Effektiv

Jag har bestämt mig för att vara produktivt och effektivt, eller i alla fall att försöka vara det. Att endast ligga i sängen och att tycka synd om sig själv leder ju till ingenting. Jag får ingen hjälp så det betyder att jag antingen kan ge upp eller kämpa på. Idag känner jag mig som om jag skulle kunna orka kämpa. Jag har en bultande huvudvärk och ångesten håller i sig. Men jag orkar inte gråta mer. Jag orkar bara inte mer. Jag vill vara den människa jag alltid strävat efter att vara. Produktiv. Att ge mitt bästa. Att vara självsäkert.

Igår kväll fick jag plöstligt en idé. Egentligen lurar den där idéen en tid längre i mitt huvud. Jag vill ju skriva. Jag vill uttrycka mig kreativt. Jag hade börjat med ett slags konstnärsroman förut men gav upp fast att jag älskade konceptet. Nu vet jag varför jag inte kom vidare, jag hade sett det hela från ett fel perspektiv. Jag inspirerades av fel litteratur, försökte härma andra. Hur som helst, jag har skrivit ner en hel del sedan igår kväll och kommer nog snart kunna börja skriva. Det känns bra. Det finns dessutom ingen press på mig eftersom jag skriver för mig själv och jag inte har någon deadline.

Jag har läst en tysk väns kandidatuppsats hela förmiddagen. Hon behövde hjälp med grammatiken och dessutom är jag den enda hon känner som också läser litteraturvetenskap. Det var riktigt roligt att läsa något vetenskapligt igen. Temat var en jämförelse av begreppet "häxa" under tiderna och hur häxan framställs i Bröderna Grimms sagor. Roligt! Men uh, jag har sett skillnaden mellan svenska och tyska krav på universitet. Hennes uppsats var 48 sidor långt. Jag är sugen på att plugga!

Jag har haft en hel del dissociation på sistone. Hela timmar försvinner bara och jag fattar inte förrän efteråt att min hjärna hade bestämt sig för att stänga av igen. Det är så jävla irriterande! Om jag har en blackout skall det kommer från sprit eller droger. Grrr.

Batzy är en turbokatt. Hon skäller ibland som en hund när hon är glad och springer runt som en galning. Hon har växt en hel del sedan vi har fått henne två veckor sedan. Hon är så tillgiven och sött! Jag kan inte ens beskriva med ord hur mycket jag uppskattar hennes sällskap, hur busigt hon än är. <3

Jag får besök senare. Per. Kanske dags för en huvudvärkstablett snart, har svårt att tänka. Som sagt, jag har bestämt mig för att kämpa eftersom den där gnälliga, ledsna människan som har smygit runt i den här lägenheten är inte jag. Jag måste ta kontroll över mitt liv och mitt mående igen. Och det innebär också att vara social. Yepp. Jag funderar över om jag ska sluta gå och träffa C. Hon är ingen terapeut och hon ger mig ingen terapi. Vad är vitsen med att gå dit då? Ska se. Okej, dags att diska och sedan kommer pojkvännen hem från jobbet. Ikväll ska jag nog skriva lite brev och lyssna på musik. Och jag vill läsa. Jag har läst ut "Jane Eyre" och har börjat med Stephen Frys "The liar". Jag hade förväntat mig mer av boken men jag har endast läst 60 sidor så kanske det blir bättre senare. Och på grund av brist på nya bilder på mig får ni några bilder av katten. Hon är ändå snyggare än vad jag är. Hehe

Hon älskar att krypa ner under filten

Find the cat!

Hon tycker dessutom om att sitta på mig <3



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0