Tyskland, tenta och tüdelü

Jag har haft några tråkiga dager. Min motivation är just nu på nollpunkten. Jag har till och med inte tränat idag eftersom jag bara inte orkade. Now that's lame. Men jag får ju ha en ledig dag i veckan så det är ett träningsmåste imorgon och på söndag. Så det är lugnt.

Igår så fick vi tenta-uppgifterna. Man kan välja mellan att skriva om Madame Bovary (Flaubert) eller Strindberg/Ibsen. Jag tycker inte om Strindberg (älskar Ibsen dock) så jag har bestämt mig att skriva om Madame Bovary. Andra delen är en lyrikanalys av Stagnelius-dikten "Resa, Amanda! jag skall". Den är sådär. Jag har gjort jättemånga anteckningar idag och jag behöver faktiskt bara skriva rent det hela på datorn. Jag vet inte om jag har gjort det rätt med Bovary-frågan men det är ju alltid en tolkningsfråga inom litteraturvetenskapen och så länge man har bra argument spelar det väl ingen stor roll om ens påstående är lite konstig. Vi behöver inte lämna in den förrän nästa vecka fredag så jag har tillräckligt tid att fundera. Kanske det behövs, hehe.

Igår fick jag e-post från Migrationsverket. Jag väntar fortfarande på ett svar på mitt ansökande för permant uppehålltillstånd. Mitt gammalt tillstånd gäller inte sedan Mars. Hur som helst, nästa vecka fredag ska jag dit med Anders och kanske jag får tillstådet då. Ska se. Är självklart lite nervös, fast att de kan inte neka mig eftersom jag är europeisk medborgare. Jag tycker inte om att ha att göra med myndigheter. Jag fick x-tra-x-katalogen igår. Visste inte ens att man får den om man bara beställt där en enda gång (Anders har också fått en). X-tra-x är en shop som säljer kläderna för gothare och synthare. Den är jättestor i Tyskland och de har massor med vackra kläder, verkligen, jag kunde handla där för minst 50.000 kronor! Om någon är intresserad: www-x-tra-x.de (det står allt på engelska också). Katalogen är så snygg .. jag ska posta en bild på den i slutet av mitt inlägg.

Idag så har jag jobbat med tentan. Jag har det alltid lite svårt att koncentrera mig. Jag lyssnar på musik eftersom det lugnar mig alltid lite. Men vad gör jag då? Varje gång det kommer en bra låt dansar jag istället för att plugga (favorit-låt just nu: Siouxsie and the Banshees - Spellbound). Och sedan tar jag en rast var 15:e minut för att röka eller kolla något på internet. Så allt tar dubbel så lång tid som det skulle. Smart, eller hur?

Jag lagade jättegod mat idag. Jag ville överraska Anders så jag gjorde det fint i köket med stearingljus och maten snygg draperat på tallriken. Han blev jätteglad. Uh, pratar om överraskning: Jag ska åka till Tyskland under jul!!!!!!!!!!!!!!! YAY!!!! Jag kollade lite på ryanair idag och jag hittade en jättebilig flyg den 23:e (typ 160 kronor för två personer!!) och vi ska flyga tillbaka den 27:e. Det blev lite mer än 1000 kronor med alla skatter och avgifter men det är lugnt. Jag är pank nu (på riktigt!!) men det är värd det. Min present för mina föräldrar blir att jag kommer på besök. Jag ska inte berätta det för min mamma, det ska bli en överraskning att vi dyker upp. Jag ska ringa min pappa imorgon så att han blir vår medbrottsling haha. Uh, jag ser så fram emot det. Att fest med vänner, att se min familj, att fira jul med familjen. Och jag kan inte vänta att se min mammas blick när vi plötsligt står framför henne kvällen innan jul :D Uh uh uh!!!!

Imorgon ville vi gå och handla julpresenter men nu har vi ju inga pengar mer. Men vi ska åka till Stockholm ändå och köper flygbuss-biljetterna. Jag behöver också bläck för min skrivare. Så jag kommer ut i alla fall imorgon, fast att det blir inget spännande. Men allt är bättre än att sitta hemma hela dagen och flumma.

Så, ska pyssla lite med brev nu. Toodles.

Maten idag (lax, Pellkartoffeln, sallad, en kokt ägg och självgjord tzatziki)



X-tra-x katalogen .. visst är covern kul?!?



Jag ska till Tyskland .. weeeeeeeeeee!!


Kommentarer
Postat av: hanna

jag gör precis lika! rökpause, kisspause, matpause, internetpause, tvpause osv osv. tar lååångt tid det här XD

2008-11-30 @ 14:53:42
URL: http://hannamariefiddeli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0