Catherine Dunne - Another Kind of Life

Jag har gjort det här förut i min tyska blogg så jag tänkte göra samma sak nu i min svenska blogg. Jag ska diskutera böckerna som jag har läst och tycker är värda att bli diskuterat.

Första boken är:

Catherina Dunne - Another Kind of Life

image23

Boken är härlig. Hon beskriver livet av två olika familjer som bor i Irland under sedelkiftet mellan 1800 - och 1900-talet. Det handlar mest om de barn i de två familjer som har olika typ av liv, en familj är en rik familj från Dublin, den andra familjen är en fattig familj från Belfast. Barn stötter på olika problem när de växer upp, många sorgliga händelser överskuggar deras liv. Till slut träffar båda historier på varandra och en överraskande avslutning ger hela boken en till och med upprörlig charm.

Jag tycker om stilen som Dunne använder sig av. Hon hoppar från en jag-berättare över till en allvetande berättare, beskriver situationer från olika perspektiv och ibland förekommer till och med dagsboksinlägg. Det är en väldig spännande stil.

Min favorit-karaktär är Mary, en dotter av den fattiga familjen, eftersom hon är en sådan kämpare. Jag kan återfinna mig också i May och Ellie därför att de är lite rebelliska och vill gå sina egna väger. Jag blev lite besviken av utvecklingen av karaktären Hannah, hon blev elak och självcentrerad.

En bra aspekt av boken är att den involverar historiska händelser med i händelseförloppet och man får veta mycket om kampen mellan katoliker och protestanter på Irland omkring 1900.

Så jag kan verkligen rekommendera den här boken. Den är något för dig som tycker om drama, kärlek och historia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0