Jenna Jameson - How to make love like a pornstar



För en gångs skull har jag läst en självbiografi. Jag har för det mesta ett problem med sådana böcker eftersom de ofta inte innehåller sanningen och presenterar en förvriden bild av verkligheten ur ett subjektivt perspektiv. Men jag hade hört så mycket om den här boken så att jag inte kunde låta bli att läsa den.

Boken beskriver Jenna Jamesons väg från att vara del av dysfunktionell familj, över att vara strippare till att bli den största porrstjärnan någonsin. För mig förstärktes många av mina fördomar om porrscenen och dess förnedring av kvinnor men samtidigt visas också den sidan som många konsumenter glömmer, att man faktiskt kan bli rik av det. Hon har gått genom en svår barndom, blev misshandlat av alla sorts män och hittade sitt sätt att uttrycka sig genom sin kropp. Att börja porr bara därför att man vill hämnas på sin pojkvän är kanske inte det smartaste draget men hur som helst så var det hennes egna och fria beslut och det måste respekteras. Men det som slog mig mest var att hon egentligen i slutet av karrieren bestämde sig för att ta hela kontrollen. Innan dess förnedrades hon på många sätt och hon låtit det ske på grund av kärlek och eftersom hon var på droger. Den intressantaste anekdoten var för min del Jamesons förhållande till Marilyn Manson.

Vad man kan väl lära sig av boken är att man alltid ska respektera en människas beslut, hur dumma de än verkar. Varje människa sträver efter sina egna personliga mål och bara därför att jag inte ha som mål att bli rik och berömd på vilket pris som helst kan jag dock förstå varför andra människor, som Jenna, vill det. Att dessa människor på vägen till sitt mål tappar bort sig själva och måste genomgå förnedring och hån är självvald. Men en sak är säker, jag vill aldrig bli en porrstjärna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0