresten, det finns ingen svartpunk .. bara gothpunk och darkpunk men de finns inte i Sverige, bara i Tyskland. I Sverige är typ allt postpunk .. haha. Nej, på allvar nu .. jag blir mer och mer irriterad av alla genrer .. nästa gång någon frågar vad jag lyssnar på säger jag bara "bra musik". That's how smart I am !

Träna. Nu. Toodles.

Stressfull tid

Jag är väldigt stressad den här veckan. Det är bara att jag har inte pluggat under nästan tre månader så det är lite jobbigt att komma tillbaka in i vardagen. Igår läsde jag i Biblen hela dagen och i mellan gick jag och Anders storhandla. Det var faktiskt roligt att ha lite pengar och vi köpte mycket nyttig mat. Så det känns bra. Min vän Yvonne från Borlänge ringde under kvällen, det var kul att prata med henne.
Idag hade jag första seminariet och det var trevligt. Professoren verkar snäll och gullig. Jag till och med sa någonting några gånger och han tyckte att jag hade rätt .. så nu tycker jag om honom :p Jag försökte också hitta de sista böcker jag behöver men hittade bara hälften av dem. Det känns som universitetsbiblioteket är mitt andra hem nuförtiden haha.

Imorgon så har jag förläsningen från 10 till 12 och det kommer att bli väldigt jobbigt att gå upp klockan sju på morgonen. Uh, jag kommer att bli så trött! Efter förläsningen ska jag träffa Sofie och vi ska ta lunch någonstans. Det är ju roligt.
Jag har ingen aning än vad som händer under helgen. Jimmy har inflyttningsfest hos sig men jag tror inte att vi åker efter vad hände förra helgen. Så det blir förmodligen plugg-och myshelg. Vi pratade om att åka in i stan på lördag och fika någonstans, bara för att komma ut lite. Vi ska se.

Jag fick min första födelsedagspresent idag .. tre veckor för tidigt!! Men jag ska inte öppna den än. Min brevvän Sandy från Skottland skickade den :D



Mmmm, nu ka jag surfa på nätet lite och kanske senare orkar skriva mer blogg-inlägg. Men jag tror att jag kommer att gå och lägga mig förre midnatt idag. 0.o
Jag älskar Bauhaus förresten .. kunde lyssna på "She's in parties" hela tiden <3

The moon looked down and laughed

Jag glömde nästan att uppdatera min blogg. 0.o
Idag var lika spännande som igår. Jag åkde till universitetet vid tolv-tiden för att kolla lite för böcker. Jag köpte en bok och sedan gick jag till biblioteket för att låna Bibeln. Jag tycker att det är väldigt intressant att de anser Bibeln som ett litterär verk och det kommer att bli intressant att diskutera det på torsdag. Jag hittade också massor med andra böcker så jag behöver inte köpa så många mer.
Förläsningen som jag hade klockan 15 var okej. Det var fortfarande lite flummigt och man fick mest bara information men nu vet jag hur det hela kommer att fungera under terminen och vad de förväntar sig av oss studenter.
Efteråt träffade jag Anders och .. surprise .. jag gick och spenderade 500 kronor till på böcker. Jag har köpt 14 stycken nu och på torsdag blir det fyra till. Jag skrev ut över 150 sidor av ett kompendium också, en hel bläck-patron gick till det. Uh yeah, det är dyrt att plugga :(
Det mest spännande som hände idag var att jag tror att jag såg Blondinbellas pojkvän Nils. Jag tycker fortfarande inte att han är snygg. Men på något sätt är jag glad att jag inte har samma smak som Miss Selbsdarstellung! Imorgon ska skriva ett inlägg om henne förresten. Jag lovade ju tidigare att göra det men just nu orkar jag inte.
Nu ska jag plugga en halvtimme och sedan ska jag gå och lägga mig. Jag vill gå upp klockan 9 imorgon så jag hinner med att plugga lite på förmiddagen innan jag ska träffa Anders för att gå och handla.
Fråga: Har Fanta Free verkligen bara så lite kalorier? Det säger 3 kalorier/100 g. Det vore ju helt fantastiskt!
Toodles.

Så mycket på en gång

Jag är så trött. Jag gick upp kvart i åtta på morgonen för att träna. Jag kommer inte ens ihåg när jag orkade göra sådant sist. Men det gick bra fast att det är verkligen ingenting på TV så tidigt. Sedan åkde jag till universitetet. Det var okej med introduktionen men jag kan inte säga att jag lärde mig något nytt eftersom de bara babblade om schemat och hur man öppnar ett student-konot (som jag redan har). Efteråt gick jag och köpte böcker. Där gick mina CSN-pengar, spenderade 1300 kronor och det är bara hälften av böckerna som jag behöver under September. :( Det flesta vill jag hitta på biblioteket tror jag fast att de verkar inte ha Gilgamesheposet och Bibeln. De måste väl ha Bibeln? Jag ska kolla upp det imorgon innan föreläsningen. Jag hatar biblioteker eftersom jag aldrig hittar vad jag letar efter, jag går alltid vilse. Jag är ju så smart, haha.
Så imorgon blir det Akademibokhandel, biblioteket och föreläsningen. Mitt liv är ju så spännande.
En sak jag förstådde idag igen är att de flesta svenska tjejer i 20-åldern klär sig samma. Ingen verkar ha en egen stil .. lång linne och strumpbyxor eller leggins. Och alla har samma skor. Det är ju fruktansvärt! Tjejerna, ni måste hitta er egen stil!

Nu ska jag göra min kvälls-träningspass, sedan ska jag göra en morötter-äpple-salad eftersom det är nyttigt. Ikväll är det också Dexter! Och brev måste jag skriva. Ser ni, mitt liv är väldigt spännande just nu.

Fan. vad snabbt det gick att vara pank igen :(

Böckerna jag köpte idag:


Lizas födelsedags-fest i Flemingsberg

Igår åkde vi till Flemingsberg för att festa. Först skulle vi egentligen till någon för att förfesta men det blev ingenting av det (vilket vi hörde när vi nästan var framme .. thanks asshole!) eftersom någon tyckte att det är roligt att ljuga för oss (I don't like the drugs but the drugs like me .. är det inte så?). Vi mötte Sophie på tåget och bestämde oss att gå till festen .. Lizas födelsedag på en gång.

Tyvärr så hade vi inte någon vägbeskrivning med oss eftersom vi trodde att vi inte behövde det när vi går med lite folk från förfesten. Så vi ringde några kompisar och försökte hitta festen som var i ett klubbhus. Vi gick vilse i Flemingsberg i över en timme och till slute hamnade vi i Huddinge, haha. Jag tror att vi gick minst åtta kilometer!! Så vi tog tåget tillbaka till Flemingsberg för att försöka hitta festen en sista gång. På stationen träffade vi Jouni, Carri och Chrippe och det hade en vägbeskrivning med sig. Det var verkligen svårt att hitta, inte så bra ställe för att festa eftersom det ligger mitt i en läskig skog!

Det var mycket folk där och det var verkligen trevlig. Tre band spelade i källaren och jag tyckte att de var helt okej. Jag pratade med folk jag hade aldrig riktigt pratat med förut, det var nice. Jag blev lite för full men det vart ingen fara, jag fattade fortfarande allt. :P Mr.F och jag är också sams igen vilket jag tycker är väldigt bra, jag hatar att ha problem med folk som jag egentligen tycker om. Så det var en lyckad kväll.

Vi tog tåget som gick klockan 1 och det var så kallt ute! Det kändes nästan som det skulle snöa snart! Usch.

Några bilder:




Nu ska jag träna lite, kanske inte en hel timme men kanske 30 minuter .. jag vet inte om jag orkar imorgon på morgonen och då blir det nästa gång imorgon kväll istället och det är verkligen för lång tid med ingen träning. Eller hur?

CSN <3

Haha, vem skulle ha trott att skulle ha en rubrik som är postiv i förbindelse med CSN. Men jag har precis kollat mitt konto och jag kommer att få pengarna imorgon. Det blir bara lite mer än 3000 kronor (jag tar ju bara bidrag, jag vill inte ha några skulder!) men nu kan jag köpa alla böcker jag behöver imorgon. De kommer väl säga vid introduktionen vilka böcker som är de viktigaste och sådant. Men tyvärr kan jag inte köpa ett studentbuskort, för det räcker pengarna inte :( Men i alla fall blir det böcker och det är ju bra.

God morgon

Eller god middag kanske. Jag vaknade vi tio-tiden och sedan dess sitter jag framför Tv:n och orkar ingenting. Jag är lite bakis men mest så har jag träningsverk i mina ben eftersom jag promenerade för mycket igår. Jag ska posta lite bilder från igår senare idag, jag är för lat för att koppla in min kamera. Dessutom är det viktigare att borsta ur mitt hår först.
Jag har inte ringt min mamma igår, jag hade ingen tid. Och fem minuter innan vi ville sticka ringa telefonen och då var det hon. Jag ska ringa henne senare .. hon blir ju alltid så oroad när man inte ringa i två/tre dager. Hon tycker väl om mig, hehe.

Jag har ju lärt mig att man skulle inte träna sju dager i veckan därför att kroppen behöver en vilo-dag. Mmm, men om jag inte träna idag så skulle jag känna mig helt skyldig och vore rädd hela dagen för att gå upp i vikt igen. Förresten, jag gick inte upp i vikt efter igår .. normaltvis går jag upp typ ett kilo. Jag tror det beror på att öl har så många kalorier. Jag kommer kanske träna ikväll i alla fall.

Uh, det är universitetet imorgon, jag blir nervös, så mycket nytt folk! Ah!

Uh oh uh

Jag har bestämt mig vad jag ska klä mig på ikväll. Mina ben ser fetare ut än vad de är i alla de strumpybyxor (typ 3 par plus overknees) men det blir ju kallt ikväll .. jag har hellre feta ben än att jag fryser. Hö. Nu ska jag ringa min mamma snart.

Mitt choklad-ansikte:



(jag har en handduk på !!! Jag är alltså inte naken!! hehe)

Choklad i mitt ansikte

Jag har en sådan ansiktsmask på just nu. Varje gång jag är i Tyskland köper jag massor med ansiktsmaskor (packningar) eftersom de har så många olika "smak" och de är väldigt billiga (omkring 5 kronor för en). Så just nu använder jag en med choklad-smak. Den luktar så god! Jag ska posta en bild senare!
Mina planer för idag är:
Att hitta en bra outfit för ikväll (det kommer väl att bli kallt ute så jag måste ta hänsyn till det)
Att laga mat (det blir pasta med köttfärssås)
Att fixa mina naglar (om jag orkar)
Att ringa min mamma (har inte ringt henne i tre dager)
Att styla mig och bestämma mig vad jag vill göra med mitt hår idag
Att skynda mig till tåget
Att feeeeeesta

Nu måste jag verkligen tvättta bort chokladen.
See you later.

Vem är jag?

Det finns många människor som tycker att ens identitet är knyten till ens nationalitet. Om man till exempel tittar på en typisk amerikansk medborgare så är det väldigt vikitgt för den personen att vara stolt över att vara amerikansk. De flesta som tycker så är väl vita (caucasian) människor som bor i de södra delar.
Men hur är det i Europa? Och hur är det om man har flera nationaliteter eller man är inte helt svensk, helt engelsk eller helt tysk? Det finns en hel generation som är nu i 20-åldern som är invandare-barn (i hela Europa), de flesta är väl iransk, kurdisk, iransk eller kanske något östereuropeisk. Det finns ju mycket prat om integration och jag tycker att de människor har lyckats med det. De har två nationaliteter, de vet om det .. i familjen är man något annat än ner man hänger med sina kompisar, är på jobbet eller röstar. De har fått alla intryck från sitt hemland och alla intryck från landet de bor in nu. Och mest är de också stolta över att vara till exempel turkisk tysk eller iransk svensk. Fast det är en annan stolthet än den stoltheten som amerikanerna har. Jag tycker till och med att det är en bättre typ av nationalstolhet eftersom den är mångkulturell och ger dem en bättre insikt i livet och berikar deras liv.
Så jag har ingenting emot att vara stolt över att man har en speciell nationalitet. Men man är väl mycket än varifrån man kommer, eller hur? Man skulle inte känner sig överlägsen på grund av var man är födds eller vem ens föräldrar är.

Varför jag pratar om det? Jag kommer till det nu. Min mamma kommer från Tyskland och min pappa kommer från Iran. Jag har bott i Tyskland hela mitt liv (tills jag flyttade till Sverige) och nästan alla mina vänner är tyska. Jag har aldrig varit i Iran och jag vet inte mycket om den iranska kulturen. Med kulturen menar jag historian, musik, litteratur, konst och så vidare. Den enda saken jag vet mycket om är mat och iransk mat är god! Men räcker det för att känna sig iransk? Om jag tänker på en iransk kvinna i den här århundraden så tänker jag på en kvinna som bär shador, som är fortfarande underlägsen sin man och som säger inte ifrån sig. Nu tror ni kanske att jag har fördomar mot mitt eget folk. Det har jag inte. I Iran och bland iranska människor handlar det mest om stolthet, om makt och om att vara den bästa i allt. Mycket handlar om pengar. Hur jag vet det? Jag har ju en iransk del va min familj och det är allt de pratar om. De kvinnorna är fortfarande undertryckta och allt handlar bara om att har det bästa och gör alla andra avundsjuka.
Det kunde jag leva med. Jag försökte alltid förneka att min pappa är en typisk iransk man. Jag försökte inte hatar Iran på grund av min far. Han slog mig ner jag var barn (tills jag var 14 och hotade honom med polisen), han påstådde att han har alltid rätt och han utövade en tyrannisk makt. Men jag var (och fortfarande är) en väldigt öppen person så jag tänkte inte förneka min iransk blod bara därför att min pappa är en pasha.
Som sagt, den enda iransk grej jag vet mycket om är iransk mat. Jag kan säga några phraser och sjunga några barnlåtar. Så häromdagen läsde jag en bok som heter "Mitt Iran" av Shirin Ebadi. Boken öppnade mina ögon. Världen som hon beskrev känner jag inte och jag kan inte respekterar hur de iranska män beter sig. En iransk kvinna är lugnt och har talamod när det gäller förtrycket. Jag är inte det. Jag förstår inte den där världen och jag kunde aldrig i livet bor i det där landet. Varför? Eftersom jag är tysk.
Så, häromdagen förstådde jag att jag är inte iransk. Jag menar, självklart, biologisk så är jag det. Men inte ideologisk, inte från mitt hjärta. Mitt efternamn är iranskt men mina åsikter är tyska. Jag trodde alltid att en del av mig är väl iransk, den måste den vara. Men det är inte så. Jag hatar inte allt som är iransk, det menar jag inte. Det är bara att jag kommer alidrig kunna identifiera mig med min iransk nationalitet. Jag är bara iransk på ett biologiskt sätt .. det hela .. jag .. jag är tysk.

Det är kanske inte så viktigt för de flesta, att tänka på om man bryr sig om sin nationalitet. Det är det inte för mig heller. Men jag bara alltid trodde att jag är iransk och tysk. Men jag är bara tysk. Och jag är stolt över att vara tysk.

Nu kan man tänka sig "Uh, men hon bor ju i Sverige" .. är hon inte lite svensk då också? Det är jag inte. Jag hamnade här och jag kommer att blir mer svensk i mina dagliga aktiviteter, kanske till och med i mitt beteende men jag kommer alltid vara tysk.

Är ni stolta över att vara svensk? Eller tycker ni inte att det har något att göra med vem ni är?

För mycket pizza

Jag tror att jag åt för mycket pizza. Jag kan inte röra mig. Men det var god pizza, hemmagjord. När man gör den själv så vet man ju hur mycket fet och kalorier pizzan har .. det tycker jag är bra. Vi använde till exempel salami light och ost med mindre fet. Förresten, idag stod vågen på 81,2. Det betyder att jag ha förlorat 29 kg!!! Jag tror att jag kommer att nå mitt mål som är 30 kg inom ett år. Då vore jag i alla fall stolt.
Dagen var rätt seg annars. Jag sov ut, tränade, deppade och sedan gick vi och handlade på LIDIL. Anders gick till och med till Systembolaget för mig innan så jag behövde inte göra det själv. Han är en sådan sötnos.
Imorgon kväll ska vi till Jimmy och sedan spelar några band, bland annat Dödens Lammungar, i någon park i Flemmingsberg. Jag hoppas att det inte kommer att regna och blir för kallt.
Jag har så många idéer om blogginlägg .. jag är bara för lat just nu. Men det kommer några inlägg till ikväll, om till exempel Blondinbella, min träning, nationalidentitet, senaste boken jag har läst och något om musik. Se ni, nu är jag nästan peppad när det gäller bloggen :)
Men nu ska jag röka en cigarett och sedan skriva ett brev.

Ny design

Jag har slutligen fattat hur det fungerar med den hela html-grejen så jag jobbade lite på min layout idag. Och jag tycker att det blev bra, nu representerar min blogg mig och har inte några ljusa neutrala färger. Eftersom jag är inte färgglad eller neutral som person. Jag tycker om lila och svart så jag tror att jag valde de rätta färger. :) Jag hoppas att ni tycker om min ny design.
Jag tror att jag håller på att bli sjuk, inte roligt alls. Jag har lite feber och jag känner mig svag. Jag hoppas att det är över till imorgon. Jag vill gå ut på lördag och på måndag börjar ju universitetet igen också. Om jag blir sjuk så stannar jag hemma under helgen, jag vill verkligen inte missa de första dagerna av mina kurser. Jag ska gå och lägga mig snart. Jag vill bara titta på Frasier först, jag tycker om hans bror Niles .. han är så rolig!
Jag lovar att jag ska skriva minst två inlägg varje dag från imorgon, nu  tycker jag ju om min design. Så vi hörs imorgon!

Det är verkligen helt värdelöst

Så imorgon kommer två arbetare hit och de vill installera en internet-grej eftersom vår bostadsföretag tycker att det är viktigt att det finns en intern internetsystem. Eh, jag har redan internet. Jag tycker att det är onödigt att de kommer hit. Jag hatar att ha folk hemma som jag inte känner, jag får nästan ångest på grund av det. Vad ska jag göra under den tiden de är här då? Sitter in i köket och läser? De ska borra flera hål och det blir defintivt högljud. Mmm, jag ladde märke till att det finns mycket damm bakom vår soffa men jag kommer inte att städa det eftersom de kommer att borra och det kommer väl att damma.
Det värsta är att det stod på pappret att de kommer mellan 7 och 15.30. 7? Är de galna? Det är ju mitt i natten, jag kommer inte ens ihåg sista gången jag var vaken förre 7 på morgonen. Så jag måste gå upp kvart i 7, borsta tänderna, sätta på mig kläder och vänta .. det är ju helt sjukt .. med min tur så kommer de klockan 14 och jag satt där hela tiden trött och halvdöd, väntande på någonting jag inte ens behöver.
Nästa vecka måndag måste jag också gå upp förre 7! 0.o Det är första dagen att tågen går igen och jag vill inte komma för sent till registeringen .. jag vill också komma in på eftermiddagskursen så det är bättre om jag är där lite tidigare på måndag. Yupp. Dessutom har jag ingen aning var institutionen ligger. Jag kommer att bli lost. Jag är värdelöst på att hitta saker.
Nu måste jag väl gå och lägga mig snart .. blergh. Jag är så arg på mitt bostadsföretag just nu. Och jag har också lite ångest.
Förresten, det är Grottan på lördag, vill någon följa med? Martina är på en avskeds-fest för en vän, Micke är ju skin nu (???) och Desiree har inga pengar. Jag hoppas att Sophie orkar. Annars behöver jag massor med öl för att överleva. Jag hatar att ha en tråkig helg. Pfft, spelar ingen rol om det är bara Jimmy, Anders och jag .. det blir roligt ändå. *envis*
Okej, ska gå och läsa och försöka somna!
Jag har 15 olika läsare varje dag .. ni kan gärna kommentera mina inlägg :D

Kläder

Jag brukar inte prata om kläder eftersom det är bara inte en stor del av mitt liv. Det finns ju många tjejer som är shopaholics men jag har i första stället aldrig pengar för att bara shoppa loss och sedan hittar jag aldrig någonting. Jag har inte den bästa kroppen och det finns inga kläder för korta och feta tjejer :(
Men nu när jag har förlorat vikt så kan jag faktiskt köpa kläder i normala storleker. Så medan vi var i Handen idag gick vi genom gallerien och jag hittade typ den bästa höst-rock ever! Den var snygg, jag passade i den perfekt och jag nästan grät när jag såg mig i spegeln eftersom jag såg så snygg ut! Men den kostade 1500 kronor :( Jag kommer aldrig kunna köpa den så hejdå snygga jag :(
Sedan hittade jag också skor .. spetsiga svarta stövlar .. så snygga! För 1100 kronor. Haha, det är fan min matpengar för typ tre veckor :(
Det är ju bra att jag kan hitta snygga kläder nu. Men varför är de så dyra? :( Jag behöver massor med kläder för höst och vinter eftersom alla mina käder är för stora nu. Kanske jag skulle gå upp i vikt igen. haha.
Usch, jag känner mig äckligt .. jag skrev ett inlägg om kläder!

Jag tycker om de två jacket/jackor:





jag måste skriva brev nu.
blergh.

American Idol

På allvar .. jag tycker synd om de deltagarna. De blir tvungna att sjunga låtar som de inte tycker om. Men David Cook är sexigt .. och han sjunger som en Gud! :P (uh, jag låter som en tonåring haha).
Jag vet ju redan vem vann eftersom jag hade ingen talamod och kollade på internet :D Men jag ska inte säga vem det är eftersom jag vill inte avslöja det för de som faktiskt vill få spänningen.
Usch, varför tittar jag på det? Jag ville först skriva brev, sedan ville jag läsa, sedan ville jag chatta med George från Grekland och sedan ville jag prata med Anette på telefonen. Men jag har huvudverk .. det är inte roligt längre :(  Jag väntar på "Frasier" nu, älskar Frasier och sedan ska jag väl gå och sova.
Imorgon blir det inget spännande. Jag tänkte dra till ÖoB i Handen och handlar lite pärmer och kollegieblocker.
Uh yeah.
Jag tränade inte med hantlar idag på grund av min huvudverk men en dag gör väl ingenting .. jag åt nyttig idag .. currykyckling med massor med grönsaker och utan kokosmjölk! Mmm, det är inte bra om man får nästan ångest för att gå upp 200 gram i vikt.
Nu ska jag röka.



David Cook

Min mamma

Min mamma är en sådan trevlig och snäll person! Hon har brytt sig om oss barn hela våra liv och var alltid stolt över oss. Till skillnad från min far som slog oss, skrek åt oss och gjorde att min syster flyttade ut när hon var bara 17.
Men det här skulle ju vara om min mamma. Så jag fick ett smått paket från henne idag med pengar för böcker (man vet ju aldrig när CSN-pengarna kommer) och en almanacka med spindelnät på. Det tyckte jag var så sött .. jag menar, hon tjatar hela tiden om att hon inte tycker så mycket om att jag är gothare men nu verkar hon börjat att acceptera det och det känns bara bra :)
Hon kommer kanske i September , när min födelsedag är. Jag vill inte fira det här året, jag känner mig bara inte för det .. jag har inte så mycket med vänner här och jag kommer bara att sakna mina fester i Tyskland med typ 100 personer och mycket skoj. Så det är väl bra om min mamma kommer, hon kommer att baka en tårta och sådant, det blir trevligt.

Almanackan :

När allt går åt helvete

På lördag var vi på fest hos Jouni. Det var trevligt som alltid hos honom, fast att det var inte så mycket folk där den här gången. Jag blev full av två öl och en cider .. jag verkligen tål ingen alkohol längre. När jag var tonåring kunde jag dricka en hel flaska Berentzen och jag var fortfarande nykter.
Vi ville gå till Grottan omkring klockan 1 eftersom Sophie fick idén att det vore roligt. Men de hade ju Neofolk-kväll och det var inget folk alls där så att de hade bestämt sig att stänga tidigare. Så Anders fick idén att jag skulle spendera min sista 100 kronor på en taxi till Gullmarsplan för att hinna med nattbussen. Men det gick ingen nattbus till halv tre. Vad glad jag var :(
Så vi åkde till T-centralen för att vänta på nattbussen där.
Där hittade jag en utställningsdocka (Schaufensterpuppe .. vet inte riktigt vad det svenska ordet är) som var manlig men hade ingen snopp. Det tyckte jag var konstigt. Jag var väl för full för att fatta att inga sådan dockor har några genitalier. haha.
Min lördag var alltså väldigt roligt !

Några bilder:







Idag

Jag är trött och lite bakis. Men jag har redan tränat (några timmar sedan faktiskt), har haft frukost och kollat mycket på OS. Jag förbereddar mig nu för att duscha (jag är så lat!). Jag måste fortfarande ringa Sophie och Martina. Vi ska till en fest ikväll hos Jouni. Jag har ingen aning vem som kommer annars men det spelar väl ingen stor roll, det blir i alla fall trevlig att vara bland folk.
Usch, nej, nu måste jag verkligen duscha, jag luktar illa :S
haha.

Truman Capote - Frukost på Tiffany's



Boken handlar om Holly, en ung tjej som utnjutar äldre män för att ha ett bättre liv. Historien berättas av hennes granne i New York som beskriver hennes livsstil, hennes drömmar och ändå lämnar ett öppet slut.

Jag älskar den här boken, speciellt Capotes skrivstil. Jag hade aldrig läst något av honom förut men nu kommer jag definitivt försöka skaffa mig alla hans verk! Han är verkligen brilliant!

Holly är en sådan sött och förvirrad karaktär men hon gör kanske det som de flesta vill göra. Hon lever sitt liv som hon vill, hon bryr sig inte om vad andra tycker och får allt hon vill. Jag tycker om henne och jag tycker att hon förtjänar livet hon har .. allt som är dåligt och allt som är bra.

Jag rekommendrar den här boken. Capote är en mästare och hans mest kända bok är verkligen värd allt sin beröm!
De två Capote-noveller som fanns också i boken är bra med :)

Buzzcocks-konserten

Igår var vi på Medborgarplatsen i Stockholm. Det var ju 08-dagen och de hade evenemang i hela stan. Vi gick bara dit för att titta på Buzzcocks därför att jag har en lite obsession för dem under den senaste tiden hehe. Vi drack lite öl och cider och väntade en timme och då började dem redan. De spelade i över en timme och de var så jävla bra!!! Man kunde bara stänga ögonen och skulle tänke sig det vore året 1979 eller något, man fick bara en sådan äkta känsla. Det var många punkare där som gjorde pogo vilket jag tyckte var riktigt sött.
De spelade alla stora låtar (Harmony in my Head, Ever fallen in love, Orgasm Addict osv.) men också några låtar från det nya albumet. Det var kul att se hur 50åringar och unga punkare sjöng med samma låtarna.
Det regnade inte ens, solen kom ut precis när de började spela, typ som Gud ville vara snäll :p
Till er som inte var där: Ni missade något!

Några bilder:







Dan Brown - Deception Point



Boken handlar om vetenskapsfru Rachel Sexton som är dottern av senatorn Sexton som vill bli president av USA:n. Hon blir skickat till Arktiken var det har hänt ett stort fynd. NASA har hittat en meteor som visar upp livet från utomjorden. Så Sexton och forskaren Tolland beger sig på ett äventyr i vilkets slut oväntade upptäckningar blir gjorda.

Jag tycker att boken är bra men på något sätt har jag tröttnat på Dan Brown. Alla hans historier har samma schema, man vet precis att till exempel Sexton och Tolland blir ett par innan de har träffats. Men ändå är boken spännande och man lär sig mycket om NASA och teknolgiska uppfinningar.

Man har lite känslan att boken är skriven för en amerikansk läsare och boken är inte tidslös alls. Dan Brown kan skriver i en spännande stil men den här boken är inte hög-litterär och kommer inte att hamna på klassisk litteratur-hyllan.

Universitets-grejer

Jag fick post från universitetet och csn den här veckan. Det verkar som allt kommer att gå bra. Jag kom in på litteraturvetenskap-kursen och jag kommer också få CSN-bidrag.
Förresten, min syster kom in på linjen hon ville komma in på universitetet i Hamburg! Grattis! :D Jag är faktiskt lite avundsjuk eftersom jag älskar Hamburg, när det gäller favoritstäder så Hamburg väl tvåan i min lista. Min lista skulle gå så här: 1.London 2.Hamburg 3.Berlin 4.Kiel 5.Leipzig 6.Manchester 7.Liverpool 8.Edinburgh 9.Dublin 10.Dresden. Jag bor på fel ställe :( lol. Hur skulle eran lista ser ut?


Anders' födelsedag

Min fot har somnat! Argh! Haha. Fan. 0.o
Så .. var var jag? Alright. Anders'  födelsedag. Han blev 45 på tisdag. Han ville inte göra något stort så jag gjorde en tårta, han fick present och blommor
.
Ja, ni har läst rätt. Jag har gjort en tårta, haha. Jag är ju kass på att baka men den här tårtan var så lätt att göra att det inte går att göra något fel. Det var en mums-mums-tårta och recepten har jag från min mamma. Den blev jättemumsig (var ju också mums-mums i haha). Men jag gissar att en tårtbit har omkring 1500 kalorier! Som present fick Anders en bild av mig i en liten söt ram. Jag har ju aldrig mycket pengar så jag trodde det kommer från hjärtat och han kommer att bli glad för det. Och det blev han också. awww. Jag har ingen aning vilka blommor jag köpte, de är rosa/pink och snygga.

På eftermiddagen åkde vi till Kungshallen i Stockholm och hade lunch som jag betalde. Vi åt kebab och falafel. Falafel-tallriken är så god, de har sex olika dipsåser, jag kan verkligen rekommendera den. Efteråt träffades vi Sophie. Vi gick till Weekday som Anders verkligen älskar men tyvärr hittade vi inget snyggt. På H&M fanns det dock en jättesnygg kavaj för Anders, den passade honom perfekt men kostade 400 spänn. Den kan vi kanske köpa när jag har fått CSN-pengar. Vi ska se.

Sedan gick vill till cafe 60 och fikade. En dum servertör klarade det att få sterinljus-wax på Sophies byxa. Dum kille! Men det var ändå trevlig där :)

Lite bilder:








Last week's Saturday .. typ

Jag har ju inte uppdaterat min blogg på riktigt under några dager igen. Men vi hade ingen internet under två dager på grund av ovädret så jag hade mycket att göra efteråt .. och kunde inte riktigt hitta tid för bloggen.
Men nu ska vi se. Förra veckans helg har det inte hänt så mycket. Det var BatGrave på Grottan igen och det var trevligt som alltid. Anders och jag gick med Alex ,Martina och Sophie men träffade också mycket annat folk där. Musiken var helt okej och dansgolvet var fullt hela tiden vilket jag tycker en bra dj och en bra klubb utgör.
Jimmy var söt som alltid och jag blev helt förvånad hur han fick upp sitt hår i typ 15 minuter medan jag behöver normaltvis minst två timmer. Han är typ en magician. En söt goth-trollkarl. Haha.
Rojin var där och hon var också söt, saknar henne ibland eftersom hon har ju pojkvän nu och verkar vara upptagen hela tiden. Men det är skönt för henne, eller hur?
Här är lite bilder:








haha, ego-bilder :P

Fan vad jag hatar de iranska män i min familj

Min kusin Sara bor i Italien med sin make Mehrdad och dottern Diana. Igår på morgonen slog han henne, tog hennes pass och pengarna. Nu är hon instängd i sin lägenhet och är jäkla rädd. Hon vet inte ens om hon vill fy eftersom hon är rädd för att alla iranska personer i vår familj kommer att behandla henne som en outcast. Fan! Vad jag hatar iranska män!

Här är Sara med Diana, min bror och min syster:

Buzzcocks i Stockholm !

Jag var ju så ledsen att jag hade inte råd med Way Out West-festivalen i Göteborg på lördag eftersom jag ville så gärna se The Buzzcocks. Men de spelar om två dager på Medis i Stockholm, helt gratis! Fan, ni kan inte föreställa er vad lyckligt jag är! YAY! :D Ibland då händer bra saker till och med i Stockholm, hehe.



<3

Usch ...

Jag är så trött. Jag hade ingen internet i tre dager, så irriterande! Det var Anders' födelsedag idag och vi hade det trevligt. Ska berätta mer imorgon tror jag. Helgen var helt okej, bra folk, bra musik och för mycket sprit. Var bakis hela söndagen.
Jag ska titta på TV nu och kommer att skriva blogg, svara på meddelanden på myspace och helgon imorgon. Jag behöver sömn! Uh yeah!

RSS 2.0