Nya steg

Så nu har den nya terminen börjat. Kandidatkurs i litteraturvetenskap. Det låter lite läskigt men egentligen handlar det om att skriva en 25-sidor uppsats. Det kommer jag förhoppningsvist klara av. Jag har dock redan ett stort problem: Om några veckor ska jag redan lämna in ett ämne för min uppsats. Och så dumt som jag var (eller rädd för James Spens som handledare och betygsättare) tog jag fördjupningskursen om svensk mellankrigstidens litteratur. Och vi måste ha ett ämne innan själva kursen har ens börjat. Helt sjukt! Jag har så klart ingen aning om svensk litteratur så jag är lite ångestfylld inför det hela. Man jag kan skatta mig lyckligt eftersom jag känner några snälla människor som hjälper mig. Först ville jag skiva en komparativ analys men nu läste jag lite på och jag tror att det blir Karin Boye. Hon verkar intressant, tillräckligt mörkt och dystopiskt för min smak. Dessutom är den biografiska sidan väldigt tragiskt och på samma sätt dras jag alltid till sådana konstnärer och författare eftersom jag hittar mig själv mycket. I alla fall ska jag läsa en av hennes böcker så snabbt som möjligt nu (Tack Adam <3).

Igår tog jag en fem timmars fika med Alexander och Adam. Det var en av de bästa momentena jag har haft i Sverige på länge. Vi tre har verkligen klickat, hade hela tiden något att prata om och det är så skönt att kunna umgås med folk som har likadana intressen och en likadan kunskapsnivå som en själv (fast .. de två vet förmodligen mer än jag på många olika områden så "likadan" var kanske ett tveksamt ordval). Intellektuellt utbyte är en av de saker jag har saknat sedan jag har flyttat till Sverige och nu känns det som att jag har hittat min "grupp". Jag menar, Adam och jag är ju redan vänner sedan något år tillbaka men Alexander passar perfekt i våran lilla bubbla. Så det var jättetrevligt och jag hoppas att vi kommer att göra om det snart igen! Jag är helt förälskat i tanken av att kunna umgås med två människor som också har ambitioner att bli författare och utveckla sina kunskaper. Haha, jag låter ju nästan som jag är kär. Jag är bara glad!

Nu ska jag titta på "Clockwork Orange". Det var länge sedan som jag såg den. Och imorgon ska Anders och jag äta frukost på IKEA och sedan spendera pengar på onödigheter. Sedan måste jag väl läsa lite om rysk formalism. Teorier, teorier, teorier.

Alexander och Adam



Jag


Kommentarer
Postat av: Alex

Det var onekligen mycket trevligt! Härligt att vi äntligen lyckades genomföra vår "fika" (om man kan kallas 5 timmars diskuterande för "fika"; debatt kanske är ett bättre ordval?) ;D Ännu trevligare att det gick hand i hand med att jag även fick träffa Adam igen.



Men, du vet, om det nu skulle vara så att jag och Adam "vet mer" (vilket jag betvivlar) så spelar det ingen roll eftersom att en intelligent person (such as yourself) nästan alltid kan falla in i alla saker som diskuteras; insikter kräver inte nödvändigtvis kunskap ...und so weiter.



Bilden vart för övrigt inte lika hemsk som jag trodde, även om jag ser ut som en luffare (som håller hårt i sin plastkasse) bredvid Adam XD

2010-01-24 @ 00:31:37
URL: http://dynadin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0