The Baader Meinhof Complex

Jag har inte uppdaterat min blogg på länge men eftersom jag har bestämt mig för att ta ledigt från plugget innan jag åker till Tyskland på tisdag så ska ni nu få massor med inlägg inom de nästa dagar. Jag vill börja med att tala om en film igen. Jag har inte varit väldigt social på sistone, mest på grund av plugget men också därför att jag inte mådde så bra. Jag kan inte känna mig lycklig när det råder vinter i Sverige. Så jag hann titta på många intressanta filmer.

 

En av dem var The Baader Meinhof Complex, en tysk film som handlar om 70-talet i Tyskland med dess revolutionära grupper där bland en grupp kring journalisten Ulrike Meinhof och Andreas Baader. De var en del av RAF (Rote Armee Fraktion), en del av den socialistiska vänstern som trodde på en revolution och omvälvning av samhället genom kamp. Filmen porträtterar hur gruppen bildades, vilket stort stöd de hade och hur allting blev allt mer våldsam utan att medlemmarna hade någon kontroll över det. Filmen är väldigt realistisk och historisk.

 

RAF-tiden är stor del va den tyska efterkrigshistorien eftersom det var sista gången där vänstern verkligen visade sin styrka. Jag är lite kluven eftersom jag håller med om deras ideal och ser de problem de kritiserade men jag är pacifist och jag kan inte stå bakom våldsakter. Jag vet att den stora delen av de tyska studenter stod bakom vänstern och om jag hade levt då hade jag förmodligen gjort samma sak.

 

Jag kan rekommendera denna tyska film. Min favorit tysk skådespelare, Jan Josef Liefers, är med också fast endast i en lite roll. Hans röst är så sexig och han är verkligen en bra skådespelare. Jag vill rekommendera filmen därför att eliten av den tyska filmen är med (Moritz Bleibtreu till exempel) och den visar att den tyska vänstern en gång var stor och redo för att kämpa men blev vilseledd.

 

Här kan ni höra en låt som Jan Josef Liefers har sjungit i filmen "Jack's Baby" <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0