Plugg och Zombie Disco

Det var vad min vecka bestod av. Mycket plugg och skoj på Zombie Disco. Det är kul med att plugga igen men jag börjar att förstå att Idéhistoria kommer inte att bli mitt favoritämne. Det är intressant men det är inte något som stimulerar min intellekt. Det berör inte frågor som berör mig. Jag är ingen person som är bra på att följa en logik och om det är 100-tals teorier på en gång blir jag bara förvirrad. Dessutom är jag lite besviken över att vi har ingen handledningen alls, alla föreläsningar den här veckan blev inställda (jag bortser från Introduktionen eftersom den var mer allmänn och hade inte mycket med själva ämne att göra) och man satt ensam hemma och pluggade för sig själv utan att veta var som prioriteringarna ska ligga. Jag har gjort 40 sidor av anteckningar och det är bara till de föreläsningar imorgon. Jag har läst klart tills onsdag nu men ändå känner jag mig oförberedd. En sak som irriterar är att man inte har någon kontakt till andra studerande, vi har bara tre seminarier per delkurs och föreläsningar är ju rätt anonyma. Jag ska se hur nästa vecka blir där vi har fyra föreläsningar, varav två på måndag. Det blir 6 timmars hängande på universitetet. Ush.

Så vad har jag lärt mig? Att Mespotamierna och Egyptierna egentligen var dem som startade allting inom matematiken, skriften och logiskt tänkande medan grekerna förfinade allting. Att naturfilosoferna hade väldigt många och konstiga idéer om världens uppkomst (blev imponerad av atomisterna dock .. de är ju inte så långt bort från själva vetenskapliga sanning) och materian. Att Pythagoras hade en sekt. Att Sokrates var en illaluktande luffare som förmodligen irriterade folk med sina frågor. Att Platon var Aristoteles lärare och ville att allmän bildade människor ska styra samhället. Platon trodde dessutom att allt är uppbyggd av geometriska figurer. Att kvinnor kan menstruera genom sin näsa och har svampiga kroppar. Så lite roligt har jag i alla fall.

På tisdag var Anders och jag i Skärholmen och storhandlade allt möjligt. Jag köpte massor med scrapbooking-grejor och presenter till mina brevvänner. Anders bjöd mig på en salat som jag tyckte var sött av honom. Det var en kul dag med mycket glädje.

Jo, och på fredag var det dags för Zombie Disco igen. Jag hade det vanliga outfit-problemet igen men kom fram till något i sista minuten. Per kom hit en snabbis innan vi sprang till tunnelbanan (som blev inställd så att vi behövde vänta 15 minuter grr). Vid Mariatorget träffade vi Martina och i ösregnet promenerade vi till H62. Det var redan mycket folk där och jag såg många bekanta ansikten. Jag dansade mycket och drack flera öl så jag var rätt slut när vi åkde hem vid 3-tiden. Det var i alla fall skönt att prata med kompisar, träffa nytt folk och vänner jag inte har sett på några månader (som till exempel Dessan). På lördag var det mycket pluggande som gällde och jag var bakis och trött så jag inte orkade att gå till Lisas födelsedagsträff på Tanto.

Jo, så imorgon gäller det att gå upp klockan 7.30 för att träna och sedan börjar första föreläsningen klockan 11. I mellan de två föreläsningar ska jag träffa Sophie för att fika. Jag kommer inte vara hemma förran klockan 18. Det blir en lång dag. Nu ska jag i alla fall laga mat, det blir ris med curry-kyckling. Och sedan ska jag ägna mig åt plugget igen.

Toodles!

Anders var glad


 

Jimmy och jag

 

Dessan och jag (inte helt nyktra)

 

Jag



Tunnelbana-kaos och trötthet

Vilken dag jag hade. Jag är så trött. Jag har varit trött hela dagen. Det där med att gå upp tidigt måste någon lära mig. Jag hann ju bra till tunnelbanan och var rätt stolt över mig själv. Men då gick det ingen tunnelbana mellan Mariatorget och Stadion. Det skulle gå ersättningsbussar men ni vet hur det är. De kommer aldrig och så var det också den här gången. Jag väntade med hundratals människor på någon buss som aldrig kom. Efter att ha väntat i 25 minuter bestämde jag mig för att promenera till Slussen. Och då gick tunnelbanan igen. Allt det där hände innan klockan 9 på morgonen. Vilken stressig morgon jag hade! I alla fall kom jag en halv timme för sent till Introduktionsföreläsningen. Men det verkade inte som jag hade missat mycket. Det var detsamma som varje gång, det är mest för dem som läser för första gången på universitetet. Jag kunde ha lika gärna skippat hela grejen. Jag behöver i alla fall inte åka dit förrän fredag igen.

På vägen till tunnelbanan hem träffade jag på Adam och vi bestämde oss för att spontanfika på Söder. Vi satt där i flera timmar och  funderade över det ena och det andra. Hur trevligt som helst. Efter jag hade kommit hem och ätit lunch ville jag egentligen sova men det gick inte. Jag försökte men hade för många tankar i huvudet. Så jag gick upp och tränade istället. Men nu är jag helt förstört. Jag ska börja med att brev och kanske läsa lite om försokratarna. Imorgon blir det i alla fall shopping i Skärholmen, måste köpa presenter och sådant.

Idag har jag äntligen köpt biljetterna för Marilyn Manson-konserten i November i Stockholm! Vi fick ståplatser! Woop woop!


KGB - Klubb Baxstabber

Igår var det första gången som vi gick  utunder kvällen sedan vi har flyttat till Fittja. Det var verkligen på tiden. Vi ville gå på Klubb Baxstabber på KGB, en ny postpunk/psychobilly-klubb. Det var bara bra att det var gratis så kort innan lönedagen. Per kom hit först och medan han och Anders drack lite vin och vodka fixade jag mitt hår. Killarna blev rätt fulla medan jag förblev helt nykter, jag drack bara en cider på tunnelbanan men det var mer för smaken hehe. Det var mycket med folk där och det var trevligt att träffa många människor som jag inte har sett på länge, speciellt Martina och Marc-Antoine. Bandet Kombat Katz hade en spelning som var vädligt bra, jag tycker om klubbspelningar. Men det var så varmt i lokalen så att de flesta hängde utanför efter konserten. Jag hade många trevliga samtal och var faktiskt lite besviken när Anders och Per ville redan åka hem vid halv två-tiden. De var för slitna haha. Det gick väldigt bra på tunnelbanan och jag var inte ett dugg rädd på vägen hem. Det var hur lugnt som helst i Fittja. Ikväll blir det en hemmakväll med TV och god mat. Jag ska skriva lite brev och kanske läsa. Jag är för gammal för att kunna gå ut två dagar i rad. Trist men sant.

Skål!



Kombat Katz



Anders och Lisa



Marc-Antoine och Martina



Jag är tuff!



Nina och Sophie


Universitets-grejor

Fast att universitetet inte börjar förrän nästa vecka så var den här veckan redan fullt i pluggets tecken. På måndag registrerade jag mig för Idéhistoria 1. Det gick bra och jag fick äntligen också en uppdaterat litteraturlista. Dessutom finns det nu också ett schema på internet, det enda som stör mig med det är att de flesta föreläsningar är tidiga på morgorna. Jag har just nu svårt med att somna så de första dagar blir förmodligen jobbiga.

Jag träffade Hanna på torsdag för att få böckerna. Hon har pluggat idéhistoria så jag fick henes böcker för ett bra pris. Så igår började jag redan plugga lite. Inte på riktigt, man måste ju komma in i det först igen så jag läsde så där 50 sidor om grekerna och livet omkring 2500 f.Kr. , jag tyckte att det var väldigt intressant. Jag vet dock inte om jag behövde faktiskt läsa det eftersom det inte finns en aktuell lektionsplanering än. Men eftersom litteraturen är densamma och upplägget på föreläsningar också, är det väl inte helt fel att följa förra terminens planering. Och annars så skadar det ju aldrig att ha läst för mycket.

Jag blev också antagen till Litteratur och Populärlitteraturkursen. Det är bara en 7,5 hp-kurs så det kommer jag att klara. Den börjar inte förran November och man ska läsa kärleksromaner, deckare och fantasy. Vad kul!

Jag får mina CSN-pengar redan på måndag. Så det första som jag kommer att göra är att köpa biljetter för Marilyn Manson-konserten. Äntligen! Och så klart ska Hanna få sina pengar. Jag måste också köpa några presenter och annat smått. Jag kommer att bli pank snart igen. Haha.

Kursböckerna



Antagningsbeskedet för populärlitteraturkusen


The Man Who Cried



Häromdagen gick denna underbara film på TV. Jag ville egentligen gå och lägga mig men zappade en sista gång genom kanalerna och då började filmen precis. Jag hade alltid velat se filmen men hittade den ingenstans. Christina Ricci är ju en av mina favoritskådespelare och jag tycker att hon är förbaskat snygg. Och jag behöver inte säga igen hur mycket jag älskar Johnny Depp. Det är en Sally Potter-film och ingen Hollywood-produktion men en fransk/brittisk produktion istället. Filmen har visats på många filmfestivaler, bland annat Cannes, och Cate Blanchett har vunnit tre priser för hennes biroll som den ryska dansösen Lola.

Huvudpersonen är Fegele (Christina Ricci), en judisk  flicka, vars far har flytt till Amerika. Av en slump hamnar hon i England där hon får namnet Suzie. Hon har en bra sångröst och flyttar till Paris för att tjäna ihop pengar för att kunna leta efter sin far i USA. I Paris delar hon en lägenhet med den ryska dansösen Lola (Cate Blanchett) och de två kvinnor börjar jobba på operan som statister. Det finns många invecklade situationer med huvudsångaren Dante (John Turturro) som tycker att han är den bästa i hela världen. Han är också inledningen till att Suzie tvingas fly senare i filmen.
Medan Lola och Dante flyttar ihop, kommer Suzie närmare zigenaren Cesar (Johnny Depp) som också är statist på operan med sin vita häst. Lola lever det rika livet, Suzie är ofta hos zigenaren och sin familj. Allting kulminerar när tyskarna kommer till Paris (filmen spelar under 1930-talet). Mer ska jag inte berätta, det skulle ju förstöra njutningen av filmen för någon som inte har sett den än.

Jag älskade filmen, inte bara för skådespelarna. Mörkret råder genom hela historian och mycket lidande visas men människorna vet ändå hur de ska njuta av livet. Cate Blanchett är underbar som Lola. Christina Ricci passar huvudpersonens roll perfekt, man ser i henne verkligen en vilse judisk flicka. Det enda som störde mig lite var att Johnny Depps karaktär sa nästan ingenting, och om så var det med en rumänsk brytning vilken passade honom inte. Men det intetgjordes genom sexscenerna och flörtandet med Riccis karaktär. Så het! Alltså för mig var det nästa för mycket, Ricci och Depp har sex, jag nästan dog! Haha.

Filmen är värd att se, speciellt eftersom den inte är typisk Hollywood-esque. Man ser undergången av Paris' "golden age" och problemet mellan olika nationaliteter och mentaliteter. Och: Johnny Depp och Christina Ricci har sex. 

Bokmarknaden

Så idag var det bokmarknaden på Drottinggatan i centrala Stockholm. Vi träffade Micke, Sara och Sophie vid lunchtiden och började vandra omkring. Det var så många böcker! Jag kunde ha köpt så mycket! Men eftersom jag hade bara 100 kronor kvar i plånboken tills jag får mitt CSN-lån behövde jag ta det lugnt. Det blev ändå några böcker, jag köpte sådana "3 för 10 kronor". Vi förlorade Sara och Micke halvvägs eftersom de var så långsamma men på vägen tillbaka hittade vi varandra igen. Anders och jag åkde hem vid 3-tiden eftersom vi var hungriga men de andra fortsatt. Böckerna jag har köpt: Dostojevskij - Idioten, Tolstoj - Anna Karenina (jättsliten utgåva men för 5 kronor kan jag leva med det), en samling av finska noveller, Rushdie - Satansverserna och Ernest Hemmingway - The old man and the sea (på tyska haha), Moa Martinson - Kyrkbröllop och Werner von Heidenstam - Stridsskrifter. Så jag har till och med köpt lite svensk litteratur, vad stolt jag är haha.

Jag har äntligen hittat något slags schema för Idéhistoria-kursen. Imorgon är det ju registreringen och jag behövde veta vilken seminarie-kurs jag vill ta. Den ska ju inte vara klockan 8 på morgonen. Jag hittade en som börjar klockan 12 och det tycker jag passar mig rätt bra då räcker det med att gå upp klockan 8 om jag vill träna innan kursen. Ett problem som jag har upptäckt är att de flesta föreläsningar är tidiga på morgonen. Hur jag kommer att klara det, vet jag inte än. Dessutom är tentorna inte i schemat och det vore ju rätt bra att veta när man skriver dem, eller hur? Men man kan gissa sig fram datumet .. jag tror att första tentan skriver jag den 26:e i September. Det betyder ingen Zombie Disco för mig den månaden. Oh well.

Jag och Sophie på marknaden



Massor av böcker



Yay vi har köpt böcker!



Sara, jag, Micke och Sophie



Mina böcker !




Lugn lördag

Vi har haft en lugn lördag utan någon sprit eller festande alls. Det behövs ju inte alltid. Sophie kom förbi, vi fikade och senare lagade vi mat. Det blev Moussaka. Väldigt mumsig! Det var en trevlig dag. Idag ska vi på bokmarknaden på Drottninggatan. Snart faktiskt.

Söt Sophie



Anders och jag (snodde bilden från Sophie)



Vi lagar mat (snodde bilden från Sophie)


Michael Hussar

 

Michael Hussar är en amerikansk konstnär och det finns faktiskt inte mycket information om honom. Men jag tycker att hans konst talar för sig själv. Bilderna som jag först kände till var väldigt groteska och påverkade av horror-genren. Men han har också målat bilder som är klassiska och är porträt-aktiga. De är så klart av väldigt bra kvalitet men jag föredrar hans groteska konst som ibland till och med äcklar mig. Ett av teman är klubbar och från denna samling kommer också min favoritmålning av honom, Daddy’s girl. Andra målningar verkar vara inspirerade av 1920’s freakshow och överdriften av ”The Golden Age”.  Jag ska visa er tre målningar, två som kan anses som groteska och en som ligger väldigt nära den klassiska målningskonsten.

 

Portrait of Demo "D"

 



Daddy's girl



Four on the floor



 


"Öppna dörren, då förklarar jag"

Igår hände något läskigt. Eller det var ju under natten. Omkring klockan ett försökte folk ta sig in i huset genom yttredörren, de slog en stol mot dörren. Men glaset var stark så de kom inte in. Eller det var vad jag trodde. Fem minuter senare ringer det på vår dörr. Det stod en svensk kille utanför. Anders frågade vad han ville men han sa bara "Öppna dörren, då förklarar jag." . Men Anders öppnade inte dörren eftersom han inte kände killen. Vi har ingen aning om det har något sammanhang med de tre killar som försökte ta sig in huset. I alla fall så försvann killen och ringde på nästa dörr där ingen svarade heller. Så han åkde iväg med hissen. Han var inte hotande eller något. Men det var ändå väldigt konstigt. Vad ville han? Och varför ringer han precis på vår dörr? Vi känner ju ingen här. Så är det alltså att bo i Fittja haha. (Men det har hänt mig i Tyskland också någon gång men då sa killen på en gång att han ville att jag ringde polisen vilket jag också gjorde). Jag tycker att jag ska få extra erfarenhets-poäng i livet. Eller hur?

Per besökte oss igår kväll. Vi snackade, åt mackor och drack té och surfade på internet. Det känns bra att folk orkar att ta sig till oss. Fast, han bor ju i Fittja så det tar honom bara fem minuter. Så inga erfarenhets-poäng för honom! Imorgon kommer Sophie hit, en till människa som är nyfiken på våran lägenhet :P

Idag kom Anders hem tidigt från jobbet för att prata med bostadsföretaget på grund av vad som hände igår. Och eftersom jag har min träningsfri dag idag hade jag tid och ville jag följa med. Men de hade stängd, sommartider i Sverige typ. "Jag behöver hjälp" - "jo, tyvärr, det är ju semestertid. ". Grrr. Så vi gick och handlade mat istället. Bara 300 kronor gick åt och vi har köpt massor! Det här räcker i 5 dagar. Minst. Jag älskar den ena turkiska affärren här. De har mitt älskade turkiska bröd som man kan köpa överallt i Tyskland också. Så gott. Dessutom är grönsakerna billiga där. Och personalen är trevlig. Bara så ni vet haha.

Så vad händer i de närmaste dagarna då? Som jag redan sa så kommer Sophie hit imorgon. På söndag ska vi till bokmarknaden. På måndagen ska jag registrera mig för Idéhistoria 1-kursen. På tisdag ska jag åka till Hallundas biblioteket för att låna kursböckerna, om jag hittar. Jag har aldrig varit i Hallunda förut. Jag hoppas att jag får tag i Hanna snart, hon ville ju sälja sina böcker till mig.

Jag ska skriva ett konst-inlägg senare igen. Jag kom på att jag har ju en "modern" favorit-konstnär till. Böcker har jag inga att prata om just nu. Jag är på sidan 311 i Manns bok och boken har 900 sidor. Jag hade inte så mycket för att läsa sistone. Nu är det i alla fall dags för att skriva ett brev till min vän Kerri i North Carolina. Toodles.


Från igår .. jag hade myskläder på mig, en oversize (XL)-Marilyn Manson tröja så jag ser större ut än vad jag egentligen är. Behövde påpeka det kändes det som. Haha






Adam och David

Vilka bibliska namn haha. Igår besökte Adam mig. Vi drack kaffe, pratade om allt möjligt, diskuterade litteratur, filosofi och även fotboll! Och idag kom David hit. Jag lagade mat åt oss, det blev pasta med köttfärssås. Det var trevligt som alltid att träffa honom. Det är kul att jag känner några underbara människor som hjälper mig att se det ljuvliga med livet. Imorgon skulle jag egentligen träffa Hanna men hon ställde in eftersom hon är sjuk. Så jag har ingenting planerat i de närmaste tre dagar. Vad tråkigt det kommer att bli.

Adam hos mig igår



David och jag idag (jag måste lära mig att posa så att man kan se min övre armar och min mage. Grrr)





Det normativa livet

 

Vad är det normativa livet? Vad är den normativa livsstilen? Vad är det normativa sättet att leva? Vem bestämmer hur man „bör“ vara? Jag tycker ett „bör vara“ passar inom naturvetenskapen. Det passar till fysiska lagar, till biologiska beskrivningar. Det går även att använda inom humaniora för att skapa kategorier och genrer. Men varför används samma tanke inom det verkliga livet? Varför måste det finnas ett ”normal”? Kan det inte finnas ett individuellt samhälle där alla får vara som de är och alla människor har samma möjligheter till jobb, trygghet, självkänsla och kärlek?

 

Man kan så klart börja med att prata om problemet med den normativa tankegången när det gäller familj, sexualitet och livsstil. Man kan prata om nationaliteter. Man skulle också kunna prata om religion.

 

Men jag vill vara personlig nu och prata om mig själv. Enligt det svenska, ja, till och med det tyska samhället är jag inte normalt och står utanför. För det första så är jag invandare här och tysk med utländsk bakgrund i Tyskland. Det är inte någonting jag kan ändra på, det är tyvärr en biologisk säkerhet. Jag vill bara en gång till understryka att jag inte är iransk. Jag känner mig mindre tillhörig mitt iranska arv än jag någonsin har gjort. Jag förstår mer och mer hur min far ha förstört mig och har gett mig rädslor som fortfarande är kvar i mitt huvud. Mina iranska kusiner i USA har sett mina bilder på Facebook och är enligt min mamma ”äcklade” av hur jag ser ut, av hur jag bor med en man som jag inte är gift med och hur jag inte beter mig som iransk (med detta menas inte muslimsk, de skiter i religionen). Jag är inte iransk! Jag behöver inte anamma mig deras livsstil.

 

För det andra så ser jag inte normalt ut. Det är väl det största problemet. Det är det problemet som min far alltid har haft med mig. Han tycker att jag måste anpassa mig till samhället för att bli något. Blir vadå? En till människa som förnekar vem hon är för att kunna få ett tråkigt jobb och efter någon tid bryter ihop? För att hata sitt liv? Jag ser ut som jag vill se ut. Det är mitt beslut. Det finns olika estetiska uppfattningar och varför måsta jag följa strömmen? Det har jag aldrig gjort.

 

Nu där jag bor i Fittja har mina gamla tankar och rädslor hunnit ikapp med mig igen. Jag känner mig inte tillhörig samhället av invandare. Jag står faktiskt helt utanför det. Jag kan och vill inte bli en del av detta. Men som ”gothare” står jag till och med mer utanför. Igår började en kille (jag tror att han var turk) pratar med dig. Han frågade varför jag ser ut som jag gör. Jag visste inte hur jag skulle förklara det så jag sa någonting om musik och mix av rock och punk. Han frågade varifrån jag kommer och jag svarade med Tyskland. ”Vad fan. Vad bor du i Fittja för då?” var svaret. Och han tittade äcklat på mig. Här är vad som gäller som normal en helt annan sak. Det är inte som jag blev rädd. Men hur är det om jag kommer hem mitt i natten, i mörkret? Och jag träffar på ett gäng turkar som inte ens vill prata men tycker att jag ser så annorlunda ut så att jag förtjänar att få stryk? Ska jag ändra mitt utseende bara för att de inte anser det som normalt? Det är ju precis det jag aldrig ville. Att behöva följa strömmen. Förresten, jag tror inte att något kommer att hända mig, jag går ju aldrig hem i mörkret ensamt. Och det har också ingenting med våld att göra. Det har med tolerans att göra, med att kunna vara sig själv. Varför hade killen jag pratade med mer rätt att vara sig själv än jag? Varför finns föreskrifter hur man ska vara? Är det inte lite för mycket ”1984”?


Mark Ryden




(gammal bild av honom)
Nu kan jag skapa en konst-kategori, hur roligt är det?
Jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag tycker om Mark Ryden så jag läsde lite mer om honom och kollade hans hemsida. Han är verkligen en ny konstnär. Han är 46 år gammal och bor i USA. Hans första utställning var 1998 och kallades "The Meat Show". Han har inte bara skapat målningar som nuförtiden kan hittas världen runt i många offentliga samlingar men han har också skapat albumkonst för musiker som Ringo Starr eller Michael Jackson. Så han var redan en renomerad konstnär innan hans utställningar. Många av hans målningar är inspirerade av Christina Ricci som jag personligen tycker är en av de vackraste människor i världen. Jag älskade henne som Wednesday Adams men också i Sleepy Hollow eller 200 Cigarettes. Dessutom är Mark Ryden på något sätt intresserad av att göra en statement med sin konst. Han är emot köttindustrins överproducering och dubbelmoraln som finns i USA. Som sagt, han är min slags konstnär och fast att de flesta kanske tycker att han är kitsch så tycker jag att han skiljer sig från den tråkiga (läs: pseudo-chockerande) konst som skapas idag.

"Christina"



"The Butcher Bunny"



Då överdrev vi kanske lite

Anders hade idéen av att ha fladdermus på väggen. Efter mycket tänkande kom vi fram till att vi behöver något självhaftande. Det hittade han på Hornbach: självhaftande hyllpapper i svart. Och då klippte han ut fladdermus och vi klistrade dem på väggen. Jag tycker att det är väldigt kul men man kan också se det som ett överdrift och ett försök att vara så goth som möjligt haha. Men jag tycker om det i alla fall och det är ju det viktigaste.

Igår åkde min mamma hem. Jag blev lite ledsen men nu känns det faktiskt rätt befriande att hon inte är omkring oss hela tiden och kräver uppmärksamhet. Efter hennes buss hade åkt vandrade Anders och jag genom stan och köpte några saker vi verkligen behövde. Som cider och öl av våra sista slantar. Ha. Jag hämtade också ett programm för kulturveckan men det finns ju nästan inget som verkar intressant. Jag ska på bokmarknaden på söndag. Jag tyckte också att konstverken med temat "döden" lät rätt intressant men jag har ett litet problem med samtidskonst. Jag förstår mig inte på den. Jag menar, surrealism är väl det som jag verkligen älskar och Dali kommer för mig inte att kunna överträffas av någon annan. Så jag tycker om konst. Ah, kanske jag ska gå och titta på de verk ändå. Känner någon till Mark Ryden? Han är lite kitschig men påminner mig mycket om surrealism, lite som Alice in Wonderland möter surrealism kanske.

Idag har vi städat hela lägenheten. Det behövdes. Vi hade inte haft tid när min mamma var här och det var dammigt efter flytten. Annars så har jag skrivit två brev. Så det var en lugn dag med lite kroppsarbete.

Nästa vecka ska jag träffa lite folk. Snart börjar ju plugget igen och då kommer min livstil förändras från lat till plugghäst. Imorgon behöver jag handla lite. Jag hatar att handla ensamt, jag vet inte varför, det är nästan någon slags fobi. Men imorgon ska jag vara stark och göra det. Anders har sin första dag i Tumba imorgon, då kan jag väl gå och handla åt oss om han tjänar pengarna! På tisdag kommer Adam hit. På onsdag kommer David hit. Och på torsdag ska jag fika med Hanna. Måndag, fredag och lördag är jag fortfarande ledig. Så om någon vill träffas, säg bara till!!


Fladdermus



Igen




Jag orkar inte mer ..

Jag är så trött. Genomtrött. Sedan förra vecka torsdag har jag inte sovit ut och har bara varit upptagen. Jag hade inte en enda vilodag. Men imorgon är sista dagen. Jag måste gå upp halv åtta och sedan följer min mamma till flygbussen. Och efter det ska jag åka hem och sova. Och bara vara lat. Inte lämnar lägenheten i minst 24 timmar. Jag ska läsa, skriva brev, hänga på internet. Det kommer att bli så skönt. Kanske jag ska till och med köpa en flaska vin på vägen hem. Med min sista kronor. Det verkar som det är värt det. Det var skönt att ha min mamma här men varför måste hon vara en morgonmänniska? :( Dessutom har jag ätit så dåligt sedan hon kom. Choklad och glass varje dag. Jag har tränat så förhoppningsvis har jag inte gått upp mycket. Jag vägrar att väga mig just nu. Då får jag ju bara ångest :( Jag känner mig otroligt fet!

Idag har vi varit in i stan i flera timmar. Vi gick genom Gamla Stan, gick till Sergels Torgs galleria, köpte glass (surprise!), satt oss ner vid Kungsträdgården och fortsatt senare till Hötorget och Saluhallen. Inte så bra att röra sig så mycket när det är så hett. Jag svettades, var trött och var allmänt gnällig. Men jag höll tyst, ville ju inte förstöra min mammas sista dag liksom. Just nu är Anders och hon ute på promenad vid sjön. De hamnade i ett kafé som Anders precis berättade på mobilen. Jag orkade inte följa med. Jag tittar hellre på TV och dricker té. Anyhow, efter jag har samlat mina krafter igen under helgen, vill jag träffa folk nästa vecka. Någon som har lust att träffas? Jag lovar, jag kommer inte vara gnällig!!!

Kungsträdgården


Vardagsrummet är klart

Vi har köpt nytt färg för vardagsrummet idag och Anders målade det klart ikväll. Jag tycker att det blev jättesnyggt! Det roliga är ju att vi har fixat allt själv. Jag börjar att tycka om DIY. Jag trodde ju att jag inte hade talang för sådant eftersom jag inte är så konstnärlig av mig .. i alla fall inte när det gäller att måla bilder.  Så jag tänkte visa er mtt vardagsrum igen, nu när det är klart (måste bara köpa några affischer till).




Två dagar kvar

Om två dagar åker min mamma igen. På något sätt gick tiden väldigt snabb. Det har väl att göra med att vi alltid hade något att fixa, handla eller göra. Men jag börjar att sakna ensamheten med Anders. Att kunna springa runt i mina underkläder. Att kunna laga mat JAG vill äta. Att kunna sova ut. Att kunna titta på TV i lugn och ro. Att kunna skriva brev (jag har 18 brev att skriva .. skit, vad snabbt de samlades). Att kunna läsa i flera timmar utan att någon stör en. Men som sagt, bara två dagar till. På lördag eftermiddag ska jag verkligen bara göra alla saker jag tycker om. Och springer runt i mina underkläder haha.

Igår. Jo. Vi åt tårta. "Negerkusstorte" som man säger på tyska. Det är den tårtan jag alltid fick till födelsedagen från min mamma. Så Anders fick den så klart också. Den består av mums-mums, mycket kvarg, grädde och citronjuice. Jättegod. Senare på eftermiddagen kom Per förbi  en sväng. Det var trevligt. Sedan tittade jag på "Sex Education"-programmet på TV3 innan jag gick och la mig.

Idag så har vi redan varit på Julsta för att köpa svart färg. Vi tänkte ju måla lite mer i vardagsrummet. Förhoppninsvis hinner vi med hälften på söndag. Vi har inte färg för mer. Och vi är panka. Så det kommer att bli bara ett halv-klart vardagsrum i två veckor. Sådant är livet. Jag tror att vi får vårt köksbord och stolarna senare idag. Killen som sålde dem skulle ringa. Jepp.

Förresten, min svenska har försämrat sig inom de sista veckorna. Pratat bara tyska. Läst bara på tyska.

Mums



Anders och jag


Anders' födelsedag .. wooohooo

Idag är det Anders' födelsedag. 46 år gammal är han nu. Grattis på födelsedagen pipi-bird :D
Jag gick upp jättetidigt idag, innan klockan sju. Jag vaknade av någon irriterande allergi och kunde inte somna om efteråt. Så jag väntade på att Anders skulle vakna. När han hade gjort det, öppnade han sina presenter. Han fick choklad av mig och några fina saker från min mormor. Han blev jätteglad. Efter jag hade tränat och ätit frukost, åkde vi till Skärholmen och för att kolla gallerian. Jag behöver aldrig handla in i stan igen, det finns ju allt i Skärholmen och till och med mer än på Drottninggatan. Vad kul! Vi vandrade runt lite (jag hittade en awesome hobby-affär.. jag kommer att köpa massor med saker där i framtiden!) och hamnade på ÖoB och Myrorna. Vi köpte lite smågrejor, en ny duk för köksbordet och på Myrorna hittade jag två böcker. Vi åt mackor och drack kaffee, köpte massor med grönsaker på en marknad och sedan åkde vi hem. Och jag träffade Jake i Skärholmens galleria. Han har hittat jobb där. Det var trevligt att träffa honom igen, det var ju också sist två månader sedan.
Nu ska jag vila lite. Jag har ryggont och nackvärk. Jag har väl lyft för mycket sistone. Och sovit för lite. Gah. Förresten, någon som vill ge mig två Marilyn Manson-biljetter? :P

Anders' presenter



Födelsedagsbarnet



Mackor :P



Min mamma och Anders i Skärholmen



Ny duk



Nu har vi en bild av Kiel på väggen



Böcker jag har köpt  -   Márquez och Hesse





Pengar Pengar Pengar

Som vanligt behöver jag pengar för något. Och jag har 98 kronor på mitt konto, tills slutet av Augusti. Marilyn Manson kommer till Stockholm den 9:e i November och biljetterna släpps om fyra dagar. Men de ska spela på Globen, så jag hoppas att konserten inte blir slutsåld innan jag får CSN-pengarna. Dessutom ska de också spela i Malmö några dagar innan dess så förhoppninsvis betyder det också att mindra folk dra till Stockholm-konserten. Jag måste måste måste kunna gå till min 32:a Marilyn Manson-konsert!!! AH!

Idag var det ju varmt!! Det är skönt med sommar! Vi har varit ute och handlade mat. Och på eftermiddagen var vi på promenad vid Alby-sjön. Det var vackert där och mysigt med allt folk som grillade, fiskade och promenerade. Imorgon är det Anders' födelsedag. Jag har inga större presenter (pengarbrist ni vet) men jag ska baka en tårta och vi ska gå till Skärholmen för att kolla gallerian.

Jag kan inte släppa det där med Manson-konserten. Jag behöver pengar. Fuck!!

Gås



Och jag




Jag ville gnälla ..

Jag ville gnälla om min mamma nu. Hon började irritera mig på riktigt. Jag fick inte ha min Marilyn Manson-affisch på väggen så länge hon är här. Jag är 27 år gammal, det är min lägenhet och jag får fan göra vad jag vill. Men när jag var argast, gick jag in i köket. Och där var hon, med slutna ögon och dansade till Mozart som kom ur radion. Det var så gulligt! Jag kan inte vara arg på henne. Min mamma är ju ändå min mamma, fast att hon har sina uppfattningar och inte håller med om allt i mitt liv. Hon kommer alltid vara här för mig. Så jag har bestämt mig för att inte gnälla om henne. Jag älskar min mamma <3

Så idag var vi på IKEA. Vi köpte två skrivbord, gardiner för vardagsrummet, två sopphinkar (haha), en palm och stearingljus. Så det var en lyckad inköp. Det var lite jobbigt att få allt hem i bussen men vi kom fram till slutet.

En sak som verkligen drog oss ner idag var de dumma kvinnor som har flyttat in i lägenheten i Ösmo. En av de är vänner med fastighetsskötaren så det ser ut som att vi måste betala för någon städning. Fast att det var jätterent! Det handlar bara om en ljusknapp, två lister och en lampa. Det hela är så löjligt!

Vi är fortfarande inte klart med inredningen av lägenheten. Väggarna är tomma och det måste målas lite till. Jag hoppas att vi orkar inom de närmaste dagarna.

En ny spegel som min mamma hade köpte för oss. Den passar jättebra på den lila väggen.



Snygga detaljer



Bokhyllorna är inte tomma längre



Jag hoppas att den inte kommer att dö :(



Data-hörnet



Snygga detaljer på gardinerna



Min blogg har blivit för mycket koncentrerat på inredning. Det ska jag ändra på snart !

IKEA-dags



Idag ska vi till IKEA. Jag älskar IKEA, vi har det så klart i Tyskland också och jag har varit där tusentals gånger. Jag kommer ihåg att när jag var barn då åkde vi även 10 mil bara för att shoppa på IKEA, den närmaste fanns i Hamburg då. Men idag ska vi ta bussen till Kungens Kurva (bara 15 minuter härifrån biatch!!!). Vi vill kolla efter gardiner och skrivbord. Och några småprylar som jag vet inte om än men som jag kommer att hitta och älska. IKEA är en paradis för fattiglappar som jag!!

Vi har telefon nu också. Killen från Tele 2 har precis åkt. Hur snabbt allting egentligen går. Hela flytten gick ju jättebra. Det enda som irriterar mig är de två kvinnor som tog våran lägenhet i Ösmo. De ringde Anders igår och sa att de ville ha 2000 kronor eftersom det inte var ordentligt städat. Vi städade ju i flera veckor!! Så Anders frågade var problemet ligger och hon pratade om en smutsig ljusknapp och damm på en lista. Hallå? 2000 kronor för sådant?!? Det är ju löjligt. Hon försökte i alla fall utpressa Anders och sa att hon kommer att kontakta bostadsföretaget om han inte betalar. Anders la  på luren. Och han skrev till bostadsföretaget själv. Det kommer bli intressant att se hur det hela kommer att sluta.

Första dagen i Fittja

Jag har sovit jättebra. Men min kropp gör ont, överallt!!! Det var väl lite för jobbigt med att bära alla saker. Vi är klart med nästan allting nu. Bara bilderna måste upp på väggarna. Vi var ute två gånger idag och det kändes trevligt här i Fittja. Vi handlade på LIDL (så klart haha) och på kvällen var vi på Konsum. Annars så har jag plockat böcker in i hyllorna och fixat lite med köket. Det var min spännande dag. Jag är lite trött på att gå upp tidigt. Och min mamma åker inte förrän lördag :(

Jag och min mamma idag


I has the internets!!

Konstigt nog så fungerar vår internet-connection. Vi hade ju beställt den för idag men vi hade aldrig trott att det skulle funka. Vad glad jag är hehe!
Sista natten i Ösmo var i alla fall väldigt kort, jag sov inte mer än tre timmar. Jag var för förväntningsfull. Klockan 9 kom Anders redan med bilen som han hade hämtat i Rågsved och kvart över 11 var bilen full och vi kunde åka. Vi gjorde en stopp vid McDonalds och var framme i Fittja omkring klockan 13. Per kom för att hjälpa till så allting gick mycket snabbare än vi hade trott. Medan Anders och Per lämnade bilen tillbaka och käkade på MAX så fixade min mamma och jag jättemycket i lägenheten. Självklart är det en hel del kvar att göra men nu har vi redan fått lite hemkänsla. Nej, men nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Det blev en lång och krävande dag.

Bilen var fullpackad



Så här ser det ut i sovrummet just nu



Vardagsrummet



Badrummet



Gaderoben



Kök



Kök



Kök



Gästrummet ( och min mamma haha)



Gästrummet



Balkongen





RSS 2.0